MM logo red

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

Luca7 MAART 2024
unknown description

Desktop pc's bestaan in allerlei formaten en stijlen. Een groot voordeel van een desktopcomputer, vergeleken met bijvoorbeeld een laptop, is dat hij vaak sneller en krachtiger is voor dezelfde prijs. Maar welke desktop spant de kroon in 2024? En welk model is nu het best geschikt voor thuisgebruik en voor de veeleisende gamer? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de desktop pc's.

Wat is een tower pc?

Wat is een tower pc?

Een tower pc is een type desktopcomputer die zich kenmerkt door het feit dat de computerbehuizing rechtop staat. In deze tower is het moederbord gewoonlijk aan de rechterzijde bevestigd, met AGP- en PCI-kaartsleuven bij de onderkant van de kast, naast een reeks vooraf gemaakte openingen aan de achterkant van de tower. Links in de kast, bovenaan het moederbord, zit een versteviging voor de computervoeding, die je achteraan met schroeven vastzet. Tower pc's zijn vooral populair vanwege hun uitbreidbaarheid en flexibiliteit; ze bieden ruimte voor extra harde schijven, meer RAM en krachtigere LHR-videokaarten. Dit maakt ze uitermate geschikt voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik, inclusief games en veeleisende softwaretoepassingen.

Wat is een mini-pc?

Wat is een mini-pc?

Een mini-pc is een compacte variant van de klassieke desktopcomputer. Ondanks zijn kleine gestalte levert hij vaak straffe prestaties voor dagelijks gebruik, zoals internetten, tekstverwerking en mediaweergave. Zijn kleine formaat maakt hem geschikt voor plekken met beperkte ruimte of voor wie een discrete, minimalistische computeropstelling verkiest. Deze pc's verbruiken minder energie, zijn stiller dan grotere desktops, en zijn draagbaar genoeg om probleemloos in huis te verplaatsen of zelfs ergens meer naartoe te nemen. Hoewel ze niet altijd geschikt zijn voor zware taken zoals geavanceerde gaming of intensieve videobewerking, zijn mini pc's een prima keuze voor basis- tot gemiddelde computerbehoeften.

Wat zijn de beste desktopcomputers?

Wat zijn de beste desktopcomputers?

Wat de beste desktopcomputer is voor jou hangt sterk af van je eigen voorkeuren en gebruik. Maar in 2024 springen bepaalde desktop pc's er echt uit. Deze blinken uit in krachtige prestaties, met een sterke processor en ruime opslagcapaciteit, en zijn bovendien gebruiksvriendelijk en comfortabel. Ze bieden een soepele ervaring, of je nu aan het werk bent, gamet of creatief bezig bent.

Waar moet je op letten bij een desktop-pc?

Waar moet je op letten bij een desktop-pc?

Bij het kiezen van een desktop-pc moet je zeker letten op enkele sleutelcomponenten. Hoe krachtig is de processor? Deze CPU bepaalt immers de snelheid waarmee je desktop taken en instructies afhandelt. Kijk ook naar het werkgeheugen of RAM, uitgedrukt in gigabytes. Meer RAM-geheugen betekent dat je desktop zwaardere taken aankan, zoals gamen of video's bewerken. Vergeet ook het opslaggeheugen niet, dit bepaalt hoeveel bestanden je op je desktop kwijt kan. Verder is een goede videokaart essentieel voor het vloeiend spelen van zware games.

Wat is de beste desktop voor thuis?

Wat is de beste desktop voor thuis?

Voor thuis zoek je een betrouwbare desktop waarop je vlot kan surfen, films kijken en af en toe een lichte game kan spelen. Een pc voor thuis is best uitgerust met een Intel Core i3-processor, optimaal voor multitasking; je kan gerust meerdere tabbladen en programma's tegelijk open hebben staan. Als je toch net dat tikkeltje meer verwacht van je thuiscomputer, bijvoorbeeld voor het spelen van zwaardere games, kies dan voor een model met een Intel Core i5-processor. Die pakt taken sneller en vloeiender aan, voor een nog soepelere game-ervaring. Daarnaast completeer je je desktop best met een geschikt toetsenbord, een gepaste muis en de juiste printer voor je thuiskantoor.

Wat is een goede gaming-desktop?

Wat is een goede gaming-desktop?

Een goede gaming-desktop dient uitgerust te zijn met een krachtige processor en een uitmuntende videokaart. Een gaming-pc beschikt meestal over een Intel Core i7-processor en liefst 1 terabyte aan geheugen, wat hem niet alleen geschikt maakt voor intensiever gamen, maar ook voor zware videobewerkingsprogramma’s. Overweeg misschien een all-in-one-pc: die zet je makkelijk overal neer in huis, zonder zorgen over draden of grote kasten. Veel van deze all-in-ones hebben een AMD Ryzen 7-processor, die qua prestaties en snelheid de Intel Core i7 evenaart.

Wat zijn de voordelen van een desktop?

Wat zijn de voordelen van een desktop?

Een goede desktop blaast een laptop een beetje weg als het op prestaties aankomt. Voor dezelfde prijs krijg je bij een desktop meer kracht onder de motorkap. Bovendien is een pc een zegen voor ergonomisch werken: je stelt de monitor moeiteloos in op ooghoogte en het toetsenbord is los van het scherm, wat je helpt een comfortabele houding aan te nemen. En dan hebben we het nog niet over de aansluitmogelijkheden gehad. Een desktop heeft voldoende poorten om meerdere monitoren tegelijk aan te sluiten, waardoor je je werkplek nog optimaler kan inrichten.

Wat zijn de nadelen van een desktop?

Een desktop heeft ook zijn beperkingen. Tenzij je voor een mini-pc kiest, is het grootste minpunt dat je een desktop niet even gemakkelijk meeneemt zoals een laptop. Bovendien moet je bij een desktop extra investeren in een degelijke muis, monitor en toetsenbord. Een ander punt is dat desktops minder populair worden, wat het aanbod beïnvloedt. Toch vind je bij MediaMarkt nog altijd een ruime keuze aan topkwaliteit computers, voor wie de voorkeur geeft aan een vaste computeropstelling.

Wat zijn de beste desktop-pc merken?

Wat zijn de beste desktop-pc merken?

In 2024 staan Windows pc 's bovenaan als het gaat om de beste desktops, en dat is geen toeval. Merken zoals HP, Acer en Erazer bieden een waaier aan opties, van krachtige gaming-pc's tot efficiënte zakelijke desktops voor vlot multitasken. Maar vergeet Apple niet, met de Apple iMac, voor echte Mac-liefhebbers een van de allerfijnste desktops. En dan zijn er nog de Mac Mini’s: compacte desktops waar je moeiteloos een monitor op aansluit en die uitblinken in zowel kracht als prestaties. Of je nu kiest voor Windows of Apple, MediaMarkt heeft voor elk wat wils in de wereld van desktopcomputers.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips
Computers

Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over
Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?
Tablets

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

Lees meer over