MM logo red

Overstappen van analoge tv naar digitale tv van Telenet

Anouk22 NOVEMBER 2023
unknown description

In het jaar 2021 heeft Telenet de analoge tv definitief achter zich gelaten en zijn alle klanten overgestapt naar digitale tv. Telenet heeft verschillende pakketten met extra zenders en interactieve mogelijkheden. De overgang is simpel online of via de klantendienst te regelen. Op deze pagina tref je gedetailleerde instructies aan voor het maken van deze overstap.

Het verschil tussen analoge en digitale tv

Het verschil tussen analoge en digitale tv

Analoge televisie zendt signalen uit in een continue elektrische vorm, wat resulteert in lagere beeld- en geluidskwaliteit, met meer kans op storingen. Digitale televisie daarentegen codeert signalen in discrete digitale informatie, wat scherpere beelden en helderder geluid oplevert, met minder storingen. Overschakelen naar digitale tv verbetert dus je kijk- en luisterervaring, biedt meer zenderopties en maakt gebruik van geavanceerde functies zoals opnemen en interactieve gidsen. Het is een logische keuze om toekomstbestendig te zijn en te profiteren van de voordelen die digitale tv te bieden heeft.

Hoe stap ik over naar digitale tv?

Hoe stap ik over naar digitale tv?

Bij de overstap naar digitale televisie is het belangrijk eerst te controleren of je huidige installatie geschikt is voor het digitale signaal. Dit doe je door je televisie te laten zoeken naar digitale zenders. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je dient te volgen.

1.Open de zenderinstellingen van je tv. Navigeer naar de zenderinstellingen in het instellingenmenu van je televisie. Selecteer daar 'Automatisch afstemmen' of 'Automatisch instellen'. Kies daarna voor de optie 'Kabel', waardoor je tv automatisch gaat zoeken naar een signaal voor digitale kabeltelevisie.

Hoe stap ik over naar digitale tv?

2. Voer de frequentiegegevens in. Zoek in het menu de optie om de netwerkgegevens van Telenet in te vullen, meestal te vinden onder 'Netwerk'. Gebruik de volgende instellingen:

  • Frequentie: 32200, 322000 of 322
  • Netwerk-ID: 22 voor Vlaanderen, 12 voor Brussel
  • Modulatie: 256-QAM
  • Symboolsnelheid: 6875

3. Start de zoektocht naar zenders. Zet nu je tv aan het werk om zenders te vinden. Selecteer 'Scannen' en wacht geduldig tot je tv klaar is met het zoeken. Sluit vervolgens het menu. Je kan nu genieten van de eerste zender die verschijnt.

4. Verifieer of je digitale televisie ontvangt. Schakel over naar kanaal 55. Verschijnt er een bevestigingsscherm met de boodschap ‘Goed nieuws’? Dan heb je met succes de overstap naar digitale tv gemaakt. Als je dit scherm niet ziet, probeer dan alternatieve oplossingen.

Alternatieve oplossingen voor de overstap naar digitale tv van Telenet

Alternatieve oplossingen voor de overstap naar digitale tv van Telenet

Als je merkt dat je televisie het digitale signaal niet ontvangt, kan dit duiden op een gebrek aan compatibiliteit met dit nieuwe signaal. In dit geval is het raadzaam om contact met Telenet op te nemen en een tv-ontvanger aan te vragen. Dit kleine apparaat zorgt ervoor dat je zonder problemen digitale tv op je huidige tv kan kijken. Een alternatieve optie zou zijn om een nieuwe televisie aan te schaffen, hoewel dit een meer ingrijpende beslissing is. Moderne televisies beschikken over een ingebouwde digitale tuner, wat betekent dat je met een smartcard van Telenet ook eenvoudig van digitale televisie kan genieten.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over