MM logo red

Alles wat je wilt weten over de Google Pixel 8

Jasper4 OKTOBER 2023
unknown description

Ben je benieuwd naar de Pixel 8, de nieuwe smartphone van Google? Op deze pagina vertellen we je alles over de belangrijkste specificaties en functies van de Google Pixel 8 en de Google Pixel 8 Pro, van het hoogwaardige camerasysteem en het robuuste ontwerp tot de beveiligingssoftware en artificiële intelligentie (AI) in deze krachtige smartphone.

Bekijk de wereld door een professionele bril met 4 uitzonderlijke camera’s

Bekijk de wereld door een professionele bril met 4 uitzonderlijke camera’s

Het camerasysteem van de Google Pixel 8 kreeg een upgrade, zodat je met deze smartphone nog betere foto’s en video’s maakt dan met zijn voorganger. De Pixel 8 heeft aan de voorkant 3 camera’s: een hoofdcamera van 50 megapixels, een ultragroothoekcamera van 12 megapixels en een selfiecamera van 10,5 megapixels. Achterop krijg je ook nog een telelens van 48 megapixels. Als je de Pixel 8 Pro kiest, geniet je dankzij de 48MP-ultragroothoeklens vooraan zelfs van een nog scherpere beeldkwaliteit. Voeg daar nog enkele handige camerafuncties zoals ‘Nachtzicht’ en ‘Beste opname’ aan toe en je bent verzekerd van hoogwaardige foto’s, waar en wanneer je ze ook neemt.

Schiet de scherpste video’s met elke take

Schiet de scherpste video’s met elke take

Maak jij graag video’s met je smartphone? Zowel met de Google Pixel 8 als met de Pixel 8 Pro creëer je scherpe en vloeiende video’s in 4K-resolutie. Het camerasysteem van de Pixel 8 levert niet alleen professionele beeldkwaliteit op, maar ook een zuivere geluidservaring. Dankzij artificiële intelligentie (AI) van Google verwijder je met Magische gum voor audio storende geluiden uit je video, zodat je heldere audio krijgt. De Video boost-functie past automatisch de kleuren, belichting en stabilisatie van je filmpjes aan om jouw beeldmateriaal van scherpe details en realistische kleuren te voorzien.

Laat AI je helpen en krijg nog sneller meer gedaan

Laat AI je helpen en krijg nog sneller meer gedaan

Als je de nieuwe Pixel 8 (Pro) in huis haalt, dan kun je via AI van Google de hulp van Google Assistent inschakelen voor verschillende taken. Zo gebruik je ‘Live vertalen’ om moeiteloos tekst te vertalen en gesprekken in 49 talen te voeren. Google Assistent helpt je ook om vlotter e-mails te schrijven, artikelen samen te vatten en spraakberichten te versturen. De artificiële intelligentie van Google zit daarnaast in je favoriete apps verwerkt om je tijd te besparen. Ook de camera aan de achterzijde van de Pixel 8 is met AI uitgerust voor extra professionele beelden. Denk maar aan de functie ‘Beste opname’. Hiermee combineer je vergelijkbare foto’s uit eenzelfde serie tot een optimaal beeld.

De betrouwbaarste beveiliging van jou en je gegevens

De betrouwbaarste beveiliging van jou en je gegevens

De Google Pixel 8 waakt over je persoonlijke veiligheid en houdt ook al jouw gegevens privé. Zo detecteert de Pixel gevaar in je omgeving, zoals natuurrampen of brand, en stuurt hij crisismeldingen om je hiervan op de hoogte te brengen. Bij een auto-ongeluk belt je smartphone zelfs de hulpdiensten als je dat zelf niet kunt. De Google Pixel 8 beveiligt ook je persoonlijke informatie. Een Titan M2-chip, meerdere beveiligingslagen en ingebouwde VPN van Google One beschermen je telefoon en gegevens, waar je ook bent. En omdat je 7 jaar lang van beveiligingsupdates geniet, hoef je je al die tijd geen zorgen te maken om jouw privacy.

Profiteer van een krachtig, robuust en degelijk design

Profiteer van een krachtig, robuust en degelijk design

De Pixel 8-smartphone van Google heeft een robuust ontwerp dat lang meegaat. Zo bestaat het scherm uit Corning Gorilla Glass Victus 2. Dit type glas beschermt de smartphone tegen krassen en barsten, zelfs als je hem laat vallen op een ruwe, harde ondergrond zoals beton. Met een IP-klasse van IP68 is deze telefoon verder stofvrij en waterdicht. Ook de batterij van de Pixel 8 heeft een lange levensduur: je doet er minstens 24 uur mee via ‘Aangepast batterijgebruik’ en tot wel 72 uur met ‘Extreme batterijbesparing’. Bovendien is de Pixel 8 Pro voor 18% uit gerecycleerde materialen gemaakt voor een extra duurzaam ontwerp.

Pixel-apparaten werken moeiteloos met elkaar samen

Pixel-apparaten werken moeiteloos met elkaar samen

Je gebruikt je tijd nog efficiënter als je jouw Google Pixel 8-smartphone met andere Pixel-apparaten combineert. Wist je bijvoorbeeld dat je je smartphonecamera vanaf je Pixel Watch kunt besturen? Het is ook heel eenvoudig om muziek, apps, games en andere content van je Pixel 8 naar een tablet of smartwatch van Pixel over te zetten (en omgekeerd). En als je thuis van slimme apparaten gebruikmaakt, kun je die op al je Pixel-toestellen met de Google Home-app bedienen.

Stap heel eenvoudig over naar Google Pixel

Stap heel eenvoudig over naar Google Pixel

Had je eerst een Android-smartphone of iPhone? Je gegevens en bestanden naar de Google Pixel-telefoon overzetten gebeurt snel en is eenvoudig. Verbind beide smartphones via een kabel, wifiverbinding of cloudback-up en volg de instructies op het scherm om gegevens van je oude naar je nieuwe gsm te kopiëren. Google-apps zoals Gmail, Maps, YouTube en Google Assistent zijn al automatisch op je Google Pixel geïnstalleerd.