MM logo red

Welke iPad moet je kiezen? Vergelijk alle modellen en vind de iPad die bij jou past

unknown description

Ben je van plan om een nieuwe Apple iPad te kopen? Dan kan het best een uitdaging zijn om alle beschikbare modellen te vergelijken en de beste iPad voor jou te kiezen. Want past de standaard iPad het best bij je of ga je toch beter voor een iPad Mini, iPad Air of iPad Pro? Welke tablet sluit aan bij je behoeften? We zetten de belangrijkste verschillen tussen alle modellen op een rij.

De belangrijkste verschillen tussen alle Apple iPad-modellen

De belangrijkste verschillen tussen alle Apple iPad-modellen

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPad, dan is het soms moeilijk om een keuze te maken voor een bepaald model. Je hebt momenteel namelijk 4 Apple iPad-modellen die best op elkaar lijken, maar toch verschillende specificaties hebben. Zo kun je de standaard iPad in huis halen, maar ook de iPad AiriPad Pro en iPad Mini bieden elk hun eigen specifieke voordelen. Maar wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een iPad Air en een iPad Pro ? En past de standaard iPad of de iPad Air het best bij je? Op deze pagina vergelijken we alle Apple iPads.

1. Wil je een kleine iPad of kies je voor een extra groot scherm?

1. Wil je een kleine iPad of kies je voor een extra groot scherm?

Een van de belangrijkste verschillen tussen de verkrijgbare soorten iPad is het formaat van de toestellen. Heb je graag een kleine iPad die je makkelijk meeneemt onderweg, dan komt de iPad Mini met z’n 8,3-inch-display vast in aanmerking voor je. Geniet je liever van een tablet met een extra groot scherm om je favoriete films en series te bekijken? Kijk eens naar de iPad Pro met een scherm van 11 of maar liefst 12,9 inch. En dan zijn er nog de iPad en de iPad Air, die qua formaat tussen de Mini en de Pro zitten.

2. Welke iPad heeft de krachtigste processor en het meeste werkgeheugen?

2. Welke iPad heeft de krachtigste processor en het meeste werkgeheugen?

Misschien is niet het formaat van de iPad, maar snelheid de belangrijkste specificatie voor je. In dat geval vergelijk je best het soort processor en het interne werkgeheugen (RAM) van elk iPad-model. Beide onderdelen bepalen namelijk de snelheid van het toestel. Hoe meer werkgeheugen een tablet heeft en hoe hoger het getal achter de processor, hoe sneller het apparaat werkt. Zo is de snelste iPad op dit moment de iPad Pro, die een krachtige M2-processor en 8 tot 12 GB werkgeheugen biedt. Ook de iPad Air is heel snel dankzij de iets lichtere M1-processor en 8 GB RAM.

3. Welke iPad vind je het mooist?

3. Welke iPad vind je het mooist?

Ook het ontwerp en de kleur van je iPad kunnen een belangrijke rol spelen in de keuze voor een bepaald model. Het ontwerp van alle soorten iPad is heel gelijkaardig, dus daar hoef je eigenlijk weinig rekening mee te houden. In vergelijking met de iPads van de vorige generatie (2021) zijn al de nieuwste iPad-modellen uitgerust met dunnere schermranden en hebben ze geen thuisknop meer, zodat ze een groter scherm hebben. En de kleuren? Kies je voor een iPad Pro, dan kun je die alleen in grijs en zilver krijgen. De iPad, iPad Air en iPad Mini vind je ook in opvallendere kleuren zoals paars, geel en blauw.

4. Welke iPad past bij jouw dagelijks gebruik?

Welke iPad past bij jouw dagelijks gebruik?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf best stelt, is hoe jij je iPad vooral gaat gebruiken. Ben je creatief en vaak bezig met foto- en videobewerking of wil je ook games spelen op je iPad? Dan is de iPad Pro met zijn krachtige processor en werkgeheugen een prima keuze. De iPad Air is dan weer een lichtgewicht dat je eenvoudig meeneemt naar school of kantoor. Zoek je eerder een kleine tablet voor onderweg die je makkelijk in je tas kunt steken, dan is de iPad Mini jouw ding. En de standaard iPad is een veelzijdige tablet voor het hele gezin waarmee je filmpjes, webpagina’s en apps kunt bekijken.

5. Welke accessoires zijn compatibel met de iPad die je wilt kopen?

5. Welke accessoires zijn compatibel met de iPad die je wilt kopen?

Als je graag een Apple Pencil gebruikt om je iPad te bedienen of om te tekenen, kijk dan zeker na welke tekenpen je iPad-model ondersteunt. Zo werkt de standaard iPad nog altijd met Apple Pencil 1. Sluit je graag een keyboard aan op je iPad zodat je makkelijk notities kunt nemen tijdens een les of meeting? Ook dan hangt het soort iPad samen met het type toetsenbord dat je gebruikt. Tot slot heb je ook verschillende hoesjes, zoals de Smart Folio, die je iPad langs een of beide kanten beschermen zodat hij langer meegaat. Ook die zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het iPad-model.

6. Welke iPad past binnen jouw budget?

6. Welke iPad past binnen jouw budget?

Hoeveel wil je uitgeven aan je nieuwe iPad? Ook dat is een beslissing die de keuze voor een iPad-model beïnvloedt. Heb je een beperkt budget, dan kun je bijvoorbeeld een refurbished iPad kopen of een iets ouder model, zoals de iPad 2021 met 64 GB of 256 GB opslagruimte of een iPad Mini uit 2021. Als je liever voor de nieuwste iPad gaat, dan is het standaardmodel het budgetvriendelijkst. De iPad Mini en iPad Air hebben een snellere processor, waardoor je voor die modellen alweer iets meer betaalt. Wil je toch liever de snelste en grootste iPad Pro? Dan valt je aankoop in een hogere prijsklasse.

Conclusie: welk iPad-model past het best bij jou?

Conclusie: welk iPad-model past het best bij jou?

Een Apple iPad is een krachtige tablet met heel veel mogelijkheden. Het beste iPad-model hangt dan ook vooral af van je persoonlijke behoeften. Ben je op zoek naar een betrouwbaar instapmodel voor het hele gezin, dan ben je vast blij met een standaard iPad. Als het formaat en de grootte van het scherm van je toestel belangrijker zijn, dan kun je kiezen voor een grote iPad Pro of een kleine iPad Mini. Ook je budget kan bepalen welke tablet het beste bij je past. Weeg dus goed alle specificaties van de verschillende iPad-modellen tegen elkaar af voor je een beslissing maakt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
 Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2023
Tablets

Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2024

Lees meer over