MM logo red

Hoe kan Telenet jou van dienst zijn?

Anouk29 NOVEMBER 2023
unknown description

Telenet biedt internet, tv, mobiele en vaste telefoniediensten aan. Ze garanderen razendsnelle internetverbindingen, uitgebreide tv-pakketten, mobiele abonnementen en vaste telefonie. Bij het afsluiten van een tv-abonnement krijg je een Telenet tv-box of Digicorder thuisgestuurd, die je vervolgens eenvoudig kan installeren. Lees verder om te ontdekken hoe dit precies in zijn werk gaat.

Hoe sluit ik mijn Telenet tv-ontvanger aan?

Hoe sluit ik mijn Telenet tv-ontvanger aan?

Volg deze stappen om je Telenet tv-ontvanger correct aan te sluiten en in te stellen voor het bekijken van tv-kanalen:

1. Steek het vrouwelijke uiteinde van je coaxkabel in de hoofdaansluiting in je huis.
2. Neem vervolgens het andere uiteinde van de coaxkabel en verbind dit met de Telenet tv-ontvanger.
3. Maak gebruik van een HDMI-kabel om de Telenet tv-ontvanger met je tv te verbinden. Steek het ene uiteinde van de HDMI-kabel in de HDMI-poort van de ontvanger en het andere uiteinde in de HDMI-poort van je tv.

Hoe sluit ik mijn Telenet tv-ontvanger aan?

4. Als je internetdiensten op je Telenet tv-box wilt gebruiken, zorg dan voor een wifi- of ethernetverbinding.
5. Sluit de meegeleverde stroomadapter of voedingskabel aan op de tv-ontvanger en steek de stekker in het stopcontact.
6. Gebruik de afstandsbediening van je televisie om de HDMI-bron te kiezen waarop de Telenet tv-ontvanger is aangesloten.
7. Schakel de Telenet tv-ontvanger in en zorg ervoor dat je televisie is ingesteld op de juiste HDMI-bron. Controleer of je nu tv-kanalen kan bekijken. Als het goed is, zou je nu zenders moeten kunnen ontvangen.

Hoe los je problemen met de Telenet tv-ontvanger op?

Hoe los je problemen met de Telenet tv-ontvanger op?
@wikihow

Indien je problemen ervaart met je Telenet tv-ontvanger, zijn hier enkele stappen om ze op te lossen:

  • Controleer je zenderontvangst. Bij de eerste installatie van je Telenet tv-ontvanger begint deze met het zoeken naar zenders. Als je tv-ontvanger geen of niet alle zenders vindt, ga dan eerst na of alles kabels correct zijn aangesloten. Als alle aansluitingen goed zijn, kan het probleem te maken hebben met de kwaliteit van je kabel.
  • Voer een 'soft reset' uit door de stekker van de tv-ontvanger uit het stopcontact te halen, even te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  • Check of je de juiste bron hebt geselecteerd op je tv voor de Telenet TV-ontvanger. Probeer andere HDMI-bronnen via de knop 'Bron' of 'Input' op je afstandsbediening. Een handige tip om de juiste bron te selecteren: de HDMI-poorten achteraan je televisie hebben nummers. Selecteer de bron met hetzelfde nummer als de HDMI-ingang waaraan je je tv-ontvanger hebt aangesloten.

Hoe los je problemen met de Telenet tv-ontvanger op?
  • Verifieer of beide uiteinden van de HDMI-kabel correct zijn aangesloten. Controleer ook of de kabel niet beschadigd is. Sluit de kabel opnieuw aan op beide toestellen. Als het beeld nog steeds slecht, wazig of afwezig is, probeer dan een andere HDMI-kabel. Het is mogelijk dat je huidige kabel verouderd, beschadigd of te lang is om het signaal van je tv-ontvanger volledig door te geven.
  • Als je een slechte beeldkwaliteit hebt of helemaal geen beeld hebt, kan het probleem ook bij de coaxkabel liggen. Check of de coaxkabel correct is aangesloten aan beide uiteinden. Heb je toevallig nog een andere coaxkabel in hus? Sluit de tv-ontvanger dan aan met deze kabel en kijk of dit je probleem oplost. Als je tv-ontvanger verder verwijderd is van de hoofdaansluiting en je dus een langere coaxkabel gebruikt, kan het signaal over die afstand namelijk verzwakken.

Indien het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de Telenet-klantenservice voor verdere assistentie.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over 8K-resolutie-tv’s
Televisie

17. juni

Alles over 8K-resolutie-tv’s

Het lijkt misschien wat vroeg aangezien er nog bijna geen 8K-beelden beschikbaar zijn, maar de de 8K-tv maakt zijn opkomst al. De 8K-resolutie is 4 keer scherper dan de 4K-resolutie en zorgt met 7.680 x 4.320 pixels voor een ongekende beeldervaring. Vooral bij beeldschermen groter dan 65 inch maakt 8K een wereld van verschil. Levensechte beelden sleuren je mee in elke film, serie of documentaire.

17. juni

Lees meer over
Alles over de nieuwste Samsung AI-televisies
Televisie

26. april

Alles over de nieuwste Samsung AI-televisies

26. april

Lees meer over
Wat is een laser-tv of laserbeamer?
Televisie

19. april

Wat is een laser-tv of laserbeamer?

Dankzij zijn hoge helderheid, uitgebreid kleurengamma en flexibele installatieopties is een laser-tv een populaire keuze voor thuisbioscopen. Geniet jij graag van een film in ULTRA-HD, 4K of zelfs 8K? Dan is een laser-tv, ook wel gekend als laserbeamer of laserprojector, echt helemaal iets voor jou.

19. april

Lees meer over