MM logo red

Verleng de batterijduur van je iPhone met deze tips

Jasper2 FEBRUARI 2024
unknown description

Is jouw iPhone-batterij snel leeg? Dat willen we het liefst vermijden. Beter nog: we willen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat. Als je merkt dat je iPhone-batterij sneller leegloopt dan normaal, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de gebruiksduur te verlengen. We nemen je graag mee.

Wat beïnvloedt de batterijduur van je iPhone?

Wat beïnvloedt de batterijduur van je iPhone?

Er zijn verschillende factoren die de batterijduur van je iPhone beïnvloeden. Denk aan:

1. Schermhelderheid: een helderder scherm verbruikt meer energie. Het aanpassen van de schermhelderheid aan de omgeving en het inschakelen van de automatische helderheidsregeling kunnen de batterijduur verbeteren.

2. Achtergrondactiviteiten: actieve apps op de achtergrond verbruiken onnodig energie. Het is daarom belangrijk om apps te sluiten die je niet actief gebruikt.

3. Connectiviteit: functies zoals bluetooth, wifi en mobiele gegevens verbruiken veel energie. Schakel deze uit wanneer je ze niet nodig hebt om de batterij te sparen.

4. Pushmeldingen en locatiediensten: apps die pushmeldingen ontvangen en locatie-gebaseerde diensten gebruiken, kunnen extra energie verbruiken. Beheer welke apps deze functies mogen gebruiken om de batterijduur te optimaliseren.

Wat beïnvloedt de batterijduur van je iPhone?

5. Hardware-intensieve taken: het uitvoeren van intensieve taken zoals gamen, video's bekijken of foto's bewerken kan de batterijduur verkorten. Matig het gebruik van dergelijke taken.

6. Batterijconditie: na verloop van tijd kan de conditie van de batterij verslechteren. Controleer regelmatig de status van de batterij in de instellingen.

7. Software-optimalisaties: software-updates van fabrikanten bevatten vaak optimalisaties voor batterijprestaties. Houd je besturingssysteem up-to-date.

8. Omgevingstemperatuur: batterijen presteren het beste bij gematigde temperaturen. Vermijd blootstelling aan extreme hitte of kou.

Door rekening te houden met deze aspecten, verleng je de batterijduur van je iPhone.

Wat is de batterijduur van de nieuwste iPhone?

Wat is de batterijduur van de nieuwste iPhone?

Ondanks de lange batterijduur van de iPhone 14 doet de nieuwere versie er nog een schepje bovenop.

Met de iPhone 15 kan je:

  • 20u video bekijken
  • 16u video streamen
  • 80 uur audio beluisteren

De iPhone 15 Plus laat je:

  • 26u video bekijken
  • 20u video streamen
  • 100 uur audio beluisteren

Hoe spaar ik de batterij van mijn iPhone?

Hoe spaar ik de batterij van mijn iPhone?

Is de batterij van je iPhone snel leeg en wil je deze niet vervangen? Lees dan wat je kan doen om de batterij te sparen. Ten eerste is het aanpassen van de helderheidsinstellingen en het inschakelen van de automatische helderheid een snelle manier om onnodig energieverbruik te verminderen. Controleer als 2de ook de actieve apps op de achtergrond, het beheer van locatiediensten en pushmeldingen. Ten 3de kan je regelmatig de conditionele status van je batterij controleren in de instellingen. Door bewust om te gaan met deze factoren kun je de batterijduur van je iPhone optimaliseren en voorkomen dat je toestel voortijdig zonder stroom komt te zitten. Met deze eenvoudige aanpassingen geniet je langer van je iPhone zonder je zorgen te hoeven maken over een snel leeglopende batterij.

Hoeveel batterijcapaciteit heeft een iPhone?

Hoeveel batterijcapaciteit heeft een iPhone?

De batterijcapaciteit en -duur hangen af van model tot model en ook hoe intens je jouw iPhone gebruikt. Het nieuwste model betekent niet noodzakelijk dat deze iPhone het best bij jouw past. Misschien voldoet een vorige versie perfect aan jouw noden. Wil je meer weten over welke iPhone het best bij jou past? We hebben een uitgebreide handleiding voor de iPhone samengesteld om je te helpen.

Hoe verleng ik de batterijduur van een iPhone?

Hoe verleng ik de batterijduur van een iPhone?

Begin met het beperken van de helderheid van het scherm en activeer indien mogelijk de automatische helderheidsregeling. Zorg ervoor dat je wifi en bluetooth uitschakelt als je ze niet gebruikt en beperk het gebruik van locatie-gebaseerde diensten voor onnodige apps. Schakel de achtergrondapp-synchronisatie uit voor apps die het niet nodig hebben en stel handmatige e-mailophaling in om push-e-mail te verminderen. Beperk automatische downloads en verminder het aantal widgets op het startscherm. Vermijd dynamische achtergronden en bewegingseffecten en schakel de energiebesparingsmodus in wanneer de batterij bijna leeg is. Zorg er tot slot voor dat je iOS up-to-date is, aangezien software-updates vaak optimalisaties voor de batterijduur bevatten. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de batterijduur van je iPhone aanzienlijk verbeteren en voorkom je dat de batterij van je iphone snel leeg is.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
telefoongesprek opnemen met je iPhone
Smartphones

Hoe kun je een telefoongesprek opnemen met je iPhone?

Lees meer over
iPhone scannen - preview
Smartphones

Een document of foto scannen met je iPhone? Zo doe je dat!

Lees meer over