MM logo red

De beste monitor voor je PS5

Luca22 MEI 2024
unknown description

De PS5 levert met zijn krachtige hardware en innovatieve functies een meeslepende gaming-ervaring van uitstekende kwaliteit. Vooral zijn grafische prestaties en ray tracing voor levensechte beelden brachten een revolutie in de gamingwereld teweeg. Wil je optimaal genieten van de voordelen van een PS5? Combineer hem dan met de juiste monitor, zodat zijn functies volledig tot hun recht komen.

Waarop letten bij het kopen van een monitor voor je PS5?

Waarop letten bij het kopen van een monitor voor je PS5?

Heb je net je PS5 bemachtigd en wil je zijn volledige potentieel benutten? Dan heb je naast deze spelconsole ook een krachtige gaming-monitor nodig. Enkel zo geniet je volledig van de indrukwekkende grafische prestaties van de PS5. Enkele belangrijke factoren waarop je best let bij het kiezen van een monitor voor je PS5:

  • De PlayStation 5 ondersteunt 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels)met snelheden tot120 frames per seconde. Kies voor een 4K-monitor met dezelfde technische mogelijkheden voor het beste effect.
  • Ga voor een verversingssnelheid van 120 Hz om de ray tracing volledig tot zijn recht te laten komen.
  • Voorzie een toegangspoort voor een HDMI 2.1 voor de beste prestaties. Enkel een HDMI 2.1- poort is namelijk in staat om 4K-resolutie aan 120 HZ van de console naar je monitor over te brengen.
  • Wil je je tegenstanders langs elke mogelijke hoek zien aankomen? Dan biedt een curved-monitor een ongeziene levensechte ervaring.
  • Een verstelbaar scherm laat je toe om een ergonomische houding aan te nemen en de monitor af te stellen zoals jij dat wilt.

Extra tips om je game-ervaring met de PS5 nog beter te maken

Extra tips om je game-ervaring met de PS5 nog beter te maken

Naast een haarscherpe beeldkwaliteit is de PS5 ook met 3D-audio uitgerust voor een meeslepende geluidservaring. Om daar nog meer van te genieten, vul je jouw set-up met een gaming-headset of luidsprekers aan. Zo beleef je een nog indrukwekkendere game-ervaring. Dat is niet alles, want ook comfort is belangrijk. Met een ergonomische gamingstoel speel je uren aan een stuk je favoriete game zonder last te krijgen van je rug.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
beeldscherm draaien - preview
Monitoren

Je beeldscherm draaien, waarom zou je dat doen?

Lees meer over
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over