MM logo red

Rise of the Ronin

Sofia24 JANUARI 2024
unknown description

Team NINJA, bekend van games zoals Nioh, Wo Long: Fallen Dynasty en NINJA GAIDEN, heeft een nieuwe samoerai-game ontwikkeld: Rise of the Ronin. Verken als een vrije samoerai het epische landschap van Japan. Ontdek hier meer over deze spannende nieuwe game.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat is Rise of the Ronin?

Wat is Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin is een actie-RPG dat zich afspeelt in het Japan van de 19de eeuw. De nadruk ligt op gevechten. Je gebruikt voornamelijk wapens zoals zwaarden voor close combat, maar ook authentieke vuurwapens uit die tijd komen aan bod. Rise of the Ronin heeft een open wereld en laat je 3 grote steden verkennen: Yokohama, Kyoto en Edo (later bekend als Tokio). Ontdek Japan te voet, te paard, door de lucht met een zweefvliegtuig of gebruik een grijphaak voor bergbeklimmingen. Team NINJA biedt verschillende moeilijkheidsgraden aan, waardoor Rise of the Ronin toegankelijk is voor een breed publiek, ongeacht je ervaring met gamen. De game is exclusief voor de PlayStation 5.

Wat is het verhaal van Rise of the Ronin?

Wat is het verhaal van Rise of the Ronin?

In Rise of the Ronin kruip je in de huid van een ronin, een samoerai zonder meester. Dit spel speelt zich af in de Bakumatsu-periode, een tijd waarin Japan worstelt met het behoud van tradities tegenover groeiende westerse invloeden en modernisering. Het land is een broeinest van chaos, ziektes en politieke onrust. Jij, als naamloze krijger en ronin, kiest je eigen pad en bepaalt zo niet alleen je eigen lot, maar ook dat van Japan. De keuzes die je maakt in het spel beïnvloeden het verhaal. Zo heb je de macht om personages te beschermen of te elimineren. Bepaal je bondgenoten en confronteer je vijanden in dit meeslepende avontuur.

Wat is de releasedatum van Rise of the Ronin?

Wat is de releasedatum van Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin verschijnt exclusief voor de PlayStation 5 op 22 maart 2024. Pre-order je game en speel het direct op de dag van de release.

Is Rise of the Ronin te vergelijken met Ghost of Tsushima?

Is Rise of the Ronin te vergelijken met Ghost of Tsushima?

Een game die je kan vergelijken met Rise of the Ronin is Ghost of Tsushima, waar je eveneens een samoerai bent, maar dan in de late 13de eeuw, strijdend tegen de Mongoolse invasie. Ronins spelen ook een rol in Ghost of Tsushima. De aanpak van Team NINJA in de ontwikkeling van Rise of the Ronin zorgt ervoor dat het spel zich van Ghost of Tsushima onderscheidt. Rise of the Ronin leunt sterk op de intense third-person actie die we kennen uit de Nioh-spellen en Wo Long: Fallen Dynasty. De game kenmerkt zich door genadeloze, snelle gevechten, in tegenstelling tot de meer aardse, bedachtzame stijl van vechten en verkennen in Ghost of Tsushima.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Assassin’s Creed Shadows
Games

22. Mayo

Assassin’s Creed Shadows

Een jaar na de lancering van Assassin’s Creed Mirage, komt de volgende game uit de populaire Assassin’s Creed-reeks: Assassin’s Creed Shadows, die op 15 november 2024 verschijnt voor de PS5, Xbox Series X & S en pc. Duik in het Japan van de 16de eeuw en strijd als een shinobi of samoerai om Japan van de ondergang te redden.

22. Mayo

Lees meer over
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. Mayo

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. Mayo

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. Abril

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. Abril

Lees meer over