MM logo red

Alles over AppleCare

Jasper10 APRIL 2024
unknown description

Overweeg je een nieuw Apple-product te kopen? Dan krijg je mogelijk de vraag of je 'AppleCare', de extra garantie, wilt toevoegen. Wat houdt dit precies in? We leggen uit wat het is, wat het kost en voor welke toestellen het geldt. Scrol verder en ontdek alles over AppleCare.

Wat is AppleCare?

Wat is AppleCare?

Apple biedt 2 soorten verzekeringen aan voor nieuwe producten: ‘AppleCare+’ (voor iPhone en Mac) en ‘AppelCare+ met diefstal en verlies’ (enkel voor iPhone). Dankzij deze verzekeringen krijg je voorrang bij technische ondersteuning en ben je verzekerd voor hardwarereparaties.

Vanaf de aankoop van AppleCare geniet je van volgende gemoedsrust:

  • 2 jaar door Apple gecertificeerde service en ondersteuning voor IPhones en 3 jaar voor Macs.
  • Voorrang bij contact met technische dienst van Apple.
  • Dekking voor een onbeperkt aantal schadevoorvallen als gevolg van een ongeluk voor iPhones.
  • Reparatiedekking voor je batterij.

Kies je voor AppleCare met diefstal en verlies inbegrepen? Dan geniet je zelfs van dekking voor 2 voorvallen van diefstal of verlies per 12 maanden. Belangrijk is wel dat in dit geval je ‘Zoek mijn iPhone’-functie is ingeschakeld op het moment van diefstal of verlies.

Hoe werkt AppleCare?

AppleCare koop je in principe tegelijkertijd met je nieuwe iPhone of Mac aan. Het is echter ook mogelijk om het binnen de 60 dagen na de aankoop van je iPhone aan te schaffen of binnen de 12 maanden voor Macs. Je betaalt hiervoor een vast bedrag waardoor je van verschillende extra voordelen en meer gemoedsrust geniet.

AppleCare voor iPhone

AppleCare voor iPhone

Je krijgt voorrang bij ondersteuning door Apple-deskundigen als je belt of de chat gebruikt. Zit je met een vraag? Dan helpt Apple je meteen verder. Is je toestel kapot? In de meest grootstedelijke gebieden ter wereld herstelt een officiële Apple Store je toestel nog dezelfde dag. Is dat toch niet mogelijk? Dan krijg je een vervangtoestel opgestuurd zodat je tijdens de reparatie nooit zonder telefoon zit. Ook de reparatie of vervanging is gedekt voor een onbeperkt aantal schadevoorvallen als gevolg van een ongeluk. Je betaalt wel een deel van het bedrag zelf. Bijvoorbeeld € 29,- om de voor- of achterkant van je iPhone te herstellen. Ook de batterij van je toestel valt onder de dekking indien de capaciteit onder de 80 % zakt.

AppleCare voor Macs

AppleCare voor Macs

Ook bij AppleCare voor Macs krijg je voorrang bij de Apple-experts via chat of telefoon. Je geniet van wereldwijde service in de lokale Apple-reparatiepunten voor hardware. Waar je ook woont of werkt, ze herstellen je Mac overal zo snel mogelijk. Is je Mac kapot? Zakt je batterij capaciteit onder de 80 %? Deze verzekering dekt de kosten van de vervangende onderdelen en het arbeidsloon. Dit is van toepassing op je Mac-computer, batterij, meegeleverde accessoires, Apple-geheugen en de Apple USB SuperDrive.

Wat kost AppleCare?

Wat kost AppleCare?

Het is mogelijk om AppleCare via meerdere erkende verdelers aan te kopen. Apple legt de prijzen en de producten waarvoor deze verzekering compatibel is vast. De prijs verschilt naargelang het model van iPhone dat je kiest. De nieuwste iPhone 15 pro max heeft een duurder AppleCare-plan dan de oudere modellen van iPhone. Hieronder vind je een overzicht van de kostprijs van AppleCare.

AppleCare met diefstal en verlies kostprijs (iPhone)

EigendomMaandelijks2 jaar
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro max

€ 14,99

€ 299

iPhone 15 Plus, iPhone 14 Plus

€ 13,49

€ 269

iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13

€ 11,49

€ 229

iPhone SE (3e generatie)

€ 7,49

€ 149

AppleCare (iPhone)

EigendomMaandelijks2 jaar
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro max

€ 11,99

€ 229

iPhone 15 Plus, iPhone 14 Plus

€ 9,99

€ 199

iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13

€ 8,99

€ 169

iPhone SE (3e generatie)

€ 4,49

€ 89

Overzicht eigen risico (iPhone)

  • Glasschade aan het scherm of het glas aan de achterkant: € 29.
  • Overige schade: € 99.
  • Diefstal of verlies: € 129.

AppleCare (Mac)

Eigendom3 jaar
MacBook Air 13-Inch (M1)

€ 199

MacBook Air 13-Inch (M2)

€ 219

MacBook Air 15-Inch (M2)

€ 229

14-inch MacBook Pro

€ 279

16-inch MacBook Pro

€ 399

iMac

€ 189

Mac mini

€ 89

Mac Studio

€ 189

Mac Pro

€ 549

Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen deze prijzen wijzigen. Check de meest actuele prijzen bij je verdeler.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn