MM logo red

Wat is een Apple Homekit?

Bram19 JANUARI 2024
unknown description

Apple HomeKit, ook bekend als Apple Home, is een softwareframework van het merk Apple waarmee je slimme apparaten in huis kunt bedienen en met elkaar kunt laten communiceren. Zo kun je kamers, items en acties ontwerpen in de HomeKit en automatiseringen opzetten. Dat kan via een spraakopdracht aan Siri of via de Home-app.

Hoe werkt Apple Home?

Hoe werkt Apple Home?

Om Apple Home te kunnen gebruiken, moet je de Home-app installeren. Daarin vind je verschillende categorieën als beveiliging, klimaat, verlichting, speakers en tv of water. Op die manier krijg je alle gerelateerde accessoires op een scherm te zien, georganiseerd per kamer. Daarnaast kun je ook scènes creëren om verschillende accessoires te bedienen met een simpele tik of Siri-verzoek. Creëer bijvoorbeeld een scène om ‘s avonds tegelijkertijd de rolluiken te sluiten en de verlichting aan te zetten.

Wat zijn de voordelen van Apple Home?

Wat zijn de voordelen van Apple Home?

Wist je dat een slim huis ook veel veiliger is? Omdat Apple Home een heleboel apparaten en functies in je huis kan verbinden, is het een enorm veilig systeem. Denk maar aan draadloze verbinding met bewakingscamera’s buiten of meldingen op je smartphone terwijl je bij vrienden bent, als er een bizarre activiteit aan je huis plaatsvindt. Maar een slim huis is niet enkel veilig of efficiënt, het is ook energiezuinig. Door gebruik te maken van slimme stekkers kun je namelijk de energieconsumptie van individuele apparaten nauwkeurig monitoren, waardoor je precies op de hoogte bent van hun stroomverbruik. Meten is weten, en als je weet waar de mogelijke energielekken zich bevinden, kun je ze ook stoppen.

Welke apparaten werken met Apple Homekit?

Welke apparaten werken met Apple Homekit?

Van airconditioners tot kranen, sloten en lichten: praktisch elk huishoudelijk apparaat dat elektrisch werkt, kan je via Apple Homekit bedienen. Een belangrijke sidenote hier is dat het apparaat wel compatibel moet zijn met Apple Homekit. Hieronder nemen we je mee naar het type apparaten dat je kunt aansluiten, zoals slimme verlichting met een spraakassistent bedienen. Een belangrijkere vraag dan “Welke apparaten werken met Apple Homekit?” is: “Welke apparaten zijn handig om op Apple Homekit aan te sluiten zodat je kosten en energie kunt besparen?” Zo kun je energie besparen door een slimme thermostaat, slimme verlichting en slimme stekkers te installeren.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Philips Hue Bridge installeren
Smart home

30. april

Philips Hue Bridge installeren

Heb je een Philips Hue-verlichtingssysteem? Dan maakt de Hue Bridge het bedienen van je installatie een stuk eenvoudiger en efficiënter. Dankzij deze hub regel je immers alles met een druk op de knop. In dit artikel ontdek je wat de Philips Hue Bridge is, hoe dit bedieningssysteem werkt en hoe je het installeert. Duik in ons stappenplan en geniet van een zorgeloze installatie.

30. april

Lees meer over
Alles wat je wilt weten over geofencing voor je smarthome
Smart home

6. maart

Alles wat je wilt weten over geofencing voor je smarthome

Maak jij al gebruik van geofencing om de slimme apparaten in je smarthome te automatiseren? Je gebruikt dan je locatie om toestellen automatisch aan- of uit te zetten wanneer je je woning betreedt of verlaat. Lees snel verder om te weten te komen wat je allemaal met geofencing kunt doen en voor welke apparaten het werkt.

6. maart

Lees meer over
Zelf aan de slag om je thermostaat te vervangen
Smart home

22. februari

Zelf aan de slag om je thermostaat te vervangen

Is je thermostaat aan vervanging toe en wil je deze klus graag zelf klaren? In deze blog geven we je enkele praktische tips om de installatie van je nieuwe thermostaat en thermostaatknop soepel te laten verlopen. Je leest hier ook over de voordelen van een slimme thermostaat in je woning.

22. februari

Lees meer over