Kies een winkel
Toon alle winkels

Wat is mesh-wifi?

unknown description

Je bent net aan het checken of je trein rijdt, of je scrolt even door je sociale media en je merkt dat met dat ene streepje wifi op de bovenverdieping, zolder of misschien wel in de tuin, de internetverbinding niet vlot werkt. Dit is met de mesh-wifi-apparaten verleden tijd. In dit artikel lees je wat mesh-wifi is en hoe je altijd goede wifi in huis krijgt.

Wat doet mesh-wifi?

Wat doet mesh-wifi?

Mesh-wifi is een type wifinetwerk dat via meerdere stations (wifi-punten) met hetzelfde netwerk verbonden is. Door deze stations in verschillende ruimtes in huis te plaatsen, heb je overal gelijke verbinding. Je tablet, smartphone of laptop schakelt automatisch over naar het sterkste punt in huis, waardoor je niet handmatig hoeft te wisselen. Door op de juiste plekken in huis de stations voor het mesh-wifinetwerk te plaatsen, blijft de frequentie van het wifi-signaal overal gelijk. Het bereik van de stations dekt het hele huis en je hebt overal sterke, stabiele wifi. Er zijn 2 verschillende frequenties: 2.4 GHz en 5 GHz. De frequentie 2.4 GHz is minder snel maar heeft een groter bereik dan de 5 GHz frequentie.

Het verschil tussen een mesh-wifinetwerk en een normale router die je van je internetprovider ontvangt, is dat de wifi-verbinding van de normale router, als je dicht bij het apparaat staat, heel goed is. Hoe verder je je hiervan verwijdert, hoe slechter de verbinding. Dit komt door de verhindering van verschillende stoorzenders als metaal, beton of glas. Maar ook de slimme apparaten in huis of de wifi van de buren dragen bij aan het verstoren van de internetverbinding.

Hoeveel mesh-apparaten heb je nodig?

Hoeveel mesh-apparaten heb je nodig?

Multiroom-wifi bestaat dus uit meerdere toestellen die samen één groot, stabiel wifinetwerk vormen. Het aantal toestellen dat je nodig hebt om het bereik in huis te dekken, is daarom belangrijk. Over het algemeen heb je minimaal 3 wifi-stations nodig om alles in huis te dekken. De meeste pakketten bevatten 3 stations.

Indien de oppervlakte van je huis groter is dan 100 m², of als er meerdere stoorzenders aanwezig zijn zoals slimme apparaten of betonnen muren, dan is het altijd mogelijk een extra station toe te voegen. Let wel goed op welke je koopt, want niet alle mesh-systemen zijn compatibel met elkaar.

Onze selectie

Geen kabels meer door je huis

Geen kabels meer door je huis

Je hoeft je geen zorgen te maken over kabels. Alles is draadloos en staat continu met elkaar in verbinding. Hierdoor heb je geen last van onderbrekingen, ook niet als je naar een andere kamer loopt.

Mesh-wifisystemen

Mesh-wifisystemen

TP-Link is een populair mesh-wifi-merk. Je herkent de TP-Link mesh-wifi-producten aan de naam van het product; alle producten starten met TP-Link Deco. Of je nu met een tablet, laptop of smartphone door het huis loopt, je wifi schakelt zonder enig probleem over naar het dichtstbijzijnde apparaat voor de beste wifi-snelheid. We zetten de verschillende multiroom-toestellen van TP-Link voor je op een rij.

TP-Link Deco X20

TP-Link Deco X20

Een van de meest bekende mesh-wifisystemen is de TP-Link Deco X20 3-pack. Deze set bestaat uit 3 stations die je door je huis verspreidt en ervoor zorgen dat je overal goede wifi hebt. Dankzij de Deco-app installeer je alles eenvoudig via het stappenplan. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, door de TP-Link Homecare is je netwerk goed beveiligd.
De TP-Link Deco X20 heeft een snelheid van 574 Mbit/s op 2.4 Ghz en 1202 Mbit/s op 5 Ghz. De totale maximale wifi-snelheid komt hiermee op 1800 MBit/s.

TP-Link Deco X50

TP-Link Deco X50

Op de Deco X50 zitten verschillende beveiligingsopties. Met de Homeshield-app gebruik je zorgeloos je internet. Wanneer je op internetlocaties komt die gevaarlijk kunnen zijn, blokkeren deze sites automatisch. Als ouder bestaat de mogelijkheid om “veilig internetten door ouderlijk toezicht” in te stellen. Indien je niet alleen wifi wenst maar ook over de kabel wil internetten: de ethernet- en voedingskabels zijn inclusief.
De TP-Link Deco X50 heeft een snelheid van 574 Mbit/s op 2.4 Ghz en 2402 Mbit/s op 5 Ghz. De totale maximale wifi-snelheid komt hiermee op 3000 MBit/s.

TP-Link Deco X60

TP-Link Deco X60

Met de TP-Link Deco X60 heb je een 3-pack waar de data- en overdrachtssnelheid optimaal benut worden. Hierdoor verbetert de snelheid van je wifi. t
De TP-Link Deco X60 heeft een snelheid van 574 Mbit/s op 2.4 Ghz en 4804 Mbit/s op 5 Ghz. De totale maximale wifi-snelheid komt hiermee op 5400 MBit/s, de snelste van de 3!