MM logo red

FaceTime: hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden?

Jasper23 JANUARI 2024
unknown description

FaceTime maakt het mogelijk om gratis te videobellen en te praten via je iPhone, iPad en Mac, ideaal voor contact op afstand. Gebruik het voor video-, audio- en groepschats. Liever geen beeld? Dan biedt FaceTime-Audio de optie voor een normaal telefoongesprek waarbij je elkaar enkel hoort. Het vereist een wifi- of mobiele verbinding en werkt alleen met Apple-apparaten.

Wat is FaceTime?

Wat is FaceTime?

FaceTime, vaak gezien als een eenvoudige videobel-app, is in feite een krachtige communicatietool die de Apple-beleving uniek maakt. Wat het onderscheidt, is de naadloze integratie met het Apple-ecosysteem. Zodra je inlogt met je Apple ID, synchroniseert FaceTime automatisch met je contactenlijst, wat het starten van een gesprek vereenvoudigt. Een minder bekend aspect van FaceTime is de mogelijkheid om het scherm van je iPhone of iPad te delen tijdens een gesprek. Dit kan bijzonder handig zijn om foto's te delen, samen door documenten te bladeren of zelfs gelijktijdig online te winkelen. Het draait dus niet alleen om elkaar zien en horen, maar ook om het delen van ervaringen met je vrienden en familie. Bovendien zet Apple sterk in op privacy en beveiliging in FaceTime. Gesprekken zijn end-to-end versleuteld, wat betekent dat zelfs Apple de inhoud van je gesprekken niet kan onderscheppen. Deze focus op privacy is een belangrijke onderscheidende factor in een wereld waarin digitale veiligheid steeds crucialer wordt.

Hoe installeer je FaceTime?

Hoe installeer je FaceTime?

FaceTime is doorgaans automatisch ingeschakeld. Als het niet werkt, kun je via je ‘Instellingen’ -> ‘FaceTime’ nagaan of de functie uit staat. FaceTime is gelinkt aan de telefoonnummers en e-mailadressen die aan je Apple-ID gekoppeld zijn, dus om jou via FaceTime te bereiken, heeft iemand alleen je telefoonnummer of e-mailadres nodig. Bij het activeren stuurt FaceTime een sms naar een Apple-registratieserver, wat soms kosten met zich meebrengt. Deze verrekent je provider later met je factuur, zodat je uiteindelijk niets extra betaalt. Om te zien of vrienden en familie FaceTime gebruiken, kijk je best in je adresboek. Bij contacten die FaceTime geactiveerd hebben, zie je een FaceTime-knop in hun adresboekprofiel. Is de knop afwezig, dan hebben ze geen FaceTime.

Wat is het verschil tussen FaceTime en videobellen?

Wat is het verschil tussen FaceTime en videobellen?

FaceTime en videobellen zijn 2 manieren om via video te communiceren, met enkele sleutelverschillen. FaceTime is een specifieke app van Apple, enkel beschikbaar op Apple-toestellen zoals iPhones, iPads en Macs. Videobellen is dan weer een algemene term voor gesprekken met video via verschillende platformen of apps, zoals WhatsApp, Skype, Zoom, Teams en meer. Deze apps werken op verschillende apparaten, ongeacht het merk of besturingssysteem. De kwaliteit van videobellen hangt af van de app, je internetverbinding en je toestel. FaceTime is dus een unieke app voor Apple-gebruikers, terwijl videobellen een breder begrip is voor video-gesprekken via diverse apps en toestellen.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over Face ID
Smartphones

2. mei

Alles over Face ID

Face ID zorgt ervoor dat je geen wachtwoord of pincode meer hoeft te onthouden om je smartphone te ontgrendelen. Het enige wat je moet doen is naar de camera van je smartphone kijken om toegang te krijgen. Bovendien is het een heel veilige en efficiënte manier om je gegevens te beschermen. Je Face ID instellen is eenvoudig, hoe je dat doet, is afhankelijk van het merk van je smartphone.

2. mei

Lees meer over
Zo zet je je hotspot op je iPhone aan
Smartphones

26. april

Zo zet je je hotspot op je iPhone aan

Door de hotspotfunctie van je iPhone in te schakelen, krijgen andere toestellen toegang tot jouw mobiele dataverbinding. Jouw iPhone is dan als het ware een draadloze wifirouter. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van je hotspot dataverbruik op je iPhone genereert. Dat brengt, afhankelijk van je mobiele abonnement, extra kosten met zich mee. Het vraagt ook veel van je batterij.

26. april

Lees meer over
Hoe kies je de juiste snellader?
Smartphones

24. april

Hoe kies je de juiste snellader?

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

24. april

Lees meer over