MM logo red

Samen op weg naar meer duurzaamheid

Bij MediaMarkt streven we ernaar om onze klanten het nieuwste aan te bieden op het gebied van elektronica en technologie. Tegelijkertijd zetten we ons in om een bijdrage te leveren aan een groenere en duurzame toekomst. We zijn trots op het feit dat we onze klanten een breed scala aan gecertificeerde en gereviseerde producten kunnen aanbieden die zowel duurzaam als betaalbaar zijn.

Wat zijn refurbished producten?

Refurbished producten

Wat zijn refurbished producten?
Refurbished producten (ook wel ‘gereviseerde’ producten genoemd) zijn producten die ná gebruik worden gecontroleerd, hersteld en getest om aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als nieuwe producten te voldoen. Refurbished producten worden vervolgens opnieuw verpakt en tegen een lagere prijs verkocht. Hierdoor krijgen ze een tweede leven en verlengen we hun levensduur, wat het elektronisch afval vermindert. Onze gereviseerde producten worden met 2 jaar garantie geleverd en presteren even goed als nieuwe producten.
Onze refurbished producten hebben soms kleine gebruikssporen op de behuizing en/of het scherm, maar dit is bijna niet te zien. Het antwoord op deze en vele andere vragen is soms niet zo gemakkelijk.

Gereviseerde elektronica: een duurzame en betaalbare keuze

Gereviseerde elektronica: een duurzame en betaalbare keuze

Door gebruikte producten een tweede leven te geven, voorkomen we dat nieuwe apparaten op de markt worden gebracht. Hierdoor verlengen we de levensduur van deze apparaten en vermijden we dat ze vroeger dan nodig als elektronisch afval eindigen.
Hoogwaardige elektronica met een tweede leven betekent dat veel waardevolle hulpbronnen worden bespaard, omdat ze niet voor nieuwe producten hoeven te worden gebruikt. Bij de keuze van een gereviseerd toestel verminderen we de uitstoot van CO2 en het energie- en waterverbruik in vergelijking met de productie van nieuwe producten. Bijvoorbeeld, door een refurbished iPhone te kopen, bespaar je gemiddeld 55,5 kg CO2 en 100 liter water.

Verpakking

Refurbisched elektronica - Verpakking

Onze gereviseerde toestellen die worden aangeboden via onze partner Renewd® gaan nog een stap verder door hun duurzame en milieuvriendelijke verpakking:

  • Het karton bezit het FSC Mix logo, wat betekent dat het materiaal een mix is van oerhout uit een FSC-gecertificeerd bos, gerecyclede vezel en FSC Controlled Wood.
  • Hun verpakkingen zijn met meer dan 30% verminderd, waardoor er heel veel papier en karton bespaard wordt.
  • Het beetje plastic dat wordt gebruikt om het toestel op zijn plaats te houden is gerecycleerd.

Wat kan je verwachten van een Renewd product?

Renewd - Sustainability

Als je voor een Renewd® product kiest, krijg je de specificaties van een high-end toestel tegen een veel voordeligere prijs. Onze Renewd® toestellen hebben de strengste controle in Europa doorstaan en daarom geven we met volle overtuiging 2 jaar garantie. Dit geldt niet alleen voor het toestel zelf, maar ook voor de accessoires en de batterij.

Cosmetische inspectie
Onze apparaten worden zorgvuldig gecontroleerd door gekwalificeerde experts. Enkel toestellen met minimale gebruikssporen zijn geschikt om in een Renewd® verpakking te worden verzonden.

Renewd - iphone

Functiecontrole
De onderdelen worden gecontroleerd op hun authenticiteit en de Renewd® toestellen worden nagelopen op meer dan 80 cruciale functies. Hierbij denken we aan de luidsprekers, bluetooth, wifi en de gevoeligheid van het scherm. De apparaten die we verkopen kunnen altijd voor minstens 2 jaar naar de nieuwste versie van de besturingssoftware geüpdatet worden.

Batterijvermogen
De batterij wordt op verschillende manieren getest, zoals het aantal oplaadcycli, de piekprestaties, de chemische leeftijd, enz. Elke batterij slaagt voor de strenge test die met de officiële software van de fabrikant wordt uitgevoerd en is dus in uitstekende staat!

VSG-label ‘Refurbished’

VSG-label Refurbished

De Renewd® iPhone, iPad en MacBook dragen het VSG-label Refurbished. Dit betekent dat ze aan strenge eisen moeten voldoen tijdens de controles. Daarom is de keuze voor Renewd® altijd een uitstekende aankoop!

Garantie
Indien er iets mis is met één van je Renewd® apparaten, kan je gebruik maken van de After Sales Service. Zij zullen zo snel mogelijk je apparaat repareren of het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Renewd - label

Verpakking
De verpakking van je Renewd® toestel is gemaakt van verantwoorde materialen. Het karton en papier dat is gebruikt, is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit bossen die verantwoord beheerd worden. Bovendien is het kleine beetje plastic dat nodig is om het Renewd®-toestel op zijn plaats te houden, volledig gerecycled.

100% originele onderdelen
De ‘originele’ fabrikanten zijn erg strikt als het gaat om duurzaamheid. Ze eisen van hun partners dat ze zich aan strenge regels houden en op een verantwoorde manier de onderdelen produceren. Omdat we dezelfde originele onderdelen inzetten, maken we gebruik van dezelfde duurzame productieketen als deze fabrikanten, om zo de uitstoot nog verder terug te dringen.

Veelgestelde vragen