MM logo red

iPad laten herstellen bij MediaMarkt

unknown description

Tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Om snel een filmpje te kijken, voor de games van je kids, om te tekenen, de krant te lezen… Maar wat te doen met een gebarsten scherm? Wat als de batterij niet meer mee wil? Of als je iPad geen teken van leven meer geeft? Maak snel een afspraak bij een van onze MediaMarkt Smartbars en laat onze specialisten ernaar kijken.

Waar kan ik mijn iPad laten herstellen?

Een probleem met je iPad? De specialisten van onze MediaMarkt Smartbar staan voor je klaar! De Smartbar is onze eigen configuratie- en hersteldienst voor laptops, smartphones en ook tablets. Je kunt er terecht om je nieuwe telefoon startklaar te maken, maar ook wanneer je iPad hersteld moet worden. Contacteer de winkel (of vraag ter plaatse even na) of je meteen kunt langskomen of een afspraak moet maken.

Waar kan ik mijn iPad laten herstellen?
 • Brussel: Basilix, Docks, Nieuwstraat, Sint-Lambrechts-Woluwe.
 • Antwerpen: Antwerpen, Schoten, Turnhout, Wilrijk.
 • Henegouwen: Gosselies, Jemappes.
 • Limburg: Hasselt IRP.
 • Luik: Herstal, Luik Saint Lambert, Luik Médiacité.
 • Oost-Vlaanderen: Oostakker, Zwijnaarde.
 • West-Vlaanderen: Brugge Sint-Kruis, Kortrijk, Oostende, Roeselare.
 • Vlaams-Brabant: Machelen, Sint-Pieters-Leeuw.
 • Waals-Brabant: Eigenbrakel.

Wat doe je best voor je jouw iPad laat repareren?

Je wilt je iPad laten herstellen bij een MediaMarkt Smartbar? Dan zijn er – behalve misschien een afspraak maken – enkele dingen die je best eerst kunt doen:

1. Reset
Reageert je iPad niet meer? Probeer eerst en vooral een harde reset uit te voeren. Houd de bovenste knop van je iPad ingedrukt tot het apparaat opnieuw opstart. Heeft je iPad ook een thuisknop? Dan doe je hetzelfde met de bovenste knop en houd je ook de thuisknop ingedrukt.

Wat doe je best voor je jouw iPad laat repareren?

2. Maak een back-up
Sla zeker al je gegevens nog eens goed op. Ga naar de ‘Instellingen’ van je iPad > ‘iCloud’ > ‘iCloud-reservekopie’. Schakel ‘iCloud-reservekopie’ in en kies eventueel om nu handmatig een reservekopie te maken via ‘Maak nu een reservekopie’.Je kunt je iPad ook via de oplaadkabel verbinden met je Mac en een reservekopie van al je gegevens op je computer maken (via ‘Finder’ > ‘Algemeen’ > ‘Maak op deze Mac een reservekopie van alle gegevens op je iPad’).

3. Zet ‘Zoek mijn iPad’ uit
De ‘Zoek mijn iPad’-functie is erg handig, maar in dit geval weet je natuurlijk dat je je apparaat mogelijk gaat achterlaten bij de MediaMarkt Smartbar voor een reparatie. Om onnodige meldingen op je andere apparaten te vermijden, kun je de ‘Zoek mijn iPad’-functie nu al uitschakelen. Ga hiervoor naar de ‘Instellingen’, tik op je naam > ‘Zoek mijn’ en zet de zoekfunctie voor je iPad uit. (Let op: hiervoor heb je het wachtwoord van je Apple ID nodig.)

Voor welke iPad-reparaties kun je bij MediaMarkt terecht?

Voor welke iPad-reparaties kun je bij MediaMarkt terecht?

Voor welke problemen kun je allemaal bij onze MediaMarkt Smartbar terecht? Dat zijn er heel wat! Van een gebroken en gebarsten scherm (niet alleen van je iPad, maar eigenlijk van bijna alle gangbare merken van smartphones, tablets en computers), tot een kapotte thuisknop, een camera die niet meer werkt of een batterij die aan vervanging toe is. Zelfs wanneer je iPad helemaal geen teken van leven meer geeft, kun je bij onze Smartbar langskomen voor een check. Alleen voor waterschade of een scherm dat gebogen is, hebben we geen oplossingen klaar.Heeft jouw iPad een probleem? Maak snel een afspraak in een van onze Smartbars.

Je iPad-scherm moet vervangen worden

Je iPad-scherm moet vervangen worden

Onze apparaten maken nu eenmaal deel uit van ons dagelijkse leven. Helaas betekent dat ook dat ze af en toe gevaar lopen. Wanneer je niets van je favoriete sportmatch wilt missen en je onderweg naar de koelkast je iPad uit je handen laat vallen, bijvoorbeeld. Of wanneer je kind iets te enthousiast aan het spelen was met de tablet. Of je sleutels en je iPad onzacht in aanraking kwamen in je rugzak. Een lelijke kras of een gebarsten scherm is soms snel gebeurd, maar kan gelukkig meestal ook snel hersteld worden.
Goed om te weten: bij een schermherstelling kun je kiezen uit 3 types kwaliteit van onderdelen. Afhankelijk van de gekozen kwaliteit heb je 3, 6 of 12 maanden garantie op je nieuwe scherm!

De batterij van je iPad moet vervangen worden

De batterij moet vervangen worden

Is je iPad nog perfect in orde, maar merk je dat de batterij het sneller en sneller laat afweten? Of misschien laadt je batterij moeilijk op. Of je iPad laadt gewoon helemaal niet meer op. De batterij is nu eenmaal een onderdeel dat het erg zwaar te verduren krijgt, maar wel erg essentieel is voor een vlot gebruik van je tablet. Merk je een probleem? Kom dan langs bij de MediaMarkt Smartbar, zodat we je batterij kunnen nakijken en eventueel vervangen.
Heb je een nieuwe batterij? Daarop heb je ook nog eens 6 maanden garantie. Vraag naar meer info in onze Smartbar.

Je iPad start niet meer op

Je iPad start niet meer op

Wanneer je iPad niet meer opstart, probeer je hem eerst terug op te laden en een harde herstart uit te voeren (houd daarvoor de bovenste knop ingeduwd, of houd voor iPads met een thuisknop de bovenste knop en de thuisknop samen ingedrukt). Maar als dat niet werkt, zit er niets anders op dan een check te laten uitvoeren door een gecertificeerde hersteller. De medewerkers van onze Smartbar staan voor je klaar en kijken grondig na of het probleem nog op te lossen valt.

Hoe zit het met mijn garantie als ik mijn iPad laat herstellen?

Hoe zit het met mijn garantie als ik mijn iPad laat herstellen?

Valt je iPad nog binnen de wettelijke garantietermijn wanneer je hem laat herstellen bij onze MediaMarkt Smartbar? Dan loopt die termijn gewoon verder nadat jij je apparaat (of een vervangapparaat) hebt teruggekregen. Bovendien geniet je van 3, 6 of 12 maanden garantie op een eventueel nieuw scherm en 6 maanden garantie op een eventuele nieuwe batterij. Let wel op, na een herstelling kunnen we de waterdichtheid van je toestel niet meer garanderen.

Laat je iPad Pro, Air of Mini repareren bij MediaMarkt

Laat je iPad Pro, Air of Mini repareren bij MediaMarkt

Wil jij je iPad laten herstellen bij een MediaMarkt Smartbar? Dat gaat als volgt in zijn werk.

 • Maak eerst een afspraak of vraag na in de winkel of je eventueel meteen langs kunt gaan. Ook de dienst na verkoop kan je doorverwijzen naar de Smartbar.
 • Je toestel wordt ter plaatse hersteld door een van onze gecertificeerde medewerkers. Een herstelling duurt – afhankelijk van de schade en het toesteltype – ongeveer een uurtje. Alleen herstellingen van laptopschermen kunnen enkele werkdagen in beslag nemen, omdat de juiste onderdelen besteld moeten worden.
 • Je haalt je toestel daarna gewoon weer op bij onze Smartbar. Wist je trouwens dat je ecocheques kan gebruiken voor je herstellingen aan de Smartbar? Ontdek hoe je met ecocheques kunt betalen.

Toch een nieuwe iPad nodig?

Toch een nieuwe iPad nodig?

Valt je iPad helaas niet meer te herstellen en heb je een nieuwe nodig? Neem een kijkje tussen de verschillende modellen nieuwe iPads die je vindt bij MediaMarkt. Wat denk je bijvoorbeeld van een lichtgewicht iPad Air of een extra krachtige iPad Pro?
Wist je trouwens dat je bij MediaMarkt ook refurbished iPads kunt kopen? Dat is een betaalbare en duurzame keuze die e-waste helpt vermijden!

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
 Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2023
Tablets

Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2024

Lees meer over