MM logo red

Asus ROG Ally: specs en games

Sofia18 AUGUSTUS 2023
unknown description

Hou je van gamen, maar ben je dikwijls onderweg of ga je op reis? Of misschien heb je er genoeg van om constant achter jouw PC te zitten? Met de Asus ROG Ally bepaal je zelf waar je jouw favoriete games speelt. Lees hieronder meer over deze handheld.

Wat is de Asus ROG Ally?

Wat is de Asus ROG Ally?

opgericht om gamers van degelijke apparatuur te voorzien. Zo bieden ze laptops, desktops en monitoren aan die geschikt zijn om goed te kunnen gamen. Deze hardware is met snelle processors en goede grafische kaarten uitgerust die ervoor zorgen dat je spel niet hapert en je van de beste graphics geniet.

Met de ROG Ally speel je, net zoals met de Steam Deck en de Nintendo Switch, op een kleine, draadloze spelcomputer. Dat betekent dat je zelf de plaats kiest waar je speelt en dat je dus ook buiten in de tuin of in het buitenland kan gamen.

Wat zijn de specificaties van de Asus ROG Ally?

Wat zijn de specificaties van de Asus ROG Ally?

De Asus ROG Ally draait op Windows 11. Met zijn Full HD-resolutie biedt de console een prachtig scherm waarop je allerlei games speelt. De Ally is licht van gewicht, hij past eenvoudig in je (rug)zak en je armen worden niet snel moe tijdens het gebruik. Zijn geheugen bedraagt 512 GB, voldoende om een aantal spelletjes, afhankelijk van hun grootte, op te slaan. Als je meer geheugen nodig hebt, dan opteer je voor een microSD-kaart. Verder is het apparaat voorzien van een USB-C-ingang om de console op te laden en een jack-ingang zodat je moeiteloos oortjes of een hoofdtelefoon aansluit. De ROG Ally speelt, dankzij de AMD Ryzen Z1 Extreme Processor, zonder moeite zware spelletjes af. Het scherm is zodanig ontworpen dat je zelfs in de zon kan gamen, zonder dat het zonlicht in het scherm weerkaatst. Je kan dus op het terras, in de tuin, op het strand of aan het zwembad spelen, waardoor dit draagbare apparaat uitermate geschikt is voor op reis.

Welke games kan je met de Asus ROG Ally spelen?

Welke games kan je met de Asus ROG Ally spelen?

De Asus ROG Ally ondersteunt onder meer Steam, Xbox Games Pass en de Epic Game Store. Alle PC-games die compatibel met een controller zijn, kan je met de ROG Ally spelen. Omdat de ROG Ally op Windows 11 draait, kan je er ook Xbox-spellen op gebruiken. Zowel Windows als de Xbox zijn door Microsoft ontwikkeld. De A-B-X-Y-knoppen op de Ally stemmen ook overeen met een Xbox-controller, wat het gamen vertrouwd maakt. Denk maar aan games zoals Elden Ring, Call of Duty en Diablo.

Lancering Asus ROG Ally

De Asus ROG Ally is verkrijgbaar vanaf 13 juni 2023. Wil je je PC- of Xbox-games op elke denkbare plek kunnen gebruiken? Dan is deze handheld iets voor jou. Bestel de Asus ROG Ally via de website of loop bij een MediaMarkt in je buurt binnen. Zo geniet je altijd en overal van je games.