MM logo red

Seagate bij MediaMarkt

Seagate

Seagate is de wereldwijde marktleider op het gebied van opslagoplossingen. Het bedrijf ontwikkeld unieke producten die over de hele wereld gebruikt worden door mensen en bedrijven om te creëren, delen en hun meest kritische geheugens en gegevens te bewaren.

Je digitale leven opslaan

Of het nu gaat om het delen van video, muziek en documenten met familie en vrienden op sociale netwerken, of om servers die de ruggengraat vormen van grote zakelijke datacenters en cloudsystemen, de producten van Seagate helpen iedereen bij het opslaan, delen en beschermen van waardevolle digitale content. Seagate biedt het breedste assortiment harddisks, solid state drives en hybride schijven. Daarnaast biedt het merk een uitgebreide lijn opslagsystemen voor consumenten en de kleinzakelijke markt, inclusief data-recovery voor elk type en merk harddisk en ander opslagmedium.

3 handige back-uptips:

Maak regelmatig een nieuwe back-up

Maak regelmatig een nieuwe back-up

Zorg ervoor dat je back-up op een veilige plaats staat, zoals op een harde schijf of in een cloud, en dat deze de meest recente versie van je bestanden bevat. Dit kan je doen door regelmatig een nieuwe te maken. Je kan dit handmatig doen, of automatisch laten gebeuren door bijvoorbeeld de Seagate Backup software te gebruiken.

Bedenk een goed back-upplan

Bedenk een goed back-upplan

Ga gestructureerd te werk. Om snel je bestanden terug te vinden, geef je best al je mappen en bestanden een goede naam. Wanneer je foto’s importeert, krijgen die automatisch een nietszeggende bestandsnaam zoals IMG05.jpg. Je verandert deze naam dus het best naar iets dat op de foto staat. Plaats alles in mappen die je ordent op datum of thema, zo hoef je nooit lang te zoeken naar die ene foto.

Vergeet je telefoon niet

Vergeet je telefoon niet

Meer dan 65% van de Belgen maakt geen back-up van zijn gsm of smartphone. Dit kan handig zijn wanneer er iets gebeurt met je telefoon, bij verlies of wanneer je van telefoon verandert. Zo kan je gebruik maken van de Seagate Backup software om al je foto’s en filmpjes automatisch op een harde schijf op te slaan.