Mediamarkt Logo
    MM logo red
    Er is geen beschrijving van de afbeelding

    Recept: Brusselse wafels met aardbeien en slagroom

    Amina15 APRIL 2025
    Twee wafels met aardbeien en slagroom in een papieren houder, op een tafel voor een raam.

    Brusselse wafels met aardbeien en slagroom brengen de charme en zoetigheid van een echte Belgische klassieker naar je bord. Denk aan luchtige, krokante wafels geserveerd met sappige aardbeien en een flinke dot slagroom. Heerlijk als feestelijk ontbijt, gezellige brunch of zomers dessert. Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke lekkernij op tafel.

    🍽️ Aantal porties: 9 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 25 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 1 uur

    Ingrediënten

    Drie bruine eieren, boter in een wit schaaltje en een hoop bloem op een houten snijplank.
    • 25 gram verse gist
    • 500 ml melk
    • 500 ml water
    • 4 eieren
    • 600 gram bloem
    • 200 gram boter
    • Snuifje zout
    • Pakje vanillesuiker (8 gram)

    Toppings

    • Slagroom (spuitbus)
    • 250 gram verse aardbeien
    • Poedersuiker

    Een wafelijzer wordt geopend op een aanrecht, naast een blender. Op de achtergrond liggen een appel en een sinaasappel.

    Benodigdheden

    Bereidingswijze Brusselse wafels met aardbeien en slagroom

    Een metalen klopper met witte opgeklopte room in een grijze kom, staand op een houten oppervlak.
    • Laat de boter rustig smelten op een laag vuurtje. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    • Giet melk en water in een pannetje en warm lichtjes op. Los er de gist volledig in op.
    • Splits de eieren. Vang de eidooiers op en roer ze door het melk-gistmengsel.
    • Doe de bloem in een grote mengkom, voeg de vanillesuiker toe en een deel van het melkbeslag. Klop stevig tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg dan de rest van de melk en de afgekoelde gesmolten boter toe.
    • Klop het eiwit stijf met een garde, voeg een snuifje zout toe, en meng dit voorzichtig door het beslag.

    Een wafel in een wafelijzer wordt met een rode tang verwijderd. Achtergrond: bord met wafels.
    • Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek. Het volume zal bijna verdubbelen.
    • Verwarm intussen je wafelijzer goed voor. Dankzij de boter in het beslag hoef je het ijzer niet extra in te vetten.
    • Giet de deeg gelijkmatig op het hete ijzer, doe toe en draai meteen om. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant. Haal ze eruit met een wafelvork.
    • Serveer met vers gesneden aardbeien en een flinke toef slagroom, en bestrooi het geheel met poedersuiker.

    Smakelijk!

    Heerlijke recepten om thuis te maken met een wafelijzer van MediaMarkt

    Bak in een handomdraai luchtige, goudbruine Brusselse wafels met je wafelijzer. Serveer ze met sappige aardbeien en een flinke toef slagroom en je zet zo een echte Belgische klassieker op tafel. Een zoete traktatie waar jong en oud van smult.

    Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn

    Een bord met kikkererwten, geroosterde wortelen, asperges, paprika, citroen en een witte saus, op een blauwe houten ondergrond.
    Recepten

    Recept: geroosterde groenten met kikkererwten en tahinisaus

    Lees meer over
    Twee wafels met aardbeien en slagroom staan op een houten tafel, met een houten lepel in elk, voor een raam.
    Recepten

    Recept: Brusselse wafels met aardbeien en slagroom

    Lees meer over