MM logo red

Hoe ontkalk je een De'Longhi Magnifica?

Amina8 NOVEMBER 2023
unknown description

Wanneer je in het bezit bent van een De'Longhi Magnifica espressomachine, is periodiek onderhoud van groot belang. Een van de cruciale stappen hierin is het regelmatig ontkalken van je toestel. Ontdek nu hoe je dit ontkalkingsproces eenvoudig en effectief kan uitvoeren.

Hoe ontkalk ik mijn De’Longhi Magnifica?

Hoe ontkalk ik mijn De’Longhi Magnifica?

Het ontkalken van je De'Longhi Magnifica is eigenlijk vrij simpel. We leggen je graag uit hoe je dit het beste aanpakt.

  • Verwijder de watertank en haal het filter eruit. Vul de tank met 100 ml De’Longhi-ontkalker en voeg vervolgens 1 liter zuiver water toe.
  • Druk de ontkalkingsknop 3 seconden in, plaats een grote opvangbak onder het stoompijpje en draai de stoomknop om.
  • Zodra de lampjes weer knipperen, kun je de stoomknop weer terugzetten.
  • Leeg de tank en vul deze opnieuw met proper water. Zet de stoomknop weer op de oorspronkelijke stand. De machine zal nu automatisch doorspoelen, en daarmee is het ontkalkingsproces van je De’Longhi Magnifica voltooid. Zo kan je weer van heerlijke koffie genieten.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Hoe dikwijls ontkalk je best je De’Longhi Magnifica?

Hoe dikwijls ontkalk je best je De’Longhi Magnifica?

Om je De'Longhi koffiemachine te onderhouden, dien je hem elke 2 tot 3 maanden te ontkalken, zolang je de waterfilter regelmatig vervangt. De waterfilter speelt namelijk een belangrijke rol bij het voorkomen van kalkvorming. Als je geen waterfilter gebruikt, dien je je toestel veel vaker te ontkalken. De frequentie hangt af van de hardheid van je kraanwater en het aantal tassen koffie dat je per dag zet. We raden aan om De'Longhi EcoDecalk-ontkalker of de Eccellente-snelontkalker te gebruiken, omdat deze speciaal voor onderdelen van koffiemachines zijn ontworpen.

Waarom is belangrijk je koffiezetapparaat te ontkalken?

Waarom is belangrijk je koffiezetapparaat te ontkalken?

Het is van groot belang om je De'Longhi espressomachine Magnifica, net als elk ander koffiezetapparaat, regelmatig te ontkalken, en dit om diverse redenen. Allereerst helpt ontkalken om kalkaanslag te verwijderen die zich ophoopt in de interne leidingen en componenten van het apparaat. Kalkaanslag kan de watertoevoer verstoren en de verwarmingselementen beschadigen, wat de prestaties van het toestel nadelig beïnvloedt.

Daarnaast verbetert ontkalken de smaak van je koffie. Kalkaanslag kan namelijk de smaak van het water veranderen en leiden tot een bittere of minder aangename koffiebeleving. Door regelmatig te ontkalken, behoud je de oorspronkelijke smaak van je koffie. Bovendien verlengt dit onderhoud de levensduur van je koffiezetapparaat en zorgt het voor een consistente kwaliteit van je koffie. Het helpt ook om verstoppingen te voorkomen en mogelijke kosten voor reparaties te vermijden. Ontkalken is essentieel om te genieten van heerlijke koffie en de duurzaamheid van je koffietoestel te waarborgen.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
koffiemachines met bonen - preview
Koffiemachines

8. maart

De beste koffiemachines met bonen

Koffiemachines met bonen winnen gestaag aan populariteit dankzij hun luxueuze flair en gebruiksvriendelijkheid. Je zet niet enkel kwaliteitskoffie met een koffiebonenapparaat, het is ook een stijlvolle blikvanger in je keuken. Bij MediaMarkt vind je een breed scala aan koffieapparaten met bonen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Op deze pagina gaan we hier dieper op in.

8. maart

Lees meer over
nespresso apparaat ontkalken
Koffiemachines

7. maart

Hoe ontkalk je een Nespresso-apparaat?

Een Nespresso-machine zorgt elke dag voor heerlijke koffie, maar kalkaanslag kan de smaak negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Op deze pagina ontdek je verschillende methodes om je Nespresso-apparaat doeltreffend te ontkalken, zodat de koffiekwaliteit optimaal blijft.

7. maart

Lees meer over
beste koffiebonen - preview
Koffiemachines

21. februari

Hoe kies je de beste koffiebonen?

Er gaat weinig boven een verse kop koffie om je dag mee te beginnen. Veel koffieliefhebbers hebben trouwens nog het liefst vers gemalen koffie. Ben jij een van hen en heb je thuis een koffiezetapparaat dat verse bonen maalt? Dan delen we hier enkele zaken waarop je kunt letten in je zoektocht naar de beste koffiebonen.

21. februari

Lees meer over