MM logo red

Beste accessoires voor de PS5

Sofia22 MEI 2024
unknown description

Haarscherp beeld, helder geluid, een controller die goed in de hand ligt en een comfortabele gamingstoel. Meer heb je niet nodig om alles uit je PS5-game-ervaring te halen. Ben je klaar om je gaming set-up naar een hoger niveau te tillen? Afhankelijk van je favoriete games bestaan er verschillende handige extra’s. In dit artikel ontdek je onze favoriete accessoires voor je PS5.

Beste monitor voor de PS5

Beste monitor voor de PS5

De 4K-resolutie van de PlayStation 5 haaltbeeldframes tot wel 120 Hz, dat zijn 120 beelden per seconde. De nieuwste PS5-consoles beschikken zelfs over een resolutie van 8K. Wil je van deze functionaliteiten kunnen genieten, combineer je spelconsole dan met een monitor die deze beeldschermtechnologieën ondersteunt. Kijk uit naar een monitor die de grafische functies van de PS5 tot hun recht laat komen. Dat zijn monitors met de volgende specificaties:

  • Formaat: 27 of 35 inch.
  • Resolutie: Full HD of 4K (8K indien je een gepaste console hebt).
  • Verversingssnelheid: 120 Hz of meer.

Beste racestuur voor de PS5

Beste racestuur voor de PS5

Zijn F1 of Gran Turismo jouw favoriete games? Dan mageen racestuur voor je PS5 zeker niet ontbreken. Ditaccessoire is voor verschillende niveausbeschikbaar. Ben je nieuw in de racewereld of speel je het spel maar sporadisch? Dan volstaat een instapmodel. Deze racesturen zijn veel intuïtiever dan de thumbsticks van je controller, en eenvoudig aan je bureaute bevestigen. Ze zijn ook budgetvriendelijker dan topklasse-racesturen, maar verslijten gemiddeld wel sneller. Het is ook niet of beperkt mogelijk om ze te verstellen. Ben je een gevorderde racer? Kies dan een racestuur met een interne motor met force feedback. Zo voelt het tijdens het gamen aan alsof je echt op het circuit racet. Deze racesturen hebben een verstelbaar stuur en aanpasbare pedalen. Ga je liever nog een stapje verder? Kies dan voor een racestuur met een Servo Base en ruil je standaardwagen voor de precisie van een luxueuze sportwagenin.

Beste headset voor de PS5

Beste headset voor de PS5

De PlayStation 5 biedt 3D-audio voor een meeslepende geluidservaring. Je hoort de vijand van mijlenver aankomen en grijpt op het juiste momentin. Zeker wanneer je ook de juiste headset gebruikt die 3D-audio ondersteunt, zoals een Pulse 3D-headset van PlayStation. Bekijk ons volledigeassortiment headsets en ontdek het toestel dathelemaal aan jouw eisen voldoet.

Beste HDMI-kabel voor de PS5

Beste HDMI-kabel voor de PS5

Als je een nieuwe PS5 koopt, krijg je er een HDMI 2.1-kabel bij. Dit is meteen de meest geschikte HDMI-kabel om optimaal van de grafische elementen van je PS5 te genieten. Deze kabel ondersteunt namelijk een maximale beeldresolutie van 4K 120 Hz en 8K 60 Hz. Indien je de kabel verliest, koop je best opnieuween HDMI 2.1-kabel.

Beste PS5-controller

Beste PS5-controller

De 2 bekendste PS5-controllers zijn de DualSense- en de DualSense Edge-controller. De Edge is een luxueuzere versie met meer functionaliteiten, wat je aan het hogere prijskaartje merkt. Deze controller is dan ook voornamelijk voor professionele en ervaren gamersgeschikt. De DualSense-controller werkt naadloos samen met de PS5 en ligtheel comfortabel in de hand. Bovendien is deze controller in heel wat verschillende kleurenverkrijgbaar. We zetten dekenmerken van beide modellen in onderstaand overzicht,zodat jij eenvoudiger de juiste keuze voor jouw situatiemaakt.

DualSense-controllerDualSense Edge-controller

Meeslepende haptische feedback

Vervangbare joystickmodules en -doppen

Dynamische adaptieve triggers

Instelbare achtertoetsen

Geïntegreerde microfoon en headsetaansluiting

Instelbare triggerafstanden

Gamecontent maken met de create-toets

Instelbare toetsen

Intuïtieve indeling gecombineerd met betere joysticks en een vernieuwde lichtbalk

Aanpasbare stickgevoeligheid, trigger dead zones en trilintensiteit

Snel schakelen tussen bedieningsprofielen

On-controller gebruikersinterface

Ingebouwde DualSense draadloze controller functies

Uniek comfort en anti-slip grips

Klaar voor gameplay op topniveau

Beste accessoires voor de PS5-controller

Beste accessoires voor de PS5-controller

Naast accessoires voor je PS5 bestaan er ook specifieke toebehoren voor je controller. Denk aan oplaadstations, beschermhoezen, joystick-grips en thumbsticks. Zo optimaliseer je de levensduur van je controller(s).

Beste SSD voor de PS5

Beste SSD voor de PS5

De PlayStation 5 heeft een interne opslagruimte van 825 gigabyte. Voor standaardgebruik is dat meer dan voldoende, voor ervaren gamers is het al snel te weinig. Daarom heb je de mogelijkheid om de SSDvan je PS5 te vervangen. Kies hiervoor een NVMe-SSD, soms ook een M.2-SSDgenoemd. Volgende maten zijn compatibel met de PS5: 2230, 2242, 2260, 2280 en 22110. De hoogte mag maximaal 11,25 millimeter meten. Ook de minimale vereiste snelheid is een belangrijke factor.Dezedient minimaal 5.500 MB/s sequentieel te lezen. Zorg er ook voor dat de schijf compatibel is met minimaal PCIe 4.0.

Beste tv voor de PS5

Beste tv voor de PS5

Game jij liever op een groot tv-schermvanuit je zetel? Dan geven we je ook graag advies over welke tv het beste bij je PS5aansluit. Kies voor een tv met een 4K-beeldschermresolutie, een input lag van maximaal 20 millisecondenen een HDMI 2.1-aansluiting. Zo geniet je van de meest vloeiende en haarscherpe beelden tijdens het gamen.

Beste gaming-stoelen voor de PS5

Beste gaming-stoelen voor de PS5

Wil je in volle comfort achter je bureaugamen? Een ergonomische stoel zorgt ervoor dat je geen last van je rug of nek krijgt na lange gamesessies. De beste stoelen hebben een verstelbare zit, nek- of lendesteun en aanpasbare armleuningen. Zo pas je de gaming-stoel volledig aan volgens jouw behoeften.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn