MM logo red

Alle iPhone 14 specificaties in één overzicht

unknown description

De nieuwste Apple iPhone verscheen in september 2022 op de markt. De iPhone 14 heeft heel wat te bieden, zoals een krachtige processor, een uitstekende camerakwaliteit en een groot werkgeheugen. Maar welke iPhone 14-modellen zijn er allemaal? Welke formaten en kleuren heb je en wat zijn de redenen waarom je deze smartphone zou kopen? MediaMarkt maakt je wegwijs in alle specificaties van de iPhone 14.

Hoe ziet de iPhone 14 eruit?

Hoe ziet de iPhone 14 eruit?

De iPhone 14 heeft hetzelfde herkenbare ontwerp als de vorige iPhone modellen. Hij heeft een matte glazen achterkant met het logo van Apple en strakke zijkanten van aluminium of roestvrij staal. Je kunt de iPhone 14-serie in verschillende kleuren krijgen. Zo heb je de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus in een zwarte, witte, paarse, blauwe of rode uitvoering. De iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max zijn dan weer verkrijgbaar in zwart, goud, dieppaars en zilver.

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14?

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14?

De iPhone 14 is 146,7 mm hoog en 71,5 mm breed. Heb je liever een groter formaat, dan kun je kiezen voor de iPhone 14 Plus. Die is 160,8 mm hoog en 78,1 mm breed. De afmetingen van de iPhone 14 Pro en de Pro Max zijn vrij vergelijkbaar. Zo heeft de iPhone 14 Pro ongeveer hetzelfde formaat als de iPhone 14, met een hoogte van 147,5 mm en een breedte van 71,5 mm. De iPhone 14 Pro Max kun je qua afmetingen eerder met de iPhone 14 Plus vergelijken, want die is 160,7 mm breed en 77,6 mm hoog.

Hoe goed is het beeldscherm?

Hoe goed is het beeldscherm?

Alle modellen van de iPhone 14-serie zijn voorzien van een hoogwaardig oledscherm met een touchscreen en een Super Retina XDR-display. Dat betekent dat het scherm een hoge pixeldichtheid heeft, wat dan weer zorgt voor een scherpe beeldkwaliteit, een optimale helderheid en natuurlijk ogende kleuren. Het beeldscherm van de iPhone 14 ondersteunt ook True Tone, de schermtechniek van Apple waarmee kleuren aangepast worden aan het omgevingslicht. Daarnaast hebben de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max een innovatief always on-scherm. Zo kun je constant de tijd, je notificaties en je lockscreen-widgets zien – zonder dat je batterijduur vermindert.

Wat is het gewicht van de iPhone 14?

Wat is het gewicht van de iPhone 14?

De iPhone 14 heeft een vergelijkbaar gewicht als de iPhones uit de vorige generatie. Het lichtste model uit de serie is de iPhone 14, die 172 gram weegt. Dan volgt de iPhone 14 Plus met 203 gram. Omdat de iPhone 14 Pro en de Pro Max een zwaardere batterij hebben, wegen beide modellen nog net iets meer. Zo weegt de iPhone 14 Pro 206 gram, terwijl de iPhone 14 Pro Max afklopt op 240 gram.

Hoe goed is de camera van de iPhone 14?

Hoe goed is de camera van de iPhone 14?

De camerakwaliteit van de iPhone 14 is misschien wel dé reden om een nieuwe iPhone te kopen, want die is iets beter dan die van de iPhone 13. Zo is de camerasensor van de iPhone 14 groter geworden, waardoor hij meer licht kan vangen. De camera heeft een resolutie van 12 megapixels bij de iPhone 14 (Plus); bij de iPhone 14 Pro (Max) krijg je een resolutie van maar liefst 48 megapixels. Als de camerakwaliteit van je iPhone voor jou dus primeert, dan is een Pro-model wellicht de beste keuze. Ook hebben alle iPhones uit de 14-serie een verbeterde selfiecamera en automatische beeldstabilisatie.

Hoe goed zijn de telefoonspeakers?

Hoe goed zijn de telefoonspeakers?

De speakers van de iPhone 14 zitten zowel aan de onderkant van het toestel als bovenaan je beeldscherm om een stereo-effect te creëren. Zo krijg je een betere geluidskwaliteit met een evenwichtig volume. Vooral als je je iPhone 14 horizontaal gebruikt, bijvoorbeeld om naar een film te kijken, komen de telefoonspeakers volledig tot hun recht. Het geluid komt dan namelijk van zowel links als rechts. Je speakers luider of zachter zetten kun je eenvoudig via de volumeregelingsknoppen aan de zijkant van je iPhone.

Hoe zit het met de opslag?

Hoe zit het met de opslag?

Naast het formaat en de kleur van je smartphone is ook de opslagruimte belangrijk wanneer je een nieuwe iPhone koopt. Alle iPhone 14-modellen hebben een werkgeheugen van 6 GB. Daarmee kun je snel schakelen tussen de verschillende apps op je iPhone. Daarnaast kun je kiezen voor 128 GB, 256 GB of 512 GB opslagcapaciteit voor de iPhone 14 (Plus). De iPhone 14 Pro (Max) gaat zelfs tot 1 TB. Ga dus zeker voor je aankoop goed na hoeveel opslag je nodig hebt, want je wilt natuurlijk wel genoeg ruimte voor al je leuke foto’s, filmpjes en apps.

Wat is de batterijduur van de iPhone 14?

Wat is de batterijduur van de iPhone 14?

Alle iPhones in de 14-serie hebben een ingebouwde oplaadbare lithium-ion-batterij, maar de batterijduur van je iPhone 14 hangt af van het model waarvoor je kiest. Apple geeft de batterijduur van iPhones onder andere weer met het aantal uur dat je filmpjes of muziek kunt afspelen voor je jouw toestel moet opladen. Zo kun je 20, 23, 26 of 29 uur video afspelen, afhankelijk van welke iPhone 14 je hebt, en 75 tot maar liefst 100 uur muziek. Volgens Apple gaat de batterij van je iPhone 14 bovendien zonder problemen minimaal 1 dag mee.

Wat is er opvallend aan deze nieuwe iPhone?

Wat is er opvallend aan deze nieuwe iPhone?

De iPhone 14 kun je in andere kleuren krijgen dan zijn voorgangers. Zo kun je de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus naast de klassieke kleuren wit, zwart en rood ook in lichtpaars en lichtblauw kopen. De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn ook beschikbaar in dieppaars. Nog een groot verschil is de camerakwaliteit van de iPhone 14, die op enkele vlakken is vooruitgegaan tegenover de vorige iPhone generaties. Ook de batterijduur van de iPhone 14-serie is beter dan ooit tevoren. Last but not least: zoals elk jaar heeft Apple de nieuwe iPhone een krachtigere processor gegeven

Wat is de prijs van een iPhone 14?

Wat is de prijs van een iPhone 14?

Als je de allernieuwste iPhone in huis wilt halen, dan betaal je afhankelijk van het model en de opslagruimte een andere prijs. Zo is de iPhone 14 met 128 GB opslagcapaciteit de goedkoopste optie in het rijtje. De iPhone 14 Pro Max met 1 TB opslagruimte is de meest luxueuze uitvoering en dus ook het duurste model van de iPhone 14-serie.