MM logo red

Wat is LG ThinkQ en hoe installeer je het?

Bram20 FEBRUARI 2024
unknown description

LG ThinQ, eerder LG SmartThinQ genoemd, is een innovatief merk van LG Electronics dat slimme thuis- en Internet of Things (IoT)-producten omvat en via internet met elkaar verbindt. Beheer en controleer je toestellen moeiteloos via een app op je smartphone of met eenvoudige spraakopdrachten. Je ontdekt meer over de indrukwekkende functies van LG ThinQ op deze pagina.

Wat is LG Thinq?

Wat is LG Thinq?

LG ThinQ vertegenwoordigt de elite van LG's consumentenelektronica, waarbij toestellen met geavanceerde kunstmatige intelligentie zijn uitgerust. Deze producten, onder het merk ThinQ, zijn in staat om met elkaar te communiceren en te leren van je gewoontes dankzij LG's deep learning technologie, DeepThinQ. Dit AI-platform geeft apparaten 'hersenen' om op gebruikersbehoeften te anticiperen en hun functies dienovereenkomstig aan te passen. Dit varieert per product: de Hom-Bot robotstofzuiger herkent en reageert bijvoorbeeld op objecten, terwijl de met DeepThinQ uitgeruste Amerikaanse koelkast je eetgewoonten en gebruikspatronen analyseert en ernaar handelt.

Hoe installeer je LG Thinq?

Hoe installeer je LG Thinq?

Om LG ThinQ te installeren en te gebruiken, volg je deze eenvoudige stappen:

  1. Zoek naar 'LG ThinQ' in de Google Play Store of Apple App Store en download de LG ThinQ-app op je smartphone of tablet.
  2. Open de app en maak een LG-account aan. Volg de instructies op het scherm om je account in te stellen.
  3. Zorg ervoor dat je LG-apparaat is verbonden met je thuisnetwerk.
  4. In de LG ThinQ-app, selecteer 'Apparaat toevoegen' en volg de instructies om je LG-toestel, bijvoorbeeld een LG-koelkast, te koppelen. Dit kan het scannen van een QR-code of het handmatig invoeren van informatie inhouden.
  5. Zodra je apparaat is toegevoegd, kan je het via de app personaliseren.

Zorg ervoor dat je smartphone of tablet en je LG-apparaat verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk voor een soepele installatie en synchronisatie.

Met welke producten kan je LG ThinQ verbinden?

Met welke producten kan je LG ThinQ verbinden?

LG ThinQ biedt een ruim assortiment aan mogelijkheden om je slimme toestellen te verbinden en te beheren. Het gaat niet alleen om toestellen zoals smart-tv's, koelkasten en airco's, maar ook om huishoudelijke producten zoals slimme luidsprekers, wasmachines en lampen. Het is een veelzijdig platform dat compatibel is met verschillende apparaten die het Internet of Things (IoT) ondersteunen. Dankzij de LG ThinQ-app kan je bijvoorbeeld je LG-wasmachine bedienen vanaf je smartphone of tablet, waar je ook bent. Je kiest eenvoudigweg een wasprogramma terwijl je comfortabel in je zetel zit, of zelfs vanaf je werk. En als je een stemassistent zoals Alexa of Google Assistant gebruikt, kan je simpelweg vragen wanneer je was klaar is, dit met slechts een simpele spraakopdracht. Bovendien kunnen sommige verbonden toestellen je meldingen sturen als ze nog aanstaan terwijl ze niet in gebruik zijn, zodat je onmiddellijk kan ingrijpen. LG ThinQ biedt je dus volledige controle over je smarthome en laat je je energieverbruik nauwlettend opvolgen, zodat je waar mogelijk kan besparen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Google Nest - preview
Smart home

Welkom in het huis dat meer rekening met je houdt

Lees meer over