MM logo red

Wat is Apple Pay en hoe gebruik je het?

Jasper16 JANUARI 2024
unknown description

Apple Pay is een digitale portemonnee waarmee je veilig met je Apple-toestellen kan betalen. Het maakt gebruik van NFC-technologie om contactloos te betalen in winkels. Apple Pay beschermt financiële gegevens met geavanceerde encryptie en is geaccepteerd in miljoenen winkels wereldwijd, en in de meeste apps en websites. In dit artikel gaan we dieper in op Apple Pay.

Wat is de limiet voor Apple Pay?

Wat is de limiet voor Apple Pay?

De transactielimiet voor Apple Pay hangt af van meerdere factoren, waaronder de regels van je bank en de winkel waar je betaalt. Vaak stellen banken en winkeliers een limiet per transactie in, die meestal overeenkomt met de limiet voor contactloze betalingen zonder PIN. Dit bedrag varieert, maar ligt in veel Europese landen meestal tussen de € 25,- en € 50,- per transactie. Omdat Apple Pay echter authenticatie zoals Touch ID of Face ID vereist, hanteren sommige banken en winkeliers hogere limieten voor Apple Pay dan voor standaard contactloze betalingen met je smartphone. Voor specifieke limieten raadpleeg je best de voorwaarden van je eigen bank en doe eventueel navraag bij de betreffende winkel.

Hoe gebruik je Apple Pay?

Hoe gebruik je Apple Pay?

Om Apple Pay te gebruiken, doorloop je de volgende stappen:

 • Apple Pay instellen: voeg een betaalkaart die compatibel is toe aan de Wallet-app op je Apple-toestel. Volg de aanwijzingen nadat je op 'Voeg kaart toe' hebt geklikt. Verifieer eerst of je bank Apple Pay ondersteunt.
 • Betalen in winkels: voor contactloos betalen houd je je iPhone of Apple Watch dicht bij de betaalterminal. Gebruik op de iPhone Face ID, Touch ID, of je toegangscode om te betalen. Op de Apple Watch dubbelklik je op de zijknop en houd je het scherm van de Watch bij de terminal.
 • Online en in apps betalen: kies Apple Pay als betaalwijze tijdens het afrekenen en volg de instructies. Bevestig de betaling met Touch ID, Face ID of je toegangscode.
 • Op Macs zonder Touch ID: selecteer Apple Pay en rond de betaling af met je iPhone of Apple Watch, zoals hierboven uitgelegd.
 • Zorg dat je toestel verbonden is met iCloud en dat je de laatste versie van iOS, watchOS of macOS gebruikt.

Hoe stel je Apple Pay in?

Hoe stel je Apple Pay in?

Voor iPhone:

 1. Open de Wallet-app.
 2. Klik op het plus-teken of 'Voeg kaart toe'.
 3. Volg de instructies voor het toevoegen van je kaart, handmatig of via scannen.
 4. Voor bankverificatie, volg de aangegeven stappen, eventueel via SMS, e-mail of telefoon.
 5. Stel de toegevoegde kaart in als standaard betaalkaart.

Voor Apple Watch:

 1. Open de Apple Watch-app op je iPhone.
 2. Ga naar 'Wallet & Apple Pay'.
 3. Voeg je kaart toe zoals bij de iPhone.

Hoe stel je Apple Pay in?

Voor iPad:

 1. Ga naar 'Instellingen'.
 2. Selecteer 'Wallet & Apple Pay'.
 3. Voeg hier je kaart toe.

Voor Mac (met Touch ID):

 1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren'.
 2. Kies 'Wallet & Apple Pay'.
 3. Voeg je kaart toe zoals op andere apparaten.

Zorg dat al je toestellen verbonden zijn met iCloud en de meest recente versie van het besturingssysteem hebben.

Is Apple Pay veilig?

Is Apple Pay veilig?

Apple Pay is een veilige betaalmethode dankzij de geavanceerde beveiligingstechnologieën die het gebruikt. Het versleutelt je kaartinformatie en gebruikt een uniek Device Account Number in plaats van je echte kaartnummer, wat zorgt voor extra beveiliging. Daarnaast is biometrische authenticatie zoals Touch ID of Face ID vereist, wat betekent dat enkel jijzelf transacties kan goedkeuren. Bovendien houdt Apple geen transactiedetails bij, wat je privacy ten goede komt. Ondanks deze maatregelen blijft het belangrijk om alert te zijn voor fraude.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn