MM logo red

iPad laten herstellen bij MediaMarkt

Luca5 JULI 2023
unknown description

iPads zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, of het nu gaat om films kijken, spelletjes spelen met de kinderen, tekenen, of de krant lezen. Maar wat als je scherm gebarsten is, de batterij niet meer werkt, of je iPad niet meer opstart? Maak dan snel een afspraak bij een van onze MediaMarkt Smartbars, waar onze experts klaarstaan om je te helpen.

Waar laat je je iPad in België repareren? 

MediaMarkt Smartbar is onze configuratie- en reparatieservice voor laptops, smartphones waaronder iPhones en Samsung-smartphones, en ook tablets

Je vindt onze MediaMarkt Smartbars in de volgende winkels

Waar kan ik mijn iPad laten herstellen?
 • Brussel: Basilix, Docks, Nieuwstraat, Sint-Lambrechts-Woluwe
 • Antwerpen: Antwerpen, Antwerpen Urban Mobility Store, Schoten, Turnhout, Wilrijk, Wijnegem
 • Henegouwen: Gosselies, Jemappes
 • Limburg: Hasselt IRP
 • Luik: Herstal, Luik Saint Lambert, Luik Médiacité
 • Oost-Vlaanderen: Oostakker, Zwijnaarde
 • West-Vlaanderen: Brugge Sint-Kruis, Kortrijk, Oostende, Roeselare
 • Vlaams-Brabant: Sint-Pieters-Leeuw
 • Waals-Brabant: Eigenbrakel

Wat kan je zelf doen voordat je je iPad ter reparatie aanbiedt? 

1. Reset je tablet: houd de bovenste knop ingedrukt totdat je iPad herstart. Als je een iPad met een Home-knop hebt, houd dan zowel de bovenste knop als de Home-knop ingedrukt. 

Wat doe je best voor je jouw iPad laat repareren?

2. Maak een back-up van je gegevens: ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'iCloud-back-up'. Schakel 'iCloud-back-up' in en kies eventueel voor een handmatige back-up met 'Maak nu back-up'. Je kan ook je iPad met een oplaadkabel verbinden met je Apple MacBook en via 'Finder' > 'Algemeen' een back-up van je iPad-gegevens op je Mac maken. 

3. Schakel de 'Zoek mijn [apparaat]' functie uit: navigeer naar 'Instellingen' > 'Zoek mijn [apparaat]' en zet de lokalisatiefunctie voor je iPad uit. Je hebt hiervoor je Apple ID-wachtwoord nodig.  

Welke iPad-problemen repareert MediaMarkt?

Voor welke iPad-reparaties kun je bij MediaMarkt terecht?

Bij de MediaMarkt Smartbars kan je terecht voor een breed scala aan reparaties. We herstellen gebroken of gebarsten schermen van smartphones, tablets en computers van diverse merken. Problemen met de "Home"-knop van je tablet, een defecte camera op je smartphone, of een batterij die niet meer oplaadt? Wij pakken het aan. Ook als je iPad niet meer opstart, staan we voor je klaar. Helaas kunnen we geen hulp bieden bij waterschade of een vervormd scherm. Heb je problemen met je iPad? Maak dan snel een afspraak bij een MediaMarkt Smartbar. 

Scherm is aan vervanging toe

Je iPad-scherm moet vervangen worden

Tablets maken deel uit van ons dagelijks leven, maar zijn niet immuun voor schade zoals krassen of een ongelukkige val. Gelukkig zijn de meeste van deze problemen te repareren. Bij MediaMarkt kan je bij het laten repareren van je iPad-scherm kiezen uit 3 onderdelen van verschillende kwaliteit, en afhankelijk van je keuze krijg je 3, 6 of 12 maanden garantie op je nieuwe scherm. 

Batterij loopt te snel leeg

De batterij moet vervangen worden

Je iPad is nog in uitmuntende staat, maar je merkt dat de batterij steeds sneller leeg raakt, wat niet praktisch is voor dagelijks of professioneel gebruik. De batterij is een onderdeel dat voortdurend onder spanning staat en is essentieel voor een soepele werking van je iPad. Heb je een probleem opgemerkt? Bezoek een MediaMarkt Smartbar zodat we de conditie van je batterij kunnen controleren. Als ze aan vervanging toe is, krijg je 6 maanden garantie op alle nieuwe batterijen. 

iPad gaat niet aan

Je iPad start niet meer op

Start je iPad niet op? Probeer eerst om hem op te laden en dan te herstarten. Voor iPads zonder thuisknop, houd de bovenste knop ingedrukt; voor modellen met een thuisknop, druk tegelijkertijd op de bovenste knop en de thuisknop. Mocht dit niet helpen, dan is het verstandig je iPad te laten nakijken door een erkende reparateur. Onze Smartbar-medewerkers staan klaar om je apparaat grondig te inspecteren en een oplossing te vinden. 

Wat betekent een reparatie voor de garantie van je iPad?

Hoe zit het met mijn garantie als ik mijn iPad laat herstellen?

Als je je iPad laat herstellen bij onze MediaMarkt Smartbar, blijft je oorspronkelijke garantie behouden. Daarnaast ontvang je afhankelijk van het vervangen onderdeel 3, 6 of 12 maanden garantie op een nieuw scherm en 6 maanden garantie op een nieuwe batterij. Houd er rekening mee dat we na een herstelling echter niet meer kunnen garanderen dat je toestel waterdicht is. 

Laat je iPad Pro, Air of Mini herstellen bij MediaMarkt

Laat je iPad Pro, Air of Mini repareren bij MediaMarkt

Wil je je iPad laten repareren bij een MediaMarkt Smartbar? Lees hierna hoe dit in zijn werk gaat: 

 • Maak online een afspraak of informeer in de MediaMarkt-winkel of je direct terecht kan bij de MediaMarkt Smartbar. Onze klantenservice kan je eventueel ook doorverwijzen. 
 • Een van onze gecertificeerde medewerkers herstelt je iPad ter plekke. De meeste reparaties, afhankelijk van de schade en het apparaattype, duren ongeveer een uur. Reparaties aan laptop-schermen kunnen enkele werkdagen in beslag nemen, omdat de bestelling van onderdelen vaak even op zich laten wachten. 
 • Haal je herstelde toestel op bij onze MediaMarkt Smartbar en gebruik ecocheques om voor de reparatie te betalen. 

Op zoek naar een nieuwe iPad?

Toch een nieuwe iPad nodig?

Is je huidige iPad niet meer te repareren? Bekijk dan ons assortiment nieuwste iPads bij MediaMarkt. Of je nu de voorkeur geeft aan de lichtgewicht iPad Air of de krachtige iPad Pro, bij MediaMarkt vind je de iPad die naadloos bij je behoeften aansluit. Voor een betaalbare en duurzame keuze die helpt elektronisch afval te beperken en bijdraagt aan een verantwoorde economie, overweeg je best een refurbished iPad

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn