MM logo red

Welke hoofdtelefoon kopen?

unknown description

Een hoofdtelefoon is precies wat je nodig hebt als je thuis, tijdens het pendelen of op reis naar muziek wilt luisteren. Maar welke hoofdtelefoon moet je kopen? Er zijn vele types en modellen, dus een juiste hoofdtelefoon kiezen is moeilijk. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een hoofdtelefoon gaat kopen. Uiteraard kun je altijd in je lokale MediaMarkt-winkel terecht voor advies over welke hoofdtelefoon te kopen. Via mail of online kun je ook vragen stellen aan de MediaMarkt.be-webshop.

Hoofdtelefoon kiezen : Budget, middenklasse of premium

Hoofdtelefoon kiezen : Budget, middenklasse of premium

Er zijn grote prijsverschillen bij hoofdtelefoons. De prijs heeft te maken met de geluidskwaliteit, de afwerking en de duurzaamheid, en ook extra functies. Draadloos luisteren via Bluetooth en noise-cancelling zijn bijvoorbeeld zaken die je bij een goedkope hoofdtelefoon moeilijk zal vinden.

Budget : goedkope hoofdtelefoons tot 80 euro

Budget : goedkope hoofdtelefoons tot 80 euro

Een hoofdtelefoon uit de budgetklasse is een goede keuze als je voor occasioneel gebruik eentje zoekt of de meegeleverde oortjes bij je smartphone wilt vervangen. Je hebt ook goedkope hoofdtelefoons die in verschillende kleuren beschikbaar zijn, zodat de drempel laag ligt om een nieuw en modieuzer kleurtje aan te kopen.

Middenklasse: hoofdtelefoons van 80 euro tot 200 euro

Middenklasse: hoofdtelefoons van 80 euro tot 200 euro

Koop je een iets betere hoofdtelefoon, dan maak je al een grote sprong qua draagcomfort en geluid. Deze hoofdtelefoons zijn ontworpen om intensiever te worden gebruikt. Duurzamere materialen en dikkere oorkussens maken langere luistersessies mogelijk. In deze prijsklasse vind je ook draadloze hoofdtelefoons voor je smartphone, eventueel ook uitgerust met ruisonderdrukking (noise-cancelling).

Premium: hoofdtelefoons vanaf 200 euro

Premuim: hoofdtelefoons vanaf 200 euro

Luxeliefhebbers dragen graag een premiumhoofdtelefoon. Comfort is helemaal top bij deze modellen, die meestal bedoeld zijn voor muziekliefhebbers thuis. In deze prijsklasse vind je ook de beste hoofdtelefoons voor onderweg, met geavanceerde ruisonderdrukking en een laag gewicht.

Welke hoofdtelefoon past bij mij?

Welke hoofdtelefoon past bij mij?

Welke hoofdtelefoon past bij mij? De juiste keuze hangt af van wat je met je hoofdtelefoon wilt doen. Er zijn immers vele types die ontworpen zijn voor verschillende doeleinden.

  • De meeste hoofdtelefoons zijn gemaakt om onderweg te gebruiken. Je kunt ze uiteraard ook verbinden met een versterker of computer, maar ze zijn eigenlijk vooral gemaakt voor gebruik in combinatie met je smartphone of tablet. Voor onderweg is een draadloze hoofdtelefoon een interessante optie, zeker als je nog allerlei andere dingen moet meenemen, zoals een rugzak en tassen. Mobiele hoofdtelefoons hebben meestal een ingebouwde microfoon om te bellen.
  • Reis je of vertoef je in een lawaaierige omgeving, dan is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking heel handig. Deze modellen zijn meestal ook draadloos via Bluetooth.

  • Voor sporters zijn er speciale hoofdtelefoons die zweetbestendig zijn en blijven zitten als je intens beweegt. De meeste mensen verkiezen oortjes bij het sporten. Ze zijn zowel met als zonder kabel te koop. Je hebt bijzondere modellen met een radio of muziekspeler ingebouwd.
  • DJ-hoofdtelefoons zijn extra stevig uitgevoerd en hebben oorschelpen die je kunt draaien. Zo kan een DJ met een oor een track juist zetten en met het andere horen wat er momenteel gespeeld wordt.
  • Om thuis naar muziek te luisteren, heb je echte hifihoofdtelefoons die geluidskwaliteit op de eerste plaats zetten. Ze werken vaak het best als je ze op een versterker aansluit.
  • Draadloze hoofdtelefoons voor je tv zijn een goede keuze als je graag ’s avonds tv-kijkt. Sommige modellen zijn ook ontworpen om mensen te helpen die gehoorproblemen hebben en tv-dialogen niet goed verstaan.
  • Headsets voor gameconsoles zoals de PS4 of Xbox One. Een hoofdtelefoon voor de Xbox One of PlayStation 4 zal meestal een microfoon hebben om te chatten en zelfs surroundgeluid weergeven.
  • Speciaal voor kinderen zijn er hoofdtelefoons op de maat van een kind. Ze zijn kleiner, kleurrijker en begrenzen het volume zodat een kind zijn gehoor niet kan beschadigen.

In de meeste categorieën heb je de keuze uit hoofdtelefoons die over de oren passen (over-ear), hoofdtelefoons die op de oorschelpen rusten (on-ear) en oortjes (in-ear). Oortjes rusten in je oorschelp of breng je in het oor aan.

Hoofdtelefoonaccessoires

Hoofdtelefoonaccessoires

Je hoofdtelefoon kan wel wat hebben, maar verdient toch beschermd te worden als je hem vervoert of opbergt. Bij de duurdere hoofdtelefoons krijg je vaak een case of draagtas. Je kunt er ook achteraf een kopen.

Voor thuis is een hoofdtelefoonhouder of -stand een veilige manier om je toestel na gebruik op te bergen. In je lokale MediaMarkt-winkel of via de webshop kun je een verlengkabel of splitter kopen om met twee mensen naar een muziekspeler te luisteren

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Oordopjes of koptelefoon: wat past het beste bij jouw luisterervaring?
Hoofdtelefoons

Oordopjes of koptelefoon: wat past het beste bij jouw luisterervaring?

Lees meer over