MM logo red

Wat is een kledingstomer?

Bram24 AUGUSTUS 2023
unknown description

Een kledingstomer is een snelle oplossing voor kreukvrije kleding. Met behulp van stoom maakt het je garderobe in een oogwenk fris en gestreken, zonder strijkplank. Een stoommachine voor kleding is uitermate geschikt voor zowel dagelijks gebruik als lastminute opfrisbeurten.

Wat is een kledingstomer?

Wat is een kledingstomer?

De kledingstomer is je efficiënte partner voor een verzorgde en representatieve garderobe. In tegenstelling tot het traditionele strijkijzer, maakt een stoomapparaat voor kleding gebruik van stoom om kreuken uit je kleding te verwijderen, ze op te frissen en in optimale staat te herstellen. Het is een snelle en effectieve manier om je kledingstukken er kreukvrij uit te laten zien. Daarnaast is deze stoommachine heel geschikt voor het op de laatste moment bijwerken van je outfit of voor het behandelen van delicate stoffen die een zachtere aanpak vereisen.

Hoe gebruik je een kledingstomer?

Hoe gebruik je een kledingstomer?

Om een kledingstomer te gebruiken, vul je het waterreservoir van je kledingstomer en sluit je het apparaat aan. Wacht even tot de stomer opgewarmd is en stoom begint te genereren. Hang je kledingstuk op een kapstok of steun. Houd de stomer op een veilige afstand van de stof en glijd langzaam van boven naar beneden over je kleding. Voor hardnekkige kreuken kun je de stof met je vrije hand straktrekken terwijl je stoomt. Laat je kleding na afloop even uithangen om volledig te drogen. Schakel na gebruik de kledingstomer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Zo is je kleding altijd fris en zonder kreuken, klaar om gedragen te worden. En dit zonder te hoeven strijken.

Wat betekent stoomproductie?

Wat betekent stoomproductie?

De stoomproductie van een kledingstomer verwijst naar de hoeveelheid stoom die het apparaat in een bepaalde tijdspanne kan produceren. Waarom is dit belangrijk? Een stoomapparaat voor kleding met een hoge stoomproductie maakt het namelijk eenvoudiger en sneller om hardnekkige kreuken uit je kleding te verwijderen. Bovendien zorgt een krachtige stoomproductie ervoor dat de stoom tot diep in de vezels van je kleding doordringt. Dit verwijdert niet alleen kreuken, maar verfrist ook je kleding en doodt bacteriën zonder het gebruik van chemicaliën. Hierdoor is je kleding na het stomen kreukvrij, fris en hygiënisch. Voor delicate stoffen zoals zijde of chiffon is het dan weer beter om een lagere stoomproductie toe te passen om te voorkomen dat de stof door de intense hitte van de stoom beschadigd raakt.

Waarvoor gebruik je een handstomer?

Een handstomer is een draagbare oplossing voor kreukvrije kleding. Stel, je hebt een onverwacht avondje uit of een lastminute zakelijke afspraak, en in een mum van tijd zijn die vervelende kreuken uit je hemd of blouse verdwenen dankzij dit compacte stoomapparaat. Het is niet enkel een uitkomst voor onderweg; ook thuis is een handstomer enorm praktisch. Het vormt een snel en eenvoudig alternatief voor het strijkijzer, geschikt voor een touch-up voordat je de deur uitgaat. Plan je een reis? Neem dan je handstomer mee. Je kleding komt uit de koffer en ziet er in een handomdraai weer piekfijn uit.

Waarvoor gebruik je een handstomer?

Heb je kleding van zijde, wol of andere delicate stoffen? Geen probleem, een handstomer is veiliger dan een strijkijzer omdat het de stof niet beschadigt, en alzo je kostbare kledingstukken langer mooi blijven. Verder kan je de handstomer ook inzetten om de stof van je sofa, gordijnen of beddengoed te verfrissen zonder ze te moeten demonteren of wassen. In deze tijden waarin frisheid en hygiëne zo belangrijk zijn, is de handstomer ook heel goed in het opfrissen van je garderobe. Het doodt bacteriën en helpt geurtjes te verwijderen. Kortom, het gebruiksgemak, de snelheid en de draagbaarheid maken de handstomer tot een slimme investering voor iedereen die er graag piekfijn wil uitzien, zowel thuis als onderweg of op reis.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn