MM logo red

Hoe reset je je computer?

Luca7 JUNI 2024
unknown description

Je computer resetten brengt het systeem terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Dit kan helpen bij het oplossen van softwareproblemen, het verwijderen van virussen of het voorbereiden van je pc voor een nieuwe eigenaar. Zorg dat je belangrijke data eerst back-upt. Op deze pagina leggen we je uit hoe je je computer snel kan resetten.

De belangrijkste redenen voor het resetten van je computer

De belangrijkste redenen voor het resetten van je computer

Je reset je computer om de systeeminstellingen naar de fabrieksinstellingen terug te brengen. Dit is essentieel wanneer je van plan bent je computer te verkopen of weg te geven, zodat je persoonlijke gegevens en bestanden niet onbedoeld gedeeld worden. Bij een virusaanval biedt een reset bovendien de meest effectieve oplossing om het virus te verwijderen. Als je Windows-pc traag en niet responsief genoeg is, kan een reset ook helpen om de prestaties aanzienlijk te verbeteren.

Je pc resetten, wat levert je dat nu eigenlijk op?

Je pc resetten, wat levert je dat nu eigenlijk op?

Stel je pc opnieuw in om je Windows-systeem te herinstalleren en bij te werken. Deze handeling verwijdert niet je persoonlijke gegevens en bestanden, maar herstelt wel je antivirussoftware en vooraf geïnstalleerde apps. Tegelijkertijd verbetert de reset de prestaties en de batterijduur van je computer.

Hoe kan je je computer volledig resetten?

Hieronder volgen de stappen om je Windows-pc te resetten. Gebruik je een Apple MacBook? Leer ook hoe je je Apple-computer kan resetten.

Open de instellingen op je computer

Open de instellingen op je computer

Om je pc te resetten, selecteer je het Windows menu 'Start' en ga je naar 'Instellingen'.

Kies voor ‘Bijwerken en beveiliging’ op Windows 10

Kies voor ‘Bijwerken en beveiliging’ op Windows 10

Als je Windows 10 gebruikt, ga dan naar 'Update en beveiliging', kies 'Herstel', selecteer 'Deze pc opnieuw instellen' en klik op 'Aan de slag'.

Ga naar ‘Systeem’ op Windows 11

Ga naar ‘Systeem’ op Windows 11

Draait je computer op Windows 11? Klik dan op 'Systeem', vervolgens op 'Herstel', en selecteer 'pc opnieuw instellen' onder 'Herstelopties'.

Klik op ‘Herstel’

Klik op ‘Herstel’

Nadat je op 'pc opnieuw instellen' hebt geklikt, krijg je 2 opties: 'Mijn bestanden behouden' of 'Alles verwijderen'. Kies je voor 'Mijn bestanden behouden', dan blijven al je persoonlijke bestanden gespaard. Selecteer je 'Alles verwijderen', dan wis je al je persoonlijke bestanden, applicaties en instellingen. Let dus goed op voordat je klikt, en kies de optie die je wenst.

Selecteer vervolgens de overige opties op basis van je voorkeuren

Selecteer vervolgens de overige opties op basis van je voorkeuren

Daarna hoef je alleen nog de aanvullende opties kiezen. Selecteer 'Downloaden uit de cloud' als je Windows opnieuw wilt installeren via een download, of kies 'Lokaal opnieuw installeren' om Windows vanaf je eigen toestel opnieuw te installeren. Zodra je tevreden bent met alle instellingen, klik je op 'Volgende' totdat het resetten van je pc begint.

Computerproblemen nog steeds niet opgelost?

Computerproblemen nog steeds niet opgelost?

Als de computerproblemen aanhouden, neem dan contact op met het geautoriseerde reparatiecentrum van de fabrikant van je pc. Als je je computer bij MediaMarkt hebt gekocht, in de winkel of online, passeer dans langs de Smartbar van je winkel en geniet van een professionele reparatie. Heb je nog steeds problemen? Dan is het misschien tijd om een nieuwe pc aan te schaffen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Zo kies je de juiste gaming-laptop of pc
Laptops

6. juni

Zo kies je de juiste gaming-laptop of pc

Ben jij een computer-gaming fanaat en wil je een nieuwe laptop of pc aankopen? Dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt, maar zoals je al weet kan dat een grote opgave zijn. Er zijn namelijk heel wat aspecten waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel doorlopen we de verschillende factoren en helpen we je bij het maken van een weloverwogen keuze.

6. juni

Lees meer over
Welke Intel processor past bij jou?
Computer & Multimedia

6. juni

Welke Intel processor past bij jou?

Een processor is het brein van je laptop en stuurt alles aan. Hoe krachtiger je processor, hoe sneller en efficiënter je laptop verschillende taken aankan. Denk daarom goed na over het gebruiksdoel van je laptop, want dat bepaalt welke processor bij jou past. Sommige processors zijn beter voor gamen, anderen voor werken of studeren. In dit artikel helpen we je op weg.

6. juni

Lees meer over
Wat is een AI-laptop en wat kun je ermee?
Laptops

5. juni

Wat is een Intel AI-laptop en wat kun je ermee?

Wil jij afbeeldingen of muziek genereren op basis van tekst? Een AI-laptop maakt dit en nog veel meer mogelijk met een druk op de knop. In dit artikel duiken we in de wondere wereld van AI-laptops en vertellen we je wat je ermee kan. De Intel Core Ultra processor is er alvast helemaal klaar voor.

5. juni

Lees meer over