MM logo red

Bekijk onze top 5 action camera’s van 2024

Sofia20 DECEMBER 2023
unknown description

Action camera’s zijn door hun kleine formaat en robuuste ontwerp bij uitstek geschikt om avontuurlijke momenten in beeld te brengen. Gezien het ruime aanbod action cams waaruit je vandaag kunt kiezen, is het niet vanzelfsprekend om de meest geschikte camera te vinden. We helpen je graag op weg met onze persoonlijke selectie van de 5 beste action cams van 2024.

Top 5 beste action cams van 2023

Top 5 beste action cams van 2023

Action camera’s met een hoge beeldschermresolutie, een grote kijkhoek, beeldstabilisatie of een extra grote batterijcapaciteit. Wat verwacht jij allemaal van een action cam? MediaMarkt helpt je op weg met onze persoonlijke selectie van de 5 beste action cams van 2024. De apparaten in deze top 5 bieden alle een goede prijs-kwaliteitverhouding. Welk model het beste bij je past, hangt met je behoeften en budget samen.

GoPro Hero 11

gopro-hero-11

Tussen de talrijke action cams van het merk GoPro vind je ook de Hero 11. Deze camera legt dankzij zijn 5,3K-resolutie met 60 frames per seconde actie vast in heldere, gedetailleerde beelden van bioscoopkwaliteit. Bovendien film je met de GoPro Hero 11 in 10-bits: de camera geeft meer dan 1 miljard kleuren weer, wat een heel realistisch resultaat oplevert. Daarnaast heeft dit model een krachtige beeldsensor met een extra grote kijkhoek. Zo kun je nog meer actie op beeld vastleggen. De batterij van de Hero 11 maakt gebruik van GoPro Enduro-technologie, wat voor betere prestaties en langere opnames bij lage temperaturen zorgt. Dit toestel is dus uitermate geschikt voor wintersport.

GoPro Hero 9

GoPro Hero 9

De GoPro Hero 9 is een GoPro-camera met 2 schermen, zodat je langs beide kanten van het toestel ziet wat je aan het opnemen bent. De beeldkwaliteit van 20 megapixels en de videoresolutie van 5K verzekeren je altijd van scherpe foto's en video's. Verder krijg je met de GoPro Hero 9 functies als beeldstabilisatie, spraakbesturing en geïntegreerde wifi, bluetooth en gps. Je bedient deze action camera eenvoudig met het intuïtieve 1,4-inch-aanraakscherm. Deze GoPro is waterbestendig tot 10 meter diep en is goed tegen schokken bestand. Dat maakt van deze camera een fijne optie voor fans van watersport, mountainbiken en andere actieve sporten.

Insta360 X3

Insta360 X3

De Insta360 X3 van Apple is een veelzijdige camera die ook als action cam dienstdoet. Dit toestel biedt een beeldhoek van 360 graden, een groot aanraakscherm van 2,29 inch en een ½-inchsensor met 48 megapixels. De Insta360 X3 stelt je in staat om zowel 5,7K-video met Active HDR als gedetailleerde 72-megapixelfoto's te maken. Als action cam gebruik je de enkele lensmodus van het apparaat om vanuit jouw perspectief te filmen en met de Me-modus neem je eenvoudig selfies zonder dat je de selfiestick in beeld ziet. Deze camera is waterbestendig tot 10 meter en is voorzien van een aanraakscherm uit gehard glas voor extra duurzaamheid.

GoPro Hero 12

GoPro Hero 12

Vergeleken met de Hero 11 heeft de recentere GoPro Hero 12 enkele mooie upgrades gekregen. Zo krijg je dankzij HyperSmooth 6.0 een nog betere beeldstabilisatie dan voorheen en resulteert de energiezuinige processor in een tot 2 keer langere opnametijd. De GoPro Hero 12 is met een vernieuwde bluetooth-chip uitgerust zodat je hem eenvoudig met audioapparaten verbindt. Er is ook spraakbesturing, wat vooral handig is als je de action cam op een statief of selfiestick monteert. Verder maak je met de 19-inchsensor van de GoPro scherpe foto’s van 24,7 megapixels en filmpjes in 5,3K met 60 frames per seconde. En met de extra brede kijkhoek krijgen fietsers en motorrijders een beeld met meer bereik.

GoPro Hero 12 Creator Edition

GoPro Hero 12 Creator Edition

De GoPro Hero 12 Creator Edition is een populaire keuze onder vloggers en andere contentmakers. Dat komt omdat je bij deze action camera een volledige set accessoires en modules krijgt waarmee je nog betere video’s maakt. Zo verbeter je met de licht- en mediamodules de geluidskwaliteit en belichting van je opnames en kun je het Volta-statief ook als selfiestick gebruiken. De GoPro Hero 12 Creator Edition maakt haarscherpe video's in 5,3K met 60 frames per seconde. De action cam beschikt ook over ingebouwde wifi en bluetooth, HyperSmooth 6.0-beeldstabilisatie, spraakbesturing en een krachtige accu. Daarmee film je maximaal 70 minuten met optimale beeldkwaliteit.

Beste action camera onder € 100,-

Beste action camera onder € 100,-

Ook als je maximumbedrag € 100,- is, heb je een ruim aanbod kwaliteitscamera’s om uit te kiezen. Omdat action cams uit deze prijsklasse meestal niet over de meest geavanceerde functies beschikken, zijn ze doorgaans goed geschikt als instapmodel of allround action cam voor bijvoorbeeld wandelaars of fietsers. De beste action camera’s onder € 100,- bieden specificaties zoals een goede waterbestendigheid, ingebouwde wifi, een groothoeklens en een prima beeldkwaliteit in Full HD en 4K. Je levert in ruil voor een lagere prijs wel vaak op de batterijcapaciteit of beeldschermresolutie in. Kijk goed na welke functies je nodig hebt, afhankelijk van waarvoor jij je action cam wilt gebruiken.

Beste 360°-action-cam

Beste 360°-action-cam

Wil je geen enkel detail van je omgeving missen? Dan is een 360°-actiecamera uitermate geschikt om beelden in alle richtingen vast te leggen en probleemloos panoramische opnamen van je avonturen te maken. Om de beste 360°-action-camera te vinden voor jouw behoeften, let je op zaken als de beeldresolutie, stabilisatietechnologie, batterijcapaciteit en waterbestendigheid van het toestel. Controleer ook of de 360-graden-camera compatibel is met de apparaten en platformen die jij gebruikt om opnames te bekijken, bewerken en delen. Uiteraard speelt ook je budget een doorslaggevende rol in wat voor jou de beste 360°-action-camera is. Houd je maximale bedrag in de gaten en vergelijk toestellen en hun functies om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Beste action camera voor vlogs

Beste action camera voor vlogs

Vloggers hebben natuurlijk vooral baat bij een action camera met een hoge beeldkwaliteit voor zowel foto's als video's. Je kijkt best naar een action cam met een resolutie van minimaal 4K om scherpe, heldere opnames te garanderen. Beeldstabilisatie is ook belangrijk voor vloggers die vaak onderweg zijn. Kijk uit naar functies zoals HyperSmooth (bij GoPro’s) die bewegingen tijdens het filmen corrigeren. De beste action cam voor vlogs is verder compact en waterbestendig, zodat je hem vlot overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast kies je bij voorkeur een action camera met ingebouwde microfoon, wifi en bluetooth. Als je van plan bent lange vlogs op te nemen, opteer dan voor een toestel met een behoorlijke batterijduur.

Beste action camera voor tijdens het sporten

Beste action camera voor tijdens het sporten

Een brede kijkhoek. Goede beeldstabilisatie. Waterbestendigheid. En natuurlijk een hoge beeldkwaliteit voor realistische, vloeiende en scherpe opnames. Dat zijn, kort samengevat, enkele van de voornaamste eigenschappen waarover de beste action camera’s voor tijdens het sporten moeten beschikken. Een action cam met deze functies is doorgaans voldoende uitgerust om avontuurlijke activiteiten en sportsessies moeiteloos op te nemen. Natuurlijk kun je een model kiezen met nog geavanceerdere of meer gespecialiseerde functionaliteiten. Wat je nodig hebt, hangt vooral af van het soort sport dat je beoefent en het budget dat jij aan de action cam wilt besteden.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Trends in fotografie in 2022
Entertainment & Mobility

17. Juli

Trends in fotografie in 2022

Ook al maken we vandaag vooral foto’s met onze smartphone, toch blijven camera’s steeds beter worden. Ze blinken uit in omstandigheden waar een smartphone faalt. Dit zijn de belangrijkste trends in cameraland.

17. Juli

Lees meer over