MM logo red

PlayStation Portal: de nieuwe handheld voor de PlayStation 5

Sofia21 AUGUSTUS 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Tijdens Sony's PlayStation Showcase eind mei 2023 kondigde Sony de nieuwe handheld console aan: PlayStation Portal. De PlayStation Portal is Sony zijn nieuwste innovatie op het gebied van draagbare consoles en biedt interactie met de PlayStation 5. Wat weten we over deze spelconsole en wat kan je ermee doen?

Wat is PlayStation Portal?

Wat is PlayStation Portal?

PlayStation Portal is de naam van de nieuwe handheld van Sony. Op dit moment is er nog niet veel informatie beschikbaar. Wel is bekend dat je de handheld aan je PlayStation 5 kan koppelen en dat je PS5-games op het apparaat kan spelen. Hiervoor moet PlayStation Portal wel met de PS5 verbonden blijven. Alle games zijn compatibel, met uitzondering van de VR-games. Deze kan je alleen met een PS VR2 spelen. Het HD-scherm van de PlayStation Portal meet 8 inch, en is iets groter dan het OLED-scherm van de Nintendo Switch, dat 7 inch is.

Hoe werkt PlayStation Portal?

PlayStation Portal koppel je via wifi met de PlayStation 5. Dit betekent dat de PS5 in de buurt moet zijn en dat je de handheld niet kan meenemen om onderweg te gamen. De games die je op PlayStation Portal wilt spelen, dienen eerst op de PlayStation-console geïnstalleerd te zijn. Vervolgens de games streamen naar de PlayStation Portal. Het uiterlijk van PlayStation Portal lijkt op een PS5-controller met een scherm ertussen. De knoppen en functies van een PS5-controller vind je ook terug op PlayStation Portal.

Wat zijn de voordelen van PlayStation Portal?

Wat zijn de voordelen van PlayStation Portal?

Je speelt je favoriete games overal in huis met PlayStation Portal. Heb je geen zin om op de sofa voor de tv te zitten? Deze draagbare console van Sony verplaats je eenvoudig naar een andere kamer. Op die manier game je bijvoorbeeld vanuit je bed. PlayStation Portal is ook handig als je huisgenoten tv willen kijken terwijl jij aan het gamen bent. Je speelt met PlayStation Portal namelijk gewoon verder terwijl je vrienden of familie naar hun favoriete serie of game kijken. Ook als je kinderen hebt die graag gamen, kan PlayStation Portal je helpen om de tv vaker beschikbaar te maken.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Beste Nintendo Switch-accessoires
Gaming hardware

24. mei

Beste Nintendo Switch-accessoires

De Nintendo Switch combineert draagbaarheid met krachtige prestaties en veelzijdigheid. Met zijn unieke vermogen om naadloos tussen handheld, tabletop en traditionele consolemodi te schakelen, biedt de Switch flexibiliteit voor gamers van alle leeftijden. Combineer je console met de juiste accessoires voor elke game en geniet van nog meer speelplezier.

24. mei

Lees meer over
Beste accessoires voor de PS5
Gaming hardware

22. mei

Beste accessoires voor de PS5

Haarscherp beeld, helder geluid, een controller die goed in de hand ligt en een comfortabele gamingstoel. Meer heb je niet nodig om alles uit je PS5-game-ervaring te halen. Ben je klaar om je gaming set-up naar een hoger niveau te tillen? Afhankelijk van je favoriete games bestaan er verschillende handige extra’s. In dit artikel ontdek je onze favoriete accessoires voor je PS5.

22. mei

Lees meer over
Welke gameconsoles zijn er allemaal? Ontdek het in onze gids
Gaming hardware

30. april

Welke gameconsoles zijn er allemaal? Ontdek het in onze gids

Gameconsoles variëren van krachtige systemen met hoge resolutie graphics en omvangrijke gamebibliotheken tot compacte, draagbare apparaten voor gamers onderweg. Er zijn modellen met geavanceerde VR-mogelijkheden, terwijl anderen focussen op familie- en multiplayerervaringen. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of gewoon graag casual speelt, er is altijd een gameconsole die bij jou past.

30. april

Lees meer over