MM logo red

EA Sports FC: Alles wat jij moet weten over de opvolger van de FIFA-game

unknown description

Na FIFA 22 en FIFA 23 geen FIFA 24 meer. In 1993 werd de eerste FIFA gelanceerd. Destijds kwam FIFA International Soccer op de markt. Na ongeveer 30 jaar is EA de licentie met FIFA kwijtgeraakt en mag de naam FIFA niet meer gebruikt worden. De volgende game wordt daarom EA Sports FC genoemd. In dit artikel bespreken we de laatste geruchten over deze game. EA Sports FC is uitgebracht op 29 september.

Ultimate Team

Ultimate Team
Bron: @UTsources / Twitter

De naam FIFA Ultimate team (FUT) wordt aangepast naar Ultimate Team FC (UTFC/UT). Het concept van Ultimate Team blijft wel gewoon bestaan. In Ultimate Team stel je je eigen team samen door middel van het spelen van wedstrijden en het verdienen van coins. Ultimate Team wordt online en offline gespeeld. Er zijn dagelijkse en wekelijkse doelstellingen die je uitvoert om nog meer spelers te verzamelen voor jouw club.

Een andere manier om nieuwe spelers te verzamelen voor jouw club is om pakketten te kopen. Dit doe je door middel van points die je aanschaft in de store. Upgrade je eigen club met ontvangen spelers, coaches, kleding en stadions.

Carrière in EA Sports FC

Carrière in EA Sports FC
Bron: @UTsources / Twitter

Career mode in EA Sports FC wordt aangepast. Er wordt gespeculeerd over een online carrière die naar de game komt. Een online career mode betekent hoogstwaarschijnlijk dat jij, samen met jouw vrienden, een club naar keuze gaat coachen. Zo creëren jullie samen (of alleen) het stadion, zoals de structuur, reclameborden en toeschouwers.
In carrière komt misschien de Italiaanse journalist Fabrizio Romano voor. In een tweet gaf Fabrizio het volgende aan: “Thirsty for more? #jointheclub.” ‘Join the club’ is de aanmeldbutton voor EA Sports FC.

Gameplay mechanics van EA Sports FC

Frostbite engine is aankomend jaar nog steeds het tech platform voor EA, ondanks de naamsverandering. Afgelopen 7 jaar is Frostbite engine ontwikkelaar geweest en zijn er nieuwe technologiëen ontwikkeld zoals Hypermotion 2. Hypermotion 2 zorgde ervoor dat er realistische animities in de game zijn gekomen.