MM logo red

BBQ: elektrische, houtskool- en gasbarbecues

Amina23 AUGUSTUS 2023
unknown description

Als het mooi weer is, komen ook de barbecues tevoorschijn. De combinatie van zon, gegrild vlees, vis en groente en gezelligheid zorgt voor heerlijke dagen buiten. Maar welke BBQ past bij jou? In dit artikel zetten we de verschillende barbecues op een rij, zodat jij kan bepalen welke BBQ voor jou het meest geschikt is.

Welke BBQ koop ik het best?

Welke BBQ koop ik het best?v

Om een BBQ te kiezen die bij jou past, dien je met enkele factoren rekening te houden. Hoeveel mensen zullen de BBQ gebruiken? Wil je een BBQ voor feestjes of andere gelegenheden waarbij veel mensen aanwezig zijn? Kies dan voor een grote BBQ. Wil je een barbecue voor het gezin, dan volstaat een kleinere. En waar ga je de BBQ neerzetten? Heb je een grote tuin? Of eerder een klein balkon? Denk ook na over het type barbecue. Wellicht geef je de voorkeur aan houtskool voor een unieke smaakbeleving, of zijn gas of elektriciteit eenvoudiger in gebruik. Bij MediaMarkt hebben we BBQ’s in verschillende formaten en in meer of minder luxe uitvoeringen. Sommige elektrische barbecues kun je zelfs binnen gebruiken. Lees verder voor meer informatie over barbecues.

Wat zijn de verschillende soorten BBQ’s?

Wat zijn de verschillende soorten BBQ’s?

Naar welk type barbecue ben je op zoek? Kies je voor een houtskoolbarbecue met een authentieke grillsmaak? Of heb je liever een gasbarbecue die je snel kan gebruiken en waarvan je de temperatuur probleemloos aanpast? Of ga je liever voor een elektrische BBQ, die je gewoon in het stopcontact steekt om te kunnen gebruiken? Welke BBQ je ook zoekt, bij MediaMarkt vind je de barbecue die bij jouw wensen en budget past.

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een houtskoolbarbecue?

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een houtskoolbarbecue?

Twijfel je tussen een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue? Beide BBQ’s werken anders. Wanneer je een houtskoolbarbecue aansteekt, hou er dan rekening mee dat het even duurt voordat de BBQ is opgewarmd. Deze BBQ kan hoge temperaturen bereiken en zorgt ervoor dat je maaltijd een heerlijke rokerige, gegrilde smaak krijgt. Deze modellen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar: compact of juist groot. De compacte versies zijn eenvoudig te vervoeren. Gasbarbecues daarentegen bereiken snel de gewenste temperatuur, die je moeiteloos aanpast door simpelweg aan een knop te draaien. Hierdoor zijn veel verschillende bereidingstechnieken mogelijk. Om een gasbarbecue te gebruiken, hoef je enkel een gasfles aan te sluiten. Bovendien zijn deze BBQ’s eenvoudig te reinigen.

Elektrische BBQ: snel en veilig

Elektrische BBQ: snel en veilig

Misschien heb je liever een elektrische barbecue in plaats van een gasbarbecue of houtskoolbarbecue. Wat zijn de voordelen van een elektrische BBQ? Elektrische barbecues zijn vaak compacter, waardoor je ze moeiteloos naar het park of strand kan meenemen. Dikwijls kan je ze ook op het balkon en soms zelfs binnen gebruiken. Elektrische barbecues werken op stroom, dus je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken. Dit maakt deze barbecues ook veiliger: je gebruikt geen gas of vuur. Bovendien produceren elektrische barbecues minder rook en geven ze minder geuren af. Een elektrische BBQ is in slechts enkele minuten klaar voor gebruik en koelt ook snel af. En ze zijn eenvoudig te reinigen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Hoe sluit je een gasfles op een gasbarbecue aan?
Barbecues

Hoe sluit je een gasfles op een gasbarbecue aan?

Lees meer over
Wat is de geschikte gasfles voor je gasbarbecue?
Barbecues

Wat is de geschikte gasfles voor je gasbarbecue?

Lees meer over