MM logo red

Haal alles uit je laptop

Luca5 JULI 2023
unknown description

Bij MediaMarkt verkopen we laptops. Heel veel laptops. Je kunt het hele jaar bij onze winkels en op onze webshop terecht voor dé laptop die aansluit op wat jij nodig hebt. Weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent of wat je nodig hebt? Laat je door ons adviseren en zorg ervoor dat jij alles uit je laptop-keuze haalt!

Als student ben je veel onderweg met je laptop. Je gebruikt je laptop tenslotte vrijwel overal voor, maar hoe kies je nu de geschikte laptop? Welke specificaties heb je nodig voor jouw gebruik? Welke aspecten zijn belangrijk om naar te kijken tijdens het maken van je keuze? Wat is nu de beste laptop voor studenten? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel. Of je nu gaat studeren aan het college, hogeschool of aan een universiteit, er is altijd een laptop die bij jou past. Wij helpen je met het kiezen van een geschikte laptop.

Beste laptop voor allround studenten

Als student ben je vooral veel aan het multitasken; je gebruikt Microsoft Office programma’s als Word voor je verslagen, Excel voor onderzoek of PowerPoint voor je presentatie, je luistert muziek via Spotify, browst via je Google Chrome of Microsoft Edge en je hebt constant je social media open. Ook moet je mogelijk specifieke software voor je studie draaien zoals SPSS. Voor al dit multitasken raden wij minimaal 16 GB werkgeheugen aan en wil je je laptop de komende vier jaar soepel laten draaien, dan raden wij een Intel Core i5- of AMD Ryzen 5 processor aan. Denk daarnaast ook goed na over de capaciteit van de accu zodat je niet telkens in ieder college als eerst op zoek moet naar het dichtstbijzijnde stopcontact.

Beste laptop voor allround studenten

Verwacht je vaak tot in de late uurtjes door te moeten gaan om je deadline te halen (verwacht je niet, maar gebeurt wel)? Kies dan voor een laptop met lichtgevend toetsenbord. Wist je dat je tegenwoordig ook laptops hebt waarvan je het scherm 360 graden kan draaien en die touchscreen hebben? Wanneer je het nodig hebt, heb je een volledige laptop en als je wilt ontspannen kan je het scherm draaien en het apparaat gebruiken als tablet!

• Intel Core i5 of Ryzen 5-processor
• 16 GB werkgeheugen
• Verlicht toetsenbord
• Optioneel: omklapbaar scherm

Beste laptop voor foto- en videobewerking

Beste laptop voor foto- en videobewerking

Volg je een opleiding zoals Media & Communicatie waarbij je Photoshop, InDesign of andere foto- of videobewerkingsprogramma’s dagelijks moet gebruiken? Dan is het een voldoende om een laptop met een Intel Core i5- of AMD Ryzen 5 processor te nemen, ons advies zou echter zijn om een Intel Core i7 of een Ryzen 7 processor te kiezen ten behoeve van de snelheid. Het werkgeheugen zou minimaal 16GB moeten zijn. Verder is een scherm van minimaal 14 inch met minimaal een Full-HD resolutie aan te raden. Zo kun je alles duidelijk zien op je scherm. Hoewel je zonder videokaart ook prima video’s kunt bewerken, maakt een videokaart het proces veel sneller en stabieler. Voor fotobewerking is in principe geen videokaart nodig. Werk je vaak binnenshuis? Kies dan voor een spiegelend scherm voor een iets accuratere kleurweergave.

  • Een Intel Core i7 of Ryzen 7-processor
  • 16 GB werkgeheugen
  • Indien videobewerking: met grafische kaart

Beste laptop voor middelbare scholieren

Beste laptop voor middelbare scholieren

Heb je een laptop nodig voor je middelbare school? Kies bijvoorbeeld een Chromebook of Windows-S-modus laptop waarmee je kunt werken in de cloud. Met een laptop in Windows 11-S-modus kun je alleen applicaties installeren die uit de Microsoft Store komen. Hetzelfde geldt voor Chromebooks, waar je alleen applicaties kun installeren vanaf de Google Play Store. Dit maakt beide type laptops extra veilig voor bedreigingen (lees: virussen) van buitenaf.

Ga voor een stevig model die niet te zwaar is, waardoor de laptop gemakkelijk mee te nemen is. Het voordeel van een Chromebook is dat je vrijwel altijd veilig online bent met de geïntegreerde virusscanner.

• Chromebook of Windows 11-S-Modus laptop
• Licht en praktisch

Beste Macbook voor studenten

Ook een Apple MacBook is ideaal voor studenten! Apple heeft een tweetal productseries beschikbaar: een MacBook Air en een MacBook Pro.

Een MacBook Air is het meest geschikt voor het alledaagse gebruik. Deze laptop is ontzettend licht (slechts 1,24 kg) en dun (slechts 1,13 cm). De MacBook is beschikbaar in verschillende kleuren zoals grijs, zilver, goud, sterrenlicht en middernacht blauw. De MacBook Air beschikt over een Full HD webcam voor uitstekende video calls met je medestudenten. De MacBook Air is beschikbaar in 13- en 15-inch. Tot slot bevat de MacBook Air Apple’s eigen M1- of M2-chip.

Beste Macbook voor studenten

Naast de MacBook Air, is er ook nog de MacBook Pro. Zoals de naam al doet vermoeden is deze geschikt voor het zwaardere professionelere gebruik. Hij is beschikbaar in 13-, 14- en 16-inch waarvan de twee grootste inchformaten beschikken over de M3, M3 Pro of de M3 Max chip van Apple en een Liquid Retina XDR-display. Dit display zorgt voor een levensechte kleurenweergave. De power van de processor en het goede scherm maken deze MacBooks geschikt voor het professionele gebruik. Werk je veel met foto- of videobewerking software of andere zware toepassingen, dan raden wij een MacBook Pro aan.

Werk je veel met foto- of videobewerking software of andere zware toepassingen, dan raden wij een MacBook Pro aan.

• Verslagen, aantekeningen & multitasking: Apple MacBook Air
• Grafisch vormgeven & Foto- en videobewerking: Apple MacBook Pro

Haal alles uit je gaming-laptop

Het aanbod aan gaming-laptops is enorm, maar hoe vind je nu de geschikte laptop? Het uiteindelijke doel is om jouw game zo goed en snel mogelijk te kunnen spelen. Het laatste wat je wil is lag of andere problemen. Hierdoor is het goed om eerst te schatten hoe zwaar jouw game is en welke specificaties je dan voor de laptop nodig hebt. Zo heeft je gaming-laptop voor het spelen van Call of Duty bijvoorbeeld andere specificaties nodig dan voor het spelen van FIFA 22.

Haal alles uit je gaming-laptop

Voor het spelen van standaard games, voldoen de meeste gaming-laptops aan de specificaties die je nodig hebt. Speel je een zwaardere game, dan heb je ook een krachtigere laptop nodig. Voor een krachtigere laptop adviseren wij een krachtige processor die zorgt dat je laptop niet vastloopt. Hiervoor adviseren wij een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor. Naast een krachtige processor, heb je ook een videokaart nodig. Een videokaart zorgt voor een hoge FPS (frame per second) waarmee je bijvoorbeeld je tegenstander nét iets eerder ziet dan hij jou. Een NVIDIA GeForce RTX 40-serie videokaart zoals de GeForce RTX 4060 is hier geschikt voor.

De bovengenoemde specificaties vormen de basis van een geschikte gaming-laptop. Naast de genoemde specificaties, zijn er ook meer kwalitatieve specificaties die jouw device nóg geschikter maken voor jouw gebruik. Denk bijvoorbeeld ook goed na over toetsenbordverlichting voor de late night battles of de bouwkwaliteit van de laptop zelf.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn