MM logo red

Hoe installeer je een nieuwe versie van Android?

Jasper4 DECEMBER 2023
unknown description

Het is cruciaal om je smartphone up-to-date te houden om van de nieuwste functies, betere prestaties en verhoogde veiligheid te kunnen genieten. Als je smartphone nog wacht op een Android-update en je deze nog niet hebt geïnstalleerd, geen paniek. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt.

Hoe kom je te weten of er een update voor je smartphone klaarstaat?

Hoe kom je te weten of er een update voor je smartphone klaarstaat?

Om erachter te komen of je smartphone een update in behandeling heeft, open je eerst de instellingen van je apparaat. Ga daar naar het gedeelte ‘Beveiligings- en privacy-updates’. Als je op zoek bent naar beveiligingsupdates, klik dan op ‘Beveiligingsupdate’. Volg tot slot de aangegeven stappen om het proces te voltooien.

Waarmee moet je rekening houden vooraleer je een Android-update installeert?

Waarmee moet je rekening houden vooraleer je een Android-update installeert?

Vooraleer je een Android-update uitvoert, zijn er enkele belangrijke zaken waar je best even bij stilstaat. Hier zijn de punten die je dient te controleren:

 • Zorg dat je batterij voldoende opgeladen is, of nog beter, houd je telefoon tijdens de update aangesloten.
 • Kijk na of je over een stabiele internetverbinding beschikt, liefst wifi, om te vermijden dat je je mobiele data verbruikt.
 • Vergeet niet een back-up te maken van je essentiële gegevens. Hoewel updates normaal geen data wissen, is het altijd veiliger om voorzichtig te zijn.
 • Neem de tijd om de release notes door te nemen. Daarin vind je info over nieuwe features en eventuele verbeteringen die zijn doorgevoerd.
 • Controleer of er genoeg opslagruimte op je toestel beschikbaar is voor de update.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, ben je helemaal klaar om je Android-update met een gerust hart te installeren.

Stappen om je Android-versie te updaten

Stappen om je Android-versie te updaten

Wil je je Android-versie updaten? Volg dan deze instructies:

 1. Open de instellingen van je smartphone.
 2. Kies voor 'Over je telefoon'.
 3. Tik op 'Systeemupdate'.
 4. Druk op 'Zoeken naar updates'.
 5. Als er een update beschikbaar is, download deze dan.
 6. Na het downloaden, installeer je de update.

Geen updates beschikbaar: hoe komt dat en wat doe je in dat geval?

Geen updates beschikbaar
 • Je toestel heeft mogelijk al de laatste versie van Android die beschikbaar is voor dit model.
 • Sommige fabrikanten voorzien enkel updates voor hun nieuwere of populairste modellen. Als je toestel wat ouder is, zijn er misschien geen updates meer voorhanden.
 • Gefaseerde uitrol van de Android-updates. Dit wil zeggen dat, ook al is een update beschikbaar, deze niet alle toestellen tegelijk bereikt.
 • Operator maatwerk: als je telefoon verbonden is met een specifieke operator, kan de update vertraagd of aangepast zijn door die operator.

Wat is de beste aanpak in deze situatie?

Wat is de beste aanpak in deze situatie?

 • Updates kunnen na een tijdje verschijnen, dus controleer regelmatig.
 • Ga na op de website of op forums van de fabrikant of je model nog ondersteuning voor updates krijgt.
 • Soms kan een herstart van je smartphone helpen om updates te ontvangen.
 • Het kan gebeuren dat updates niet automatisch worden opgemerkt, dus manueel zoeken is soms de oplossing.
 • Als je toestel wat ouder is en geen ondersteuning meer krijgt, maar je bent handig met technische zaken, dan kan het installeren van een aangepaste ROM een manier zijn om een recentere Android-versie te verkrijgen.
 • Focus op veiligheid: als een update van Android niet mogelijk is, zorg er dan voor dat al je apps up-to-date zijn voor de beveiliging.
 • Als je telefoon echt verouderd is, moet je misschien toch overwegen om hem te vervangen door een nieuw of recenter model om te profiteren van de recentste functies en beveiligingsupdates.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over Face ID
Smartphones

2. mei

Alles over Face ID

Face ID zorgt ervoor dat je geen wachtwoord of pincode meer hoeft te onthouden om je smartphone te ontgrendelen. Het enige wat je moet doen is naar de camera van je smartphone kijken om toegang te krijgen. Bovendien is het een heel veilige en efficiënte manier om je gegevens te beschermen. Je Face ID instellen is eenvoudig, hoe je dat doet, is afhankelijk van het merk van je smartphone.

2. mei

Lees meer over
Zo zet je je hotspot op je iPhone aan
Smartphones

26. april

Zo zet je je hotspot op je iPhone aan

Door de hotspotfunctie van je iPhone in te schakelen, krijgen andere toestellen toegang tot jouw mobiele dataverbinding. Jouw iPhone is dan als het ware een draadloze wifirouter. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van je hotspot dataverbruik op je iPhone genereert. Dat brengt, afhankelijk van je mobiele abonnement, extra kosten met zich mee. Het vraagt ook veel van je batterij.

26. april

Lees meer over
Hoe kies je de juiste snellader?
Smartphones

24. april

Hoe kies je de juiste snellader?

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

24. april

Lees meer over