MM logo red

Wat is Remote Play en hoe gebruik je het?

Sofia12 FEBRUARI 2024
unknown description

De Remote Play voor PlayStation-gebruikers is de volgende fase in gamen. Omdat deze functie het mogelijk maakt om op verschillende, compatibele schermen te spelen, verbetert het je spelervaring. Wat weten we over Remote Play, werkt het ook op de Xbox en wat kan je er precies mee doen? Dat lees je hier.

Wat is Remote Play?

Remote Play is een functie die Sony aanbiedt voor zijn PlayStation-gamingconsoles, zoals de PlayStation 4 en PlayStation 5. Met Remote Play kunnen gebruikers hun PlayStation-games streamen en op andere apparaten, zoals een pc, Mac, smartphone of tablet, via een draadloze netwerkverbinding spelen. De functie maakt het mogelijk om te gamen zonder dat je fysiek voor de televisie of de console zelf hoeft te zitten. Maar dat is nog niet alles. Dit zijn enkele belangrijke kenmerken van Remote Play:

1. Streaming van games: Remote Play maakt gebruik van streamingtechnologie om de gameplay vanaf de PlayStation-console naar het externe apparaat te verzenden. Hierdoor kunnen gebruikers hun favoriete games op een ander scherm in huis spelen.

Wat is Remote Play?

2. Draadloze verbinding: Remote Play vereist een stabiele draadloze netwerkverbinding tussen de PlayStation-console en het externe apparaat. Dit kan zowel via een lokaal wifinetwerk als via een internetverbinding.

3. Ondersteunde apparaten: Remote Play is beschikbaar op meerdere platforms, waaronder Windows-pc's, Mac-computers, iOS- en Android-apparaten. Dit stelt gebruikers in staat om hun PlayStation-games te spelen op een breed scala van compatibele apparaten.

4. Bediening: met Remote Play kunnen gebruikers de controller van hun PlayStation-console gebruiken om de games op het externe apparaat te bedienen. Dit zorgt voor een naadloze game-ervaring, vergelijkbaar met het spelen op de console zelf.

Over het algemeen biedt Remote Play gebruikers de flexibiliteit om hun favoriete PlayStation-games te spelen op verschillende schermen in huis, wat handig kan zijn wanneer de televisie bezet is of wanneer men liever in een andere ruimte wil spelen.

Op welke consoles gebruik je Remote Play?

Op welke consoles gebruik je Remote Play?

Remote Play is beschikbaar voor de volgende PlayStation-gamingconsoles:

1. PlayStation 4 (PS4): Remote Play is beschikbaar voor de PlayStation 4, waardoor gebruikers hun PS4-games kunnen streamen naar andere compatibele apparaten, zoals pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten.

2. PlayStation 5 (PS5): Remote Play kan je ook gebruiken op PlayStation 5. Gebruikers van een PS5 kunnen hun games dus ook streamen naar andere compatibele apparaten (pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten).

Gebruikers kunnen met Remote Play van hun favoriete PlayStation-games op verschillende schermen in huis genieten, waardoor ze meer flexibiliteit hebben over waar en wanneer ze willen spelen.

Naast de PlayStation-consoles bieden ook de Xbox-consoles Remote Play-functionaliteit. Dit omvat zowel de Xbox One als de nieuwere Xbox Series X en Series S.

Remote Play op PlayStation

Remote Play op een PlayStation-console maakt het dus mogelijk om games te streamen vanaf de console naar andere compatibele apparaten. Hoe de Remote Play werkt op een PlayStation-console lees je hieronder:

1. Ga naar Instellingen: om Remote Play te gebruiken, moet je eerst de instellingen op je PlayStation-console configureren. Dit omvat onder andere het inschakelen van Remote Play en het koppelen van je PlayStation-account met de externe apparaten waarnaar je de games wilt streamen.

Remote Play op PlayStation

2. Draadloze verbinding: zorg ervoor dat zowel de PlayStation-console als het externe apparaat zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk. Dit kan zowel een lokaal wifinetwerk als een internetverbinding op afstand zijn.

3. Installatie van de Remote Play-app: voor pc's en Macs moet je de Remote Play-app downloaden en installeren. Voor smartphones en tablets kun je de Remote Play-app downloaden vanuit de respectievelijke app stores (bijv. Google Play Store voor Android of Apple App Store voor iOS).

4. Verbinding maken: open de Remote Play-app op het externe apparaat en log in met je PlayStation-account. Zoek vervolgens naar de PlayStation-console waarmee je verbinding wilt maken.

Remote Play op PlayStation

5. Starten van de streaming: nadat je verbinding hebt gemaakt, kun je de Remote Play-functie starten en beginnen met het streamen van je PlayStation-games naar het externe apparaat.

6. Game-ervaring: tijdens het streamen kun je de gameplay van je PlayStation-games bekijken op het scherm van het externe apparaat. Je kunt ook de controller van de PlayStation-console gebruiken om de games te bedienen.

Heb jij onlangs een PlayStation 5 aangeschaft en wil je graag doorgaan met het spelen van je favoriete PlayStation 4-games? Geen zorgen, dankzij backward compatibility, oftewel achterwaartse compatibiliteit, is dit mogelijk. In dit artikel kan je lezen hoe je van je PS4-games op je PS5 kan genieten.

Wil je een kleinere spelervaring die in je broekzak past? Neem dan zeker eens een kijkje bij de PlayStation Portal. Dit is de kleine draagbare console die Sony eind 2023 aankondigde.

Remote Play op pc

Remote Play op een pc maakt het mogelijk om games van een gameconsole te streamen naar de pc, waardoor je de games op het computerscherm kunt spelen. Hier is een beknopte uitleg van hoe Remote Play op een pc werkt:

1. Installatie van de Remote Play-app: voor Remote Play op een pc moet je de specifieke Remote Play-app downloaden en installeren die de fabrikant van de spelconsole aanbiedt (bijvoorbeeld Sony voor PlayStation Remote Play of Microsoft voor Xbox Remote Play).

2. Verbinding maken met de gameconsole: nadat je de Remote Play-app hebt geïnstalleerd, kun je deze openen en verbinding maken met je gameconsole. Dit omvat het inloggen op je account en het selecteren van de console waarmee je verbinding wilt maken.

Remote Play op pc

3. Draadloze verbinding: zorg ervoor dat zowel de pc als de gameconsole zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk. Dit kan zowel een lokaal wifinetwerk als een internetverbinding op afstand zijn.

4. Starten van de streaming: nadat je verbinding hebt gemaakt, kun je de Remote Play-functie starten en beginnen met het streamen van je favoriete games van de console naar de pc.

5. Game-ervaring: tiijdens het streamen kun je de gameplay van de console-games bekijken op het computerscherm. Je kunt ook een compatibele controller gebruiken om de games te bedienen.

Kan je niet wachten om te spelen? Misschien is het voor jou enkel een hobby of wil je er je werk van maken? Neem een kijkje tussen de 8 meest populaire online multiplayergames van het moment, en in heel wat gevallen van de voorbije jaren.

Remote Play op Xbox

Remote Play op Xbox

Hoe installeer je nu de Remote Play op Xbox? Dit zijn de stappen:

1. Xbox-console instellingen: om Remote Play te gebruiken, moet je de instellingen op je Xbox-console configureren. Dit omvat onder andere het inschakelen van Remote Play en het koppelen van je Xbox Live-account met de externe apparaten waarnaar je de games wilt streamen.

2. Draadloze verbinding: zorg ervoor dat zowel de Xbox-console als het externe apparaat zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk. Dit kan zowel een lokaal wifinetwerk als een internetverbinding op afstand zijn.

3. Installatie van de Xbox-app: voor pc's, smartphones en tablets moet je de Xbox-app downloaden en installeren. Deze app biedt toegang tot Remote Play-functionaliteit.

4. Verbinding maken: open de Xbox-app op het externe apparaat en log in met je Xbox Live-account. Zoek vervolgens naar de Xbox-console waarmee je verbinding wilt maken.

5. Starten van de streaming: nadat je verbinding hebt gemaakt, kun je de Remote Play-functie starten en beginnen met het streamen van je Xbox-games naar het externe apparaat.

6. Game-ervaring: tijdens het streamen kun je de gameplay van je Xbox-games bekijken op het scherm van het externe apparaat. Je kunt ook een compatibele controller gebruiken om de games te bedienen.

Ben je er nog niet goed uit op welke gameconsole je graag wil spelen of wil je toch eens vergelijken? Zowel de Xbox als de PS5 bieden een uitstekende game-ervaring, maar ze hebben elk hun eigen specificaties en voor- en nadelen. We zetten alle belangrijke verschillen tussen de PS5 en Xbox Series X op een rijtje.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn