MM logo red

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

unknown description

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, toch? De keuze voor een Apple iPhone of een Samsung smartphone is dan ook vooral een kwestie van smaak. De smartphones van beide aanbieders hebben namelijk een totaal verschillend besturingssysteem, design en ecosysteem. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste verschillen tussen iPhone en Samsung? MediaMarkt helpt je op weg met een handig overzicht.

iPhone vs. Samsung: gebruiksvriendelijkheid

iPhone vs. Samsung: gebruiksvriendelijkheid

We overdrijven niet als we zeggen dat beide merken miljoenen aanhangers hebben over de hele wereld. Zowel Apple als Samsung hebben er dan ook voor gezorgd dat hun toestellen gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen. Zo koos Samsung voor Android als besturingssysteem, terwijl iOS het systeem is dat op iPhones draait. Hoewel beide systemen heel wat van elkaar verschillen in gebruik, zijn ze allebei intuïtief opgebouwd zodat gebruikers van alle leeftijden er snel en efficiënt mee overweg kunnen. Welk besturingssysteem voor jou het gemakkelijkst werkt, hangt dus eerder af van je persoonlijke smaak.

Wat is de beste smartphone op het vlak van prijs-kwaliteit?

Wat is de beste smartphone op het vlak van prijs-kwaliteit?

Apple brengt elk jaar 1 nieuwe serie iPhones uit met toestellen die de vorige generatie opvolgen en uitgerust zijn met de laatste technologische snufjes en specificaties. Dat merk je ook aan het bijhorende prijskaartje. Daar staat tegenover dat je gerust enkele jaren verder kan met een iPhone, zonder dat je hem moet vervangen. Het businessmodel van Samsung zit helemaal anders in elkaar. Als je een Samsung smartphone wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende series afhankelijk van je budget. Zo kun je instapmodellen kopen die budgetvriendelijk zijn, maar ook duurdere smartphones van topkwaliteit die langer meegaan.

iPhone vs Samsung : camera

camera

Omdat de camerakwaliteit van smartphones steeds belangrijker wordt, investeren beide merken voortdurend in toestellen met een goede camera. Zo heb je zowel iPhones als Samsung smartphones die voorzien zijn van een camera met 2 of zelfs 3 lenzen, zoals een groothoek- en telelens. Verder heb je bij elke aanbieder ook toestellen met een selfiecamera en handige camerafuncties waarmee je gemakkelijker scherpe foto’s en video’s kunt maken. Ook als het donker is of als je geen vaste hand hebt! Je kunt dus best kijken welke camerafuncties jij het belangrijkst vindt om je keuze voor een iPhone of Samsung daardoor te laten bepalen.

iPhone vs. Samsung: batterij

iPhone vs. Samsung: batterij

De batterijduur van je iPhone of Samsung hangt niet alleen af van de batterij die erin zit, maar ook van het toestel dat je kiest en je gebruik. Kijk je de hele dag naar filmpjes of gebruik je constant apps als Facebook en Instagram? Dan zal je batterij doorgaans minder lang meegaan dan wanneer jij je smartphone niet zo vaak gebruikt. Hoewel de batterij van een Samsung groter is dan die in iPhones, wil dat dus niet altijd zeggen dat ze langer meegaat. In de recentste iPhones zit bijvoorbeeld een A15- of A16-chip, die minder energie verbruikt en daardoor dezelfde prestaties kan leveren als een toestel met een grotere batterij.

Zijn beide smartphone merken compatibel met andere apparaten?

Zijn beide smartphone merken compatibel met andere apparaten?

Alle producten van Apple werken naadloos met elkaar samen, en ook apparaten die op Android draaien, zijn zonder problemen compatibel. Dat betekent dat je jouw iPhone gemakkelijk kunt verbinden met je iPad of MacBook, en je Samsung smartphone met al je andere Android-toestellen. Maar je smartphone werkt natuurlijk ook samen met apparaten van andere merken. Of je nu een iPhone hebt of een smartphone van Samsung, met de juiste kabels en adapters verbind je jouw toestel vlotjes met eender welk toestel.

Alle voordelen van iPhone

Alle voordelen van iPhone

iPhones werken met het iOS-besturingssysteem, dat door Apple zelf ontworpen is en dus heel gebruiksvriendelijk in elkaar zit. Een iPhone van de nieuwste generatie maakt bovendien gebruik van de allernieuwste technologieën, zodat je elk jaar kunt uitkijken naar een smartphone met de leukste specificaties van het moment. Bovendien kun je bij elke nieuwe serie iPhones kiezen uit verschillende modellen, afhankelijk van je budget en je behoeften. Zo kun je genieten van de voordelen van een iPhone op maat van je situatie.

Voordelen van een iPhone:

 • Elk jaar een nieuwe generatie iPhone.
 • Keuze tussen verschillende iPhone modellen in elke serie.
 • Kies uit verschillende formaten.
 • Beschikbaar in verschillende kleuren.
 • Ontworpen om tegen een stootje te kunnen.
 • Gebruiksvriendelijk iOS-besturingssysteem.
 • Uitstekende camerakwaliteit.
 • Naadloze samenwerking met andere producten van Apple.
 • Opslagruimte naar keuze.

Alle voordelen van Samsung

Alle voordelen van Samsung

Samsung-smartphones zijn eenvoudig te bedienen via het Android-besturingssysteem, dat door verschillende merken gebruikt wordt. Bovendien kun je met Android ook heel wat zaken personaliseren, zoals thema’s, icoontjes en menu’s. Een van de grootste pluspunten van Samsung smartphones is bovendien dat je ze hebt in allerlei modellen, formaten, kleuren en prijsklassen. Zo vind je makkelijk een smartphone die perfect bij je past.

Voordelen van een Samsung-smartphone:

 • Ruime keuze tussen verschillende modellen in allerlei kleuren.
 • Smartphones in meerdere prijsklassen.
 • Smartphones in meerdere prijsklassen.
 • Gebruiksvriendelijk Android-besturingssysteem.
 • Uitstekende camerakwaliteit in de Samsung S-klasse.
 • Goede compatibiliteit met andere producten die op Android draaien.
 • Opslagruimte naar keuze.