MM logo red

Beste gaming-monitor

Luca24 MEI 2024
unknown description

Als je tijdens het gamen beter wilt presteren, heb je een haarscherpe en razendsnelle gaming-monitor nodig. Enkel zo haal je alles uit je gameconsole en favoriete games. Ben je op zoek naar een nieuwe monitor? Is jouw huidige gaming-monitor aan vervanging toe? Lees dan zeker verder, want in dit artikel ontdek je de beste gaming-monitoren van dit jaar volgens MediaMarkt.

Beste 4K-gaming-monitoren

Beste 4K-gaming-monitoren

De meest recente generaties van gameconsoles zoals de PlayStation 5, Xbox Series X & S en Nintendo Switch ondersteunen 4K-beelden. Om van deze hoogwaardige beeldkwaliteit te genieten, combineer je je spelconsole best met een 4K-gaming-monitor. Spelconsoles zijn ook compatibel met andere monitors, bijvoorbeeld een QHD-monitor, maar dan komt de beeldkwaliteit niet volledig tot haarrecht.

Beste 144Hz-gaming-monitoren

Beste 144Hz-gaming-monitoren

De verversingssnelheid van je monitor bepaalt hoe snel de beelden achter elkaar verschijnen. Bij een beeldscherm met 114 Hz zijn dat 114 beelden per seconde. Door deze indrukwekkende snelheid zitten er nauwelijks vertragingen of haperingen op je game en verlies je de tegenstander geen seconde uit het oog. De nieuwste gameconsoles hebben een krachtige videokaart en presteren hierdoor optimaal in combinatie met een 114Hz-gaming-monitor.

Beste curved-gaming-monitoren

Beste curved-gaming-monitoren

Wil je jouw tegenstander vanuit elke mogelijkehoek in het oog houden zonder dat je een stijve nek of vermoeide ogenkrijgt? De kromming van een curved gaming-monitor biedt de oplossing. Bovendien geniet je dankzij het panoramisch effect van een comfortabele kijkervaring. Je zit namelijk midden in je game zonder dat je ogen zich telkens aan het scherm moeten aanpassen.

Beste ultrawide-gaming-monitoren

Beste ultrawide-gaming-monitoren

Een ultrawide-gaming-monitor heeft een beeldschermgrootte van 34 tot 48.8 inch. De meeste gameconsoles ondersteunen deze grootte niet.Hierdoor zijn ze voornamelijk geschikt voor pc-gaming. Het grootste voordeel van deze monitors is dat je de tegenstander altijd van mijlenver ziet aankomen. Bovendienkomen grafische elementen,zoals landschappen en skylines,volledig tot hun recht.

Beste OLED-gaming-monitor

Beste oled-gaming-monitor

Oled-gaming-monitoren geven beelden soepel en helder weer. Omdat de pixels in je scherm zelfs oplichten, zijn ze vooral geschikt voor het spelen van games met donkere achtergronden. Zo geniet je van heldere, levensechte kleuren en indrukwekkende grafische elementen.

Beste merken van gaming-monitoren

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
beeldscherm draaien - preview
Monitoren

Je beeldscherm draaien, waarom zou je dat doen?

Lees meer over
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over