MM logo red

Radiatorventilator: wat is het en hoe werkt het?

Bram28 NOVEMBER 2023
unknown description

Wil je de warmte beter vasthouden en tegelijkertijd je elektriciteitsfactuur verlagen? Dan is een radiatorventilator precies wat je zoekt. Hij is uitermate geschikt om je kamer efficiënter te verwarmen en is eenvoudig op of onder je bestaande verwarming te installeren. Een praktisch en onmisbaar toestel, beschikbaar bij MediaMarkt, zowel online als in een winkel dicht bij jou.

Wat is een radiatorventilator?

Wat is een radiatorventilator?

Een radiatorventilator, een staaf met daarop 3 kleine ventilatoren, installeer je direct op of onder de radiator om warmte de kamer in te blazen. Zo kan je de hoofdthermostaat lager zetten zonder aan comfort in te boeten. Bovendien past hij op de meeste warmwaterradiatoren, zowel van staal als van gietijzer, en ook op convectoren.

Hoe werkt een radiatorventilator?

Hoe werkt een radiatorventilator?

Een radiatorventilator is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Hij heeft geen stopcontact nodig en je bevestigt hem met kleine magneetjes op of onder de verwarming. Dit toestel verspreidt de warmte snel en gelijkmatig door je ruimte, waardoor je meteen de gewenste temperatuur bereikt. Dankzij een slimme magnetische temperatuursensor werkt hij volledig zelfstandig. Handig om te weten: de ventilatoren zijn meestal niet luider dan 20 decibel, vergelijkbaar met een zacht gesprek. Zo kan je ongestoord genieten van je favoriete serie, zonder storend geluid van je radiatorventilator.

Wat kost een radiatorventilator?

Radiatorventilators kosten meestal rond de € 50,-. Ze stellen je in staat om je energieverbruik effectief te verminderen en geven je de mogelijkheid om warmte te recyclen door deze terug te winnen en opnieuw door de kamer te verspreiden. Deze investering betaalt zichzelf terug door een verhoogd thermisch comfort. Advies over elektrische radiatoren.

Wat verbruikt een radiatorventilator?

Wat verbruikt een radiatorventilator?

Een radiatorventilator verspreidt de warme lucht van je verwarming, waardoor de kamer sneller de gewenste temperatuur bereikt terwijl je de thermostaat lager kan instellen. Deze radiatorventilatoren verbruiken doorgaans slechts 0,55 watt, wat betekent dat ze heel weinig energie verbruiken. Het gevolg is dat je de begintemperatuur van je radiator kan verlagen en toch een aangenaam thermisch comfort behoudt. Deze milieuvriendelijke keuze levert je bovendien een mooie besparing op je energiefactuur op.

Hoeveel radiatorventilatoren heb je nodig?

Hoeveel radiatorventilatoren heb je nodig?

Het aantal benodigde radiatorventilatoren is afhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte. Voor een kamer van zo'n 12 m² volstaat één ventilator. Wil je een grotere kamer verwarmen? Dan heb je mogelijk 2 of meer radiatorventilators nodig. Meer info over het verbruik van elektrische radiatoren.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Hoe installeer je een slimme radiatorknop
Verwarming

2. februari

Hoe installeer je een slimme radiatorknop

Denk je erover om je huis energiezuiniger en slimmer te maken? Dan is het installeren van een slimme radiator een eerste of volgende slimme zet. Wil je weten waarom dit voordelig is en hoe je een slimme radiatorknop installeert? Lees dan snel verder.

2. februari

Lees meer over
Welke thermostaat is geschikt voor vloerverwarming?
Verwarming

2. januari

Welke thermostaat is geschikt voor vloerverwarming?

Verwarm jij thuis met vloerverwarming? Dan kun je de temperatuur van je verwarming met een thermostaat regelen. Welke thermostaat je hiervoor best kiest, hangt af van het type vloerverwarming. Hieronder geven we je advies om de meest geschikte thermostaat voor je vloerverwarming te bepalen en deze op de aanbevolen temperatuur in te stellen.

2. januari

Lees meer over
verbruik elektrische radiator - preview
Verwarming

11. oktober

Het energieverbruik van verschillende types elektrische radiatoren

Het stroomverbruik van je elektrische verwarming hangt af van het type radiator dat je in huis hebt. Hoe bepaal je het nodige vermogen van je elektrische verwarming? MediaMarkt legt het je allemaal uit in dit artikel.

11. oktober

Lees meer over