MM logo red

Wat is de beste printer van 2024?

Luca11 MAART 2024
unknown description

De beste printers combineren gebruiksgemak met efficiëntie en kwaliteit. Voor thuisgebruikers zijn veelzijdige all-in-one inkjetprinters ideaal, terwijl zakelijke gebruikers meer baat hebben bij snelle en duurzame laserprinters. Ga voor een moderne printer met wifi of bluetooth voor draadloos printen, en overweeg duurzame opties met zuinig inktverbruik.

Wat zijn de beste printers van 2024?

Wat zijn de beste printers van 2024?

De beste printers zijn moderne printers, ontworpen om je dagelijks leven te vereenvoudigen. Vaak zijn ze draadloos en bedienbaar via bluetooth, en veel modellen zijn all-in-one, waarmee je niet alleen kan printen, maar ook scannen en kopiëren. Denk bij het kiezen van een printer na over je behoeften: heb je een printer nodig voor enkel tekstdocumenten, of wil je ook foto's en afbeeldingen printen? In dat geval opteer je best voor een fotoprinter. Sommige printers bieden handige extra's zoals de mogelijkheid om A3-papier te gebruiken, of een ADF-functie voor het gemakkelijk scannen en kopiëren van meerdere pagina's, zowel dubbel- als enkelzijdig.

Wat zijn de beste all-in-one printers voor thuis?

Printers voor thuisgebruik zijn helemaal ontworpen voor je comfort. Veel van deze thuisprinters zijn all-in-one-printers die printen, scannen en kopiëren combineren in hetzelfde toestel.

Wat zijn de beste all-in-one printers voor thuis?

Dankzij de ingebouwde scanner in je all-in-one-printer kan je eenvoudig documenten digitaliseren en kopiëren. Nog een bijkomende handigheid is dat je draadloos een printopdracht van je smartphone via wifi of bluetooth naar je printer kan sturen. Sommige all-in-ones hebben een automatische documentinvoer, handig om meerdere pagina's te scannen of te kopiëren zonder elke keer de klep te hoeven openen. Enkelvoudige documenten scan je gewoon door ze op de glasplaat te leggen. All-in-one printers zijn er in inkjet- of laseruitvoering. Het grote voordeel van een all-in-one printer is zijn veelzijdigheid voor kleine printopdrachten, maar hoe kies je nu de juiste printer voor je thuiskantoor? Er bestaan namelijk meerdere soorten thuisprinters, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde.

Wat is de beste prijs-kwaliteit printer?

Wat is de beste prijs-kwaliteit printer?

Op zoek naar een printer met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Overweeg dan een inkjetprinter met een ingebouwd tanksysteem in plaats van inktpatronen. Deze printers, zoals Canon's MEGATANK, Epson's EcoTank of HP's Smart Tank, zijn initieel iets duurder, maar besparen op lange termijn kosten omdat je de grote inkttanks eenvoudig bijvult met inktflesjes. Bij aankoop krijg je flessen inkt voor elke kleur mee, goed voor duizenden pagina's. Pas als die op zijn, dien je zelf nieuwe inkt aan te schaffen. Verder kies je best voor een model dat automatisch dubbelzijdig kan printen. Zo bespaar je niet alleen inkt maar ook papier, wat voordeliger is bij grote printopdrachten.

Wat is de beste laserprinter?

Wat is de beste laserprinter?

Een laserprinter werkt met inkt op basis van poeder, wat in de toner zit. Dit poeder komt via een laser en spiegels in een drukrol terecht en rolt vervolgens over het papier. Door de hitte smelt het poeder, waardoor het zich aan het papier hecht. Hoewel laserprinters duurder zijn in aanschaf dan inkjetprinters, zijn ze op lange termijn goedkoper in gebruik door hun zuinige poederverbruik. Ze printen ook snel, omdat ze slechts eenmalig hoeven op te warmen en daarna continu kunnen blijven afdrukken. Bovendien kunnen veel laserprinters automatisch dubbelzijdig printen. Een van de grootste voordelen van laserprinters is dat de toners goedkoop zijn, al duurt het wel even voordat de printer is opgewarmd. Laserprinters zijn dus uitermate geschikt voor wie op zoek is naar snelheid en kostenefficiëntie.

Wat is de beste fotoprinter?

Wat is de beste fotoprinter?

Als je foto's van hoge kwaliteit op speciaal fotopapier wilt afdrukken, dan is een fotoprinter echt iets voor jou. Print foto's in hoge resolutie voor haarscherpe resultaten die niet onderdoen voor professionele afdrukken. Veel fotoprinters gebruiken inkjet-technologie, maar sommige werken met dye-sublimation. Deze techniek stelt je in staat om snel grote hoeveelheden te printen, doordat de dye-inkt in een folie zit en rechtstreeks in het fotopapier perst. Heel geschikt dus voor wie thuis foto's van hoge kwaliteit wil afdrukken.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
De juiste printer voor je thuiskantoor - header
Computers

Hoe kies je de juiste printer voor je thuiskantoor?

Lees meer over
HP instant ink
Computer & Multimedia

Print goedkoper met HP Instant Ink!

Lees meer over