MM logo red

Samsung Galaxy S22 vs. S21 vergelijken: de verschillen

unknown description

Als je de Samsung Galaxy S21 en de Samsung Galaxy S22 naast elkaar legt, dan kun je beide modellen eigenlijk bijna niet uit elkaar houden. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de Galaxy S21 en zijn opvolger. Wil je weten of het voor jou de moeite loont om te upgraden naar de S22? Bekijk dan hier de belangrijkste specs van elke smartphone, zodat je gemakkelijker kunt vergelijken en een keuze kunt maken.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Samsung S21 en S22?

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Samsung S21 en S22?

De Samsung Galaxy S22 is met zijn 6,1-inch-display net iets kleiner dan de S21, die een scherm van 6,2 inch heeft. Verder zijn beide smartphones verkrijgbaar in andere kleuren en heeft de S22 een krachtigere (en dus snellere) processor. Maar het belangrijkste verschil zit in de camerakwaliteit. Beide toestellen hebben 4 hoogwaardige camera’s, maar de Galaxy S22 biedt heel wat extra camerafuncties die je helpen om in elke situatie mooie foto’s en filmpjes te maken. Zo krijg je videostabilisatie, een verbeterde groothoekcamera en een AI-beeldverbeteraar. Bovendien is de S22 uitgerust met Gorilla Glass Victus, zodat het scherm nog beter bestand is tegen krassen en barsten.

S22 vs. S21: welke smartphone heeft de beste camera?

S22 vs. S21: welke smartphone heeft de beste camera?

Smartphones van Samsung staan bekend om hun hoogwaardige camerakwaliteit. Ook de Samsung Galaxy S21 en S22 hebben elk 4 camera’s waarmee je uitstekende beelden kunt maken. De Galaxy S22 heeft wel een veel betere groothoekcamera. Die heeft namelijk 50 megapixels, terwijl die van de Galaxy S21 maar 12 megapixels heeft. De S21 biedt dan weer een betere telelens van 64 megapixels vergeleken met 10 megapixels bij z’n opvolger. De Samsung Galaxy S22 is daarentegen wel uitgerust met nieuwe camerafuncties, waaronder videostabilisatie, een speciale nachtmodus, een AI-beeldverbeteraar en zelfs een functie om de beste foto’s van je huisdieren te maken.

EigendomSamsung Galaxy S21Samsung Galaxy S22
Groothoekcamera

12 MP

50 MP

Ultragroothoekcamera

12 MP

12 MP

Telelens

64 MP

10 MP

Selfiecamera

10 MP

10 MP

Welke Samsung Galaxy-smartphone heeft de beste batterij?

Welke Samsung Galaxy-smartphone heeft de beste batterij?

Op papier heeft de Samsung Galaxy S21 een iets betere batterij dan zijn opvolger, met een vermogen van 4.000 mAh vergeleken met 3.700 mAh bij de S22. Toch wil dat niet noodzakelijk zeggen dat de batterij langer meegaat dan die van de Samsung Galaxy S22. Die smartphone heeft namelijk een kleiner scherm en is dankzij z’n krachtigere processor iets energiezuiniger, zodat je beide modellen ongeveer even lang kunt gebruiken voor je ze moet opladen. Je kunt daarnaast zowel bij de Samsung Galaxy S21 als de S22 kiezen voor 128 en 256 GB opslagruimte.

De voordelen van de Samsung Galaxy S21

De voordelen van de Samsung Galaxy S21

Een groot voordeel van de Samsung Galaxy S21 is zijn prijs. Die is heel wat gezakt sinds de komst van de Galaxy S22. Toch biedt dit model je eigenlijk nog altijd heel up-to-date specificaties. Zo kun je rekenen op 4 hoogwaardige camera’s, waarvan de telelens nog steeds beter is dan die van de Samsung Galaxy S22. Als er een natuurfotograaf in je schuilt, dan is deze camera dus zeker een goede optie om bijvoorbeeld dieren van veraf te fotograferen en te filmen. De S21 heeft ook een iets groter scherm dan zijn opvolger en pakt uit met een iets grotere batterij.

De voordelen van de Samsung Galaxy S22

De voordelen van de Samsung Galaxy S22

Omdat de Galaxy S22 een van de laatste nieuwe Samsung-modellen is, kun je rekenen op extra features die je bij de S21 niet had. Een van de grootste pluspunten van de Samsung Galaxy S22 is de verbeterde groothoekcamera, waarmee je extra veel op een foto krijgt. Nieuwe camerafuncties omvatten ook videostabilisatie, een nachtmodus en automatische beeldverbetering via kunstmatige intelligentie. Ook is de Samsung Galaxy S22 met zijn 6,1-inch-scherm net iets kleiner en lichter dan zijn voorganger – handig als je jouw smartphone graag in je broekzak steekt. Daarnaast is de processor van de S22 nog krachtiger, zodat je toestel sneller werkt.

Welke Samsung Galaxy S past bij jou: de S21 of S22?

Welke Samsung Galaxy S past bij jou: de S21 of S22?

Ben je niet zeker of je moet kiezen voor de Samsung Galaxy S21 of de Samsung Galaxy S22? Je keuze zal vooral afhangen van je budget. Zo is de Galaxy S21 voordeliger omdat er ondertussen al nieuwere Samsung Galaxy-smartphones zijn uitgekomen. Ook de manier waarop je jouw camera het liefst gebruikt, speelt een rol. Wil je een veelzijdige camera met de nieuwste technologische snufjes? Dan is de Galaxy S22 wellicht de beste keuze. Heb je daarentegen graag een extra hoogwaardige telelens, dan kun je de S22 overwegen. Voor welk model je ook gaat, je geniet sowieso van een uitstekende beeldkwaliteit.