MM logo red

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Luca29 JANUARI 2024
unknown description

Als je gepassioneerd bent door foto- of videobewerking op je desktop, is een kwalitatief computerscherm essentieel. De beste monitors voor beeldbewerking bieden een sterke resolutie en een hoge High Dynamic Range (HDR). Ook beschikken ze ook over een goede contrastratio en helderheid, waardoor je foto’s en video’s tot in detail bewerkt. Ontdek hier de beste monitoren voor foto- en videobewerking.

Wat maakt een monitor geschikt voor foto- of videobewerking?

Wat maakt een monitor geschikt voor foto- of videobewerking?

Bij de keuze van een computerscherm voor foto- en videobewerking is de resolutie cruciaal. Kies voor UHD of 4K voor scherpe, gedetailleerde beelden, essentieel bij grote bestanden en diep inzoomen. Ook de helderheid en het contrast van de monitor zijn van belang. Dit bepaalt het verschil tussen de lichtste en donkerste delen van het beeld. Een hoge HDR (High Dynamic Range) is aan te raden, omdat dit zorgt voor levendige, gedetailleerde beelden met een breed kleurenspectrum van zwart tot wit. Voor de beste kleurweergave kies je best een monitor met IPS-technologie, onmisbaar voor kwalitatieve foto- en videobewerking.

De beste monitor voor fotobewerking

De beste monitor voor fotobewerking

Voor intensieve fotobewerking kies je best voor de LG-34WP85CP-B, een monitor met een groot, helder beeld en hoge Quad HD-resolutie. Dankzij de geavanceerde HDR-technologie komen kleuren en contrasten tijdens het bewerken prachtig tot hun recht. Het brede scherm laat toe om diep in te zoomen zonder enig detail te missen. Daarnaast vereenvoudigt deze LG-34WP85CP-B het multitasken, met ruimte voor meerdere programma's, tabbladen en fotoshopprojecten, wat zorgt voor een vlotte en efficiënte workflow.

Dit is de beste monitor voor videobewerking

Dit is de beste monitor voor videobewerking

Voor videobewerking heb je een krachtig beeldscherm nodig, en de LG UltraGear 27GR93U-B biedt precies dat. Deze monitor levert beelden in kristalheldere 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) en met een verversingssnelheid van 144 Hz gaan beelden naadloos in elkaar over. Zo zie je de videobeelden die je bewerkt altijd scherp en vloeiend op je scherm. Uitermate geschikt voor het nauwkeurig analyseren en verbeteren van je video’s tot in de kleinste details.

Welke 4K-monitor is het beste voor beeldbewerking?

Welke 4K-monitor is het beste voor beeldbewerking?

Voor topklasse videobewerking ga je voor de LG UltraFine 32UQ85R-W met zijn indrukwekkende 4K-resolutie en krachtige Display HDR. Deze monitor stelt je in staat om video’s en foto’s tot in het fijnste detail te bewerken. Dankzij meerdere HDMI-, USB- en displaypoorten sluit je hem moeiteloos aan op je laptop, pc of een extra scherm. Ideaal voor wie tegelijkertijd in Photoshop en InDesign wil werken. De LG UltraFine 32UQ85R-W draait moeiteloos beide grafisch intensieve programma’s tegelijk.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Samsung Odyssey OLED G6
Monitoren

5. juni

Samsung Odyssey OLED G6

Een beeldschermresolutie van 2560 x 1440 pixels, oled glare free beeldscherm en een verversingssnelheid van 360 Hz zorgt voor levensechte real-time beelden. Het Silver Metal Design zorgt voor een stijlvolle set-up en de easy set-up stand voor ergonomisch comfort. Kortom, de Samsung Odyssey OLED G6 is de monitor bij uitstek voor echte game-fanaten.

5. juni

Lees meer over
Wat is de beste monitor 24-inch-monitor?
Monitoren

4. juni

Wat is de beste monitor 24-inch-monitor?

Monitoren van 24 inch zijn uitermate geschikt voor kleinere bureaus, waar ze voldoende ruimte bieden voor dagelijkse of zakelijke taken zoals internetten, tekstverwerking en studie. Overweeg eventueel een 24-inch-beeldformaat als je op zoek bent naar een 2de scherm; deze vergroot je werkruimte aanzienlijk zonder veel extra plaats in te nemen. Op deze pagina treden we meer in detail.

4. juni

Lees meer over
Wat is de beste ultrawide-monitor?
Monitoren

4. juni

Wat is de beste ultrawide-monitor?

Ultrawide-monitoren, met hun brede beeldverhoudingen zoals 21:9 of 32:9, bieden een uitgestrekt zicht dat multitasking vergemakkelijkt en een meeslepende ervaring creëert bij het kijken van films of gamen. Bovendien bieden ze meer werkruimte zonder de noodzaak van meerdere schermen. Op deze pagina gaan we hier dieper op in.

4. juni

Lees meer over