MM logo red

Wat is Samsung SmartThings?

Bram22 JANUARI 2024
unknown description

Alle slimme apparaten in jouw smarthome via dezelfde app aansturen. Zegt je dat wel iets? Dan is Samsung SmartThings, het smarthomeplatform van Samsung, wellicht iets voor jou. Op deze pagina vertellen we je hoe Samsung SmartThings precies werkt en wat je ermee kunt.

Hoe werkt Samsung SmartThings?

Hoe werkt Samsung SmartThings?

Samsung SmartThings is een app die al je slimme apparaten met elkaar verbindt, zodat je ze op een centrale plek kunt bedienen. Dit smarthomeplatform werkt op een vergelijkbare manier als Google Home en Apple HomeKit en stelt je in staat om altijd en overal je smarthome te beveiligen en monitoren. Zo kun je met Samsung SmartThings je verlichting, videodeurbel, beveiligingscamera’s en thermostaat aansturen of zelfs automatiseren. SmartThings maakt gebruik van wifi om je slimme apparaten aan de app te koppelen. Een stabiele wifiverbinding is dus een must om van de voordelen van Samsung SmartThings te genieten.

Kun je met SmartThings energie besparen?

Kun je met SmartThings energie besparen?

Een slim huis is energiezuinig, maar met Samsung SmartThings bespaar je moeiteloos nog meer energie. De app geeft je namelijk meer inzicht in je energieverbruik en biedt tips om zuiniger met energie om te gaan. SmartThings laat je ook zien hoeveel je dankzij deze tips al hebt bespaard. Bovendien stel je met dit platform eenvoudig schema’s in waarmee je slimme apparaten pas aangaan tijdens dalmomenten. Ook zo bespaar je energiekosten.

Hoe koppel je apparaten aan Samsung SmartThings?

Hoe koppel je apparaten aan Samsung SmartThings?

De Samsung SmartThings-app is niet alleen compatibel met Samsung-apparaten, maar met slimme toestellen van heel veel verschillende merken. De app zoekt vanzelf naar koppelbare apparaten, zoals een slimme deurbel, wificamera, slimme verlichting of een slimme thermostaat of stekker. Vindt SmartThings je toestel niet meteen? Dan kun je jouw slimme apparaat via het startscherm van de app handmatig toevoegen. Volg de instructies op je smartphone of tablet om je apparaten aan de app te koppelen en ze centraal aan te sturen.

Samsung SmartThings downloaden doe je zo

Samsung SmartThings downloaden doe je zo
  1. Open de App Store op je iOS-apparaat of de Google Play Store op je Android-toestel.
  2. Typ ‘SmartThings’ in de zoekbalk en tik op Enter.
  3. Zoek de officiële Samsung SmartThings-app in de zoekresultaten en tik op het pictogram van de wolk met pijl om de app te downloaden.
  4. Zodra de installatie is voltooid, open je de app en volg je de instructies op het scherm om een account aan te maken.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Philips Hue Bridge installeren
Smart home

30. april

Philips Hue Bridge installeren

Heb je een Philips Hue-verlichtingssysteem? Dan maakt de Hue Bridge het bedienen van je installatie een stuk eenvoudiger en efficiënter. Dankzij deze hub regel je immers alles met een druk op de knop. In dit artikel ontdek je wat de Philips Hue Bridge is, hoe dit bedieningssysteem werkt en hoe je het installeert. Duik in ons stappenplan en geniet van een zorgeloze installatie.

30. april

Lees meer over
Alles wat je wilt weten over geofencing voor je smarthome
Smart home

6. maart

Alles wat je wilt weten over geofencing voor je smarthome

Maak jij al gebruik van geofencing om de slimme apparaten in je smarthome te automatiseren? Je gebruikt dan je locatie om toestellen automatisch aan- of uit te zetten wanneer je je woning betreedt of verlaat. Lees snel verder om te weten te komen wat je allemaal met geofencing kunt doen en voor welke apparaten het werkt.

6. maart

Lees meer over
Zelf aan de slag om je thermostaat te vervangen
Smart home

22. februari

Zelf aan de slag om je thermostaat te vervangen

Is je thermostaat aan vervanging toe en wil je deze klus graag zelf klaren? In deze blog geven we je enkele praktische tips om de installatie van je nieuwe thermostaat en thermostaatknop soepel te laten verlopen. Je leest hier ook over de voordelen van een slimme thermostaat in je woning.

22. februari

Lees meer over