MM logo red

Welke referentieprijzen hanteert MediaMarkt?

Om onze klanten te ondersteunen in hun aankoopbeslissing, kunnen bepaalde producten over doorgestreepte prijzen beschikken. Voor prijsvergelijkingsdoeleinden worden bepaalde producten getoond met een doorgestreepte referentieprijs. MediaMarkt hanteert de volgende referentieprijzen: “laagste prijs van afgelopen 30 dagen”, “meestalprijs” en “adviesprijs”.

Vooraankondigingen van prijsverminderingen

Vooraankondigingen van prijsverminderingen op individuele producten

Voor tijdelijke aanbiedingen/prijsverminderingen van individuele producten, gekenmerkt door een aanbiedingencommunicatie (bijvoorbeeld “Solden”), tonen we de referentieprijs op basis van de door MediaMarkt laagst toegepaste prijs van de afgelopen 30 dagen, voorafgaand aan de promotie. Daarbij wordt het verschil tussen de huidige prijs en de doorgestreepte laagste prijs van afgelopen 30 dagen getoond.

MediaMarkt adviesprijs

Adviesprijs

De “adviesprijs” (afgekort AVP) is de verkoopprijs die door de fabrikant of leverancier wordt aanbevolen voor een bepaald product. Deze adviesprijs wordt door de fabrikant of leverancier bepaald en aan MediaMarkt aangeleverd.

Bij deze vergelijkingswijze wordt het verschil tussen de huidige prijs en de doorgestreepte adviesprijs getoond ter vergelijking.