MM logo red

Samsung The Frame: Wat is een schilderij-tv en hoe werkt het precies?

Anouk7 JULI 2023
unknown description

Ben je op zoek naar een tv die naadloos opgaat in je interieur? Dan is Samsung The Frame vast iets voor jou. Deze televisie verandert letterlijk in een schilderij als het toestel uit staat en valt helemaal niet op tussen andere kunstwerken en foto’s aan je muur. Maar hoe werkt zo’n schilderij-tv eigenlijk en wat zijn de belangrijkste specificaties van The Frame? MediaMarkt maakt je wegwijs.

Een tv als schilderij: zo maak je van je tv een kunstwerk

Kunst

Je tv in een kunstwerk omtoveren, is eigenlijk heel eenvoudig met Samsung The Frame. Deze Qled-tv heeft een plat ontwerp met een kader dat lijkt op de lijst van een schilderij. Je hangt deze schilderij-tv op met een ‘No Gap’-muurbeugel, zodat er geen ruimte is tussen je tv en de wand. Zo ziet het toestel er precies als een echt kunstwerk uit. The Frame geeft automatisch een schilderij of foto weer op het tv-scherm wanneer de tv is uitgeschakeld. Je kunt uit verschillende tv-afmetingen kiezen, afhankelijk van je voorkeur en ruimte. Bepaal dus zeker eerst de ideale kijkafstand en kijkhoogte voor je gewenste tv-formaat.

Samsung maakt van je tv een schilderij

Samsung

Maak van je woonkamer een echte kunstgalerij met Samsung The Frame. Deze vernieuwende schilderij-tv heeft een Qled-scherm dat verandert in een foto of schilderij wanneer je geen tv-kijkt. De tv is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je The Frame in diverse afmetingen krijgen en kun je kiezen uit verschillende soorten en kleuren lijsten.

Wat zijn de voordelen van Samsung The Frame?

Voordelen

Samsung The Frame is een Qled-televisie met een beeldresolutie van 4K, waardoor je van heldere, kleurrijke beelden en krachtige contrasten geniet. Maar de hoogwaardige beeldkwaliteit van deze smart-tv is natuurlijk niet de belangrijkste specificatie van dit toestel. Deze schilderij-tv wordt vaak gekozen omdat het ontwerp van het toestel lijkt op een kunstwerk. De tv gaat naadloos op in je interieur doordat hij heel dicht bij de muur hangt en verandert in een schilderij of foto wanneer hij uit staat. Op het scherm wordt namelijk een kunstwerk naar keuze weergegeven dat er levensecht uitziet door aangepaste, realistische verlichting en een beeld zonder weerkaatsing.

Hoe hoog moet je Samsung The Frame ophangen?

Hoogte

Voor je kijkcomfort is het erg belangrijk dat je je schilderij-tv op de juiste hoogte aan de muur hangt. Want hoewel Samsung The Frame dienst doet als kunstwerk wanneer je geen tv-kijkt, wil je natuurlijk wel dat je op andere momenten comfortabel je favoriete series en films kunt bekijken – zonder nekpijn. Bereken dus zeker goed de kijkafstand en kijkhoogte van je tv op basis van je zitpositie, de plek waarop je zetel staat en de grootte van je ruimte. Weet je waar je je nieuwe tv wilt hangen? Dan kun je de televisie installeren en aansluiten.

Hoeveel energie verbruikt een schilderij-tv?

Energie

Misschien ben je wel geïnteresseerd in zo’n schilderij-tv als blikvanger in je woonkamer, maar twijfel je aan het energieverbruik van Samsung The Frame. Dan is het goed om te weten dat dit toestel een vergelijkbaar verbruik heeft dan dat van andere Qled-televisies met 4K-resolutie van dezelfde grootte. The Frame heeft namelijk een ingebouwde sensor, die beweging in de ruimte detecteert. Ga je slapen of ben je de deur uit? Dan schakelt je tv automatisch uit, zodat hij geen energie verbruikt op momenten dat je er toch niet van kunt genieten.