MM logo red

Je bestanden zijn altijd veilig met een back-up van je Android-smartphone

Luca22 DECEMBER 2023
unknown description

Leuke foto’s en filmpjes, apps, muziek en natuurlijk al je berichten en contactpersonen. Op je Android-smartphone staan heel wat persoonlijke gegevens en bestanden die je nooit wilt kwijtraken. Door een back-up van je Android-smartphone te maken, kun je dit gelukkig eenvoudig voorkomen. Je leest hier hoe je dat aanpakt.

Wat is een back-up?

Wat is een back-up?

Een back-up is een kopie van alle gegevens op een toestel. Dat kan een computer zijn, een Android-smartphone of een Apple iPhone, zoals de iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 of iPhone 15 Pro. Door zo’n back-up van je bestanden te maken, raak je ze niet kwijt als je problemen met je apparaat ondervindt of je toestel het begeeft. Ook als je naar een nieuwe computer of smartphone overstapt of wanneer je een reset moet uitvoeren, komt een back-up goed van pas. Hieronder zetten we je alvast op weg met een stappenplan om een back-up van je Android-smartphone te maken.

Zo maak je een back-up van je Android-smartphone

Heb je een nieuwe smartphone met een prima prijs-kwaliteitverhouding gevonden en wil je alle bestanden van je oude gsm naar je nieuwe Android-smartphone overzetten? Of je nu een kleine smartphone of een grote telefoon hebt, een model uit de nieuwste generatie of een al iets ouder exemplaar: deze stappen kun je volgen om een back-up van je Android-smartphone te maken.

  1. Download en open de Google Drive-app en ga via het hamburgermenu linksboven naar de instellingen.
  2. Tik op ‘Back-up maken en resetten’.
  3. Ga na of je Google-account juist is ingesteld onder de kop ‘Account’. Indien nodig, log je hier in op een ander account.
  4. Selecteer ‘Back-up maken’.
  5. Je Android-smartphone kopieert nu alle apps, gegevens en contactpersonen in je telefoon, met uitzondering van foto’s en video’s. De blauwe balk bovenaan je scherm geeft de vooruitgang van de back-up aan.

Back-up maken van je foto's en video's

Back-up maken van je foto's en video's

Om een back-up van de foto’s en filmpjes op je Android-smartphone te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Download de Google Foto’s-app. Staat deze app al op je smartphone? Ga dan meteen naar stap 4.
  2. Log in met je Google-account en tik op ‘Toestaan’ wanneer de app toegang tot je mediabestanden vraagt.
  3. In het scherm ‘Back-up en synchronisatie’ tik je op de blauwe knop ‘Back-up inschakelen’. Je kunt dan kiezen in welke kwaliteit je jouw bestanden wilt opslaan.
  4. Tik rechts bovenaan op het initiaal van je voornaam of profielfoto en kies ‘Instellingen voor foto’s’.

Selecteer ‘Back-up en synchronisatie’ en verschuif de schuifknop naar rechts, zodat hij blauw wordt. Google Foto’s kopieert nu je mediabestanden naar je Google-account.

Android update - preview
Smartphones

Hoe installeer je een nieuwe versie van Android?

Lees meer over
google account - header
Smartphones

Hoe verwijder je een Google-account van je smartphone?

Lees meer over