MM logo red

Welk gaming-toetsenbord is het meest geschikt voor jou?

Sofia25 JANUARI 2024
unknown description

Het kiezen van het juiste gaming-toetsenbord hangt af van je persoonlijke voorkeuren en speelstijl. Factoren zoals toetsaanslag (mechanisch of membraan), aanpasbare verlichting, programmeerbare knoppen en ergonomisch ontwerp spelen een rol. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je het beste gaming-toetsenbord voor je behoeften kiest.

Een bekabeld of draadloos gaming-toetsenbord kiezen?

Een bekabeld of draadloos gaming-toetsenbord kiezen?

Het onderscheid tussen draadloze en bekabelde gaming-toetsenborden is tegenwoordig minimaal. Draadloze modellen blinken uit in batterijduur, soms tot meer dan 40 uur, en bevatten vaak geavanceerde mechanische toetstechnologie. Hun grootste troef is de vrijheid van plaatsing zonder lastige kabels. Bekabelde gaming-toetsenborden daarentegen zijn altijd gebruiksklaar zonder zorgen over batterijen. Bovendien garanderen ze een snellere dataoverdracht met nauwelijks tot geen vertraging, wat cruciaal is tijdens het gamen.

Kies je voor een membraan, half-mechanisch of mechanisch toetsenbord?

Membraan gaming-toetsenbord

Membraan gaming-toetsenbord

Een membraan toetsenbord werkt met een membraan onder de toetsen. Voordelen zijn dat het minder lawaai maakt bij het typen en vaak voordeliger is. Voor de casual gamer die niet online speelt, is een membraan gaming-toetsenbord een prima keuze.

Half-mechanisch toetsenbord

Half-mechanisch toetsenbord

Half-mechanische gaming-toetsenborden vormen een tussenweg tussen membraan en mechanische toetsenborden, zowel qua prijs als kwaliteit. De toetsen zijn semi-gevoelig en je hoeft ze minder diep in te drukken dan bij een membraan gaming-toetsenbord. Ze zijn echter minder fijngevoelig dan die van mechanische gaming-toetsenborden.

Mechanisch gaming-toetsenbord

Mechanisch gaming-toetsenbord

Een mechanisch gaming-toetsenbord reageert sneller door de terugslag van de toetsen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en hebben een levensduur van 20 tot 150 miljoen aanslagen. Dit type toetsenbord is ideaal voor de online gamer: gevoelige toetsen die snel reageren en lang meegaan. Een klein nadeel kan zijn dat je sneller typfouten maakt dan normaal door de hoge reactiesnelheid en gevoeligheid van de toetsen. Door deze kenmerken is het mechanische gaming-toetsenbord doorgaans iets duurder.

Welke kenmerken zijn verder belangrijk voor jou?

Welke kenmerken zijn verder belangrijk voor jou?

In het ruime assortiment van MediaMarkt ontdek je diverse soorten gaming-toetsenborden, afgestemd op je specifieke behoeften. Van compacte toetsenborden tot 33 cm breed, geschikt voor kleine ruimtes, tot grotere uitvoeringen vanaf 44 cm breed, ideaal voor een uitgebreidere opstelling. Kies een gaming-toetsenbord met anti-ghosting technologie als je vaak meerdere toetsen tegelijkertijd gebruikt; dit voorkomt storingen bij het indrukken van meerdere toetsen tegelijk. Daarnaast bieden we toetsenborden met geïntegreerde verlichting, voor een aantrekkelijke look maar ook voor betere zichtbaarheid tijdens de latere gamesessies.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn