MM logo red

Hoe kun je een telefoongesprek opnemen met je iPhone?

Jasper20 DECEMBER 2023
unknown description

Een belangrijk gesprek met je boekhouder, dokter of adviseur. Een interview in het kader van je job of studie. Soms wou je dat je een telefoongesprek kon opnemen om het later rustig te herbeluisteren. Het goede nieuws is dat dit met je iPhone kan. We vertellen je welke apps je zoal kunt gebruiken om eenvoudig telefoongesprekken met je iPhone op te nemen.

Mag je zomaar een gesprek opnemen met je iPhone?

Mag je zomaar een gesprek opnemen met je iPhone?

Als bedrijf ben je wettelijk verplicht om je gesprekspartner in te lichten als je een telefoonconversatie opneemt. Je dient er ook meteen bij te vermelden waarom je dat doet, bijvoorbeeld voor opleidingsdoeleinden of kwaliteitscontrole van medewerkers. Tot slot mag je het opgenomen gesprek ook niet openbaar maken. Particulieren hoeven daarentegen geen toestemming aan hun gesprekspartner te vragen voordat ze een telefoongesprek opnemen, of dat nu met een iPhone of een ander toestel is. Toch raden we je aan om de persoon met wie je belt te verwittigen dat je het gesprek opneemt. Zo ontstaan er achteraf geen discussies.

3 manieren om een telefoongesprek op te nemen met je iPhone

Je kunt met een Apple iPhone veel meer dan bellen en berichten versturen. Op je iPhone heb je de mogelijkheid om documenten te scannen en te ondertekenen. Daarnaast fungeert je iPhone als een scanner voor QR-codes, en ook als een camera en gps. En wist je dat je ook telefoongesprekken met je iPhone kunt opnemen? Hieronder ontdek je 3 methodes waarop je dit vlot doet.

1) Telefoongesprek opnemen in Dictafoon op je iPhone

Telefoongesprek opnemen in Dictafoon op je iPhone

De Dictafoon-app staat standaard op elke iPhone. Met deze app neem je gratis audio op, waaronder ook uitgaande en inkomende oproepen. Hier lees je hoe je dat doet:

  1. Open de Dictafoon-app.
  2. Tik op de opnameknop (het rode bolletje onderaan het scherm) om een nieuwe opname te starten.
  3. Begin je oproep en zorg ervoor dat het gesprek op luidspreker staat, zodat Dictafoon ook de antwoorden van je gesprekspartner kan registreren.
  4. Na het telefoongesprek ga je terug naar de Dictafoon-app en tik je op het rode vierkantje onderaan het scherm om de opname te beëindigen.
  5. De opname van je telefoongesprek staat nu bovenaan de lijst met opnames. Tik op de 3 puntjes naast de titel van je opname om het audiofragment in te korten en het te kopiëren of te verplaatsen.

Deze methode is waarschijnlijk het snelst omdat je geen nieuwe app hoeft te downloaden. Als de geluidskwaliteit van de opname echter essentieel voor je is, kun je misschien beter kijken naar een van de volgende 2 manieren om een telefoongesprek met je iPhone op te nemen.

2) Externe apps om je telefoongesprek op te nemen

Externe apps om je telefoongesprek op te nemen

Wil je met je iPhone een audio-opname van uitstekende kwaliteit maken? In de App Store van Apple vind je verschillende apps van derden waarmee je telefoontjes opneemt en die hoogwaardige opnames opleveren. In ruil voor die goede audiokwaliteit betaal je doorgaans wel een extra kost. Vaak kun je de apps gratis downloaden, maar dien je een wekelijks of maandelijks abonnement af te sluiten vooraleer je telefoongesprekken kunt opnemen. Als je daar geen bezwaar tegen hebt, kijk dan in de App Store naar apps zoals TapeACall en Call Recorder en lees de beoordelingen van andere gebruikers voordat je een keuze voor een bepaalde app maakt.

3) iPhone-telefoongesprek opnemen met Skype

iPhone-telefoongesprek opnemen met Skype

Ook met het communicatieplatform Skype kun je telefoongesprekken met je iPhone opnemen. Dat is volledig gratis, op voorwaarde dat zowel jij als je gesprekspartner een Skype-account hebben en dat jullie elkaar via het internet bellen. Als je een opname wilt van een gesprek naar een gewoon telefoonnummer, dan betaal je daar wel voor.

Zo neem je een oproep op Skype op met je iPhone:

  1. Download de Skype-app en log in met je account.
  2. Tik voor of tijdens je telefoongesprek op de 3 puntjes onderaan het scherm.
  3. Kies ‘Opname starten’. De persoon met wie je belt, ziet dan een melding dat jullie gesprek opgenomen wordt.
  4. Na de oproep is de opname voor zowel jezelf als je gesprekspartner beschikbaar.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn