MM logo red

Diablo 4: verhaallijn & nieuwe functies

unknown description

Na 10 jaar is het zover: de Diablo game is uit! Diablo 4 is een game met al het goede van de vorige spellen uit de Diablo-franchise, maar met nog meer actie, nieuwe starters en verbeterde gameplay. Je gamet in een volledig open wereld, en dat op PlayStation, Xbox en pc. Wij delen hier alles wat we weten over Diablo 4.

Wat is de release date voor de langverwachte Diablo 4?

Wat is de release date voor de langverwachte Diablo 4?

Diablo 4 werd al in 2019 aangekondigd, maar daarna bleef het lang akelig stil. Gelukkig maakte Blizzard, de ontwikkelaar van de Diablo games, de release date ondertussen wel bekend. Dat gebeurde tijdens de Game Awards in juni 2022, waar werd aangekondigd dat Diablo 4 is gereleaset op 6 juni 2023. Je kan deze game bestellen voor pc, PlayStation en Xbox.

Geniet van een spannende verhaallijn en verbeterde gameplay in de nieuwe Diablo game

Geniet van een spannende verhaallijn en verbeterde gameplay in de nieuwe Diablo game

Diablo 4 speelt zich opnieuw af in Sanctuary, een duister universum vol bloeddorstige wezens en demonen. Daar nemen spelers het deze keer op tegen Lilith, de ‘Queen of the Succubi’, die met haar leger is teruggekeerd naar Sanctuary. Wat nieuw is in Diablo 4 is de open wereld, waardoor je op je eigen houtje alle kerkers kan ontdekken in een volgorde die je zelf bepaalt. Het mooie aan de open wereld is dat je ook aan heel wat zijmissies kan deelnemen. Diablo 4 voelt zo veel minder lineair aan, maar het begin en het einde van het verhaal staan wel nog steeds vast. Naast de open wereld zijn nog niet alle nieuwe features bekend. Wat we wel al weten, is dat er een nieuwe klasse beschikbaar zal zijn in Diablo 4. Ook de vertrouwde klassen krijgen nieuwe, verbeterde vaardigheden om strongholds in Sanctuary te bevrijden van het kwaad.

Welke klassen kun je spelen in Diablo 4?

Welke klassen kun je spelen in Diablo 4?

Aan het begin van Diablo 4 kies je jouw personage uit 5 klassen, waarvan er eentje gloednieuw is. Dat is de Necromancer, een magisch personage dat de ondoden tot leven wekt om vijanden neer te halen. De andere 4 klassen ken je al uit de vorige versies van Diablo, hoewel Blizzard ze voor deze nieuwe versie getweakt heeft met nieuwe vaardigheden en uitrustingen. Zo heeft de Barbarian een ongeëvenaarde kracht en een uitgebreid wapenarsenaal. De Druid verandert dan weer bliksemsnel van gedaante om een bloeddorstige wolf of beer te worden. De Sorceress beheerst de natuurelementen, terwijl de Rogue een behendige allround krijger is die ook op afstand demonen in de pan hakt. Zoals je ziet, hebben de classes in Diablo 4 dus allemaal een uiteenlopende speelstijl die prima op elkaar aansluiten in een gevecht.

Speel Diablo 4 op pc, PlayStation en Xbox

Speel Diablo 4 op pc, PlayStation en Xbox

Sinds 23 juni 2022 is de game beschikbaar voor meerdere consoles. Want hoewel Diablo oorspronkelijk een rasechte pc-game is, ontwikkelde Blizzard ook voor Diablo 3 al een consoleversie. Ook de nieuwe game kun je zowel op pc spelen als op de PlayStation (PS4 en PS5) en Xbox (Xbox One en Xbox Series X en S). Ook leuk om te weten, is dat Blizzard al bevestigde dat er voor Diablo 4 cross-play support voorzien is. Dat betekent dat je altijd samen met je vrienden of familieleden kan gamen, ook al gebruiken jullie verschillende consoles.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.