MM logo red

Assassin’s Creed Mirage

Sofia16 AUGUSTUS 2023
unknown description

Op 5 oktober 2023 is de nieuwe Assassin’s Creed gereleaset. Lees in dit artikel alles over Assassin’s Creed Mirage. Bestel online of spring binnen in een van onze winkels bij jou in de buurt.

Assassin’s Creed Mirage: een eerbetoon aan de eerste AC-games

Assassin’s Creed Mirage: een eerbetoon aan de eerste AC-games

“We work in the dark to serve the light. We are Assassins.”  

Ubisoft bestempelt Assassin’s Creed Mirage als een hulde aan de eerste Assassin’s Creed games. Daarmee verwijzen ze voornamelijk naar de Ezio-trilogie: Assassin’s Creed II, Brotherhood en Revelations. De serie heeft haar populariteit met deze titels verworven. Net zoals in deze games staat in Mirage het verhaal op de voorgrond. Ook krijg je in het spel de kans om Alamut te bezoeken, het legendarische hoofdkwartier van de Assassins die aan de basis van de Creed stonden. Alhoewel er al veel Assassin’s Creed games zijn verschenen, is het niet noodzakelijk om ze allemaal gespeeld te hebben alvorens met Mirage van start te kunnen gaan. 

De verhaallijn van Assassin’s Creed Mirage

De verhaallijn van Assassin’s Creed Mirage

Mirage situeert zich 20 jaar voor Assassin’s Creed Valhalla - de game die in 2020 op de markt kwam. Met Assassin’s Creed Mirage onderneem je een reis naar het Bagdad van de 9de eeuw, een toen bruisende metropool. Je kruipt in de huid van Basim Ibn Is'haq, een 17-jarige straatdief, gekweld door nachtmerrieachtige visioenen. Zijn toekomst oogt allesbehalve rooskleurig, totdat The Hidden Ones hem ontdekken. Ze merken het potentieel in Basim op en voegen hem aan hun Creed toe. Hoewel de term ‘Assassin’s Creed’ op dat moment nog niet in gebruik was, vormden The Hidden Ones onmiskenbaar de voortrekkers van de Assassins.
In dit coming-of-age-verhaal krijg je tal van wapens ter beschikking, waaronder de welbekende Hidden Blade. Hiermee schakel je in alle stilte je doelwitten uit. Ook de adelaar, die je de mogelijkheid biedt om het gebied vanuit de lucht te verkennen, maakt opnieuw zijn opwachting. Kruip in de huid van Basim en word de meest veelzijdige Assassin in de geschiedenis van de reeks.

Welke personages tref je aan in Assassin’s Creed Mirage?

Welke personages tref je aan in Assassin’s Creed Mirage?

Het hoofdpersonage en jouw speelfiguur is Basim Ibn Is'haq, een jongen uit Bagdad die zijn moeder op jonge leeftijd verloor en op straat opgroeide. Wanneer Basim zich bij The Hidden Ones aansluit, begint zijn opleiding. Tijdens deze training leert Basim alles over de Creed, verbetert hij zijn vaardigheden en leert hij zijn ware ‘ik’ kennen. Door huurmoordenaarscontracten en andere uitdagingen aan te gaan, probeert Basim de top te bereiken om zo een Master-Assassin te worden.  

Een andere belangrijke figuur in Mirage is Roshan. Zij is de Master-Assassin van The Hidden Ones in Alamut en ze neemt Basim als haar eerste leerling onder haar vleugels. Als mentor van Basim brengt ze hem de fijne kneepjes van het vak bij. 

Op welke spelconsoles komt Assassin’s Creed Mirage uit?

Op welke spelconsoles komt Assassin’s Creed Mirage uit?

Assassin’s Creed Mirage verschijnt op 5 oktober 2023 voor de PS5, PS4, Xbox X/S series, Xbox One en PC. Plaats een pre-order voor deze game en verzeker je zo van een exemplaar op de dag van de release. Er zal ook een deluxe editie beschikbaar zijn. Deze versie omvat onder meer een digitaal artbook en soundtrack, een outfit geïnspireerd op Prince of Persia, wapens en skins voor je adelaar en rijdier. De deluxe editie zal slechts in beperkte oplage beschikbaar zijn, dus aarzel niet te lang!