MM logo red

Welke stijltang kan je het beste kiezen?

Bram24 AUGUSTUS 2023
unknown description

Wil je je haar stijlen en nieuwe looks uitproberen? Op deze pagina vertellen we je meer over stijltangen, hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij de aankoop van een stijltang.

Wat is een stijltang?

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een haarverzorgingsproduct waarmee je je haar steil en glad kan maken en waarmee je in de meeste gevallen ook krullen of golven kan creëren. Een stijltang heeft veel warmte nodig. Zorg er dus altijd voor dat je haar droog is voordat je gaat stijlen. Lees hieronder waar je op moet letten om de juiste stijltang voor jouw haar te vinden.

Waar let je op bij het kiezen van een stijltang?

Waar let je op bij het kiezen van een stijltang?

Let bij het kopen van een stijltang op de maat van de tang, het materiaal van de stijltang en de functies ervan. Zo zijn er stijltangen met brede en smallere stylingplaten. Daarnaast bestaan ze uit verschillende materialen. Een stijltang met een keramische coating is meestal goedkoper, maar slijt relatief snel en gaat dus minder lang mee. Stijltangen met platen die volledig van keramiek of titanium gemaakt zijn, beschermen je haar beter tegen de hitte en gaan langer mee. Doorgaans betaal je hier ook iets meer voor. Verder kan je kijken naar de extra functies van de stijltang. Met de meeste stijltangen kun je ook krullen of golven in je haar creëren. Let daarnaast ook op welke temperatuurinstellingen de stijltang heeft en wat de stijltang nog meer in petto heeft, zoals een automatische uitschakelfunctie.

Wat is de beste stijltang voor jou?

Wat is de beste stijltang voor jou?

Voordat je een stijltang koopt, is het verstandig om je haartype te checken. Als je lang haar hebt, is het zinvol om extra brede stylingplaten te kiezen, zodat je sneller klaar bent met stijlen. Een kleine stylingplaat is voldoende voor korter haar. Deze stijltangen zijn iets nauwkeuriger en kunnen zelfs kleinere lokken goed stijlen. Is je haar dun of beschadigd? Controleer dan of je de stijltang ook op een lagere temperatuur kan instellen. Gebruik je maar heel af en toe een stijltang? Dan is een tang met keramische coating wellicht voldoende. Stijl je je haar meerdere keren per week? Dan is een stijltang keramische of titanium platen een betere optie. Deze verminderen haarbeschadiging en ze hebben een langere levensduur. Bovendien komt de warmte geleidelijk vrij.

Hoe werkt een stijltang?

Het is belangrijk om je haar te beschermen voordat je een stijltang gebruikt. Hiervoor zijn speciale haarverzorgingsproducten verkrijgbaar.

Hoe werkt een stijltang?

Spray of druppel de hittebeschermer op je haar en kam of borstel je haar goed door. Je kan clips gebruiken om je haar in zones te verdelen zodat je zeker weet dat je alles hebt behandeld en niet meer dan één keer over bepaalde strengen gaat. Steek de stekker van de stijltang in het stopcontact en stel de temperatuur in. Een temperatuur van 185°C is het meest gebruikelijk. De beschikbare warmte-instellingen zijn afhankelijk van het model stijltang dat je aanschaft. Heb je fijn of beschadigd haar? Kies dan een lagere temperatuur. Als je gezond, stug haar hebt, kun je de temperatuur iets hoger instellen. Neem vervolgens een pluk haar en begin het bij de haaraanzet te stijlen. Pas op dat de hete stijltang je schedel niet raakt. Houd de tang horizontaal en werk langzaam naar beneden toe. Trek de tang niet te strak aan, dit om te voorkomen dat je haar breekt. Wil je krullen of golven in je haar? Maak dan draaiende bewegingen met de stijltang terwijl je naar beneden toe werkt.

Hoe reinig je een stijltang?

Hoe reinig je een stijltang?

Bij gebruik van een stijltang kunnen zich bacteriën ontwikkelen op de tang zelf. Bovendien komen er resten van de haarverzorgingsproducten op de tang terecht. Gelukkig zijn stijltangen eenvoudig te reinigen. Zorg er gewoon voor dat je de stekker uit het stopcontact haalt voordat je met de reiniging begint. Wacht ook totdat de tang volledig is afgekoeld zodat je je vingers niet verbrandt. Je reinigt de stijltang met een vochtige doek. Is een grondigere reiniging noodzakelijk? Maak dan gebruik van watten met een beetje ontsmettingsalcohol.