MM logo red

Dit is onze top 10 Garmin-smartwatches

Jasper23 AUGUSTUS 2023
unknown description

Wil je jezelf trakteren op een nieuw horloge van Garmin? Er zijn verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Elk model heeft zijn eigen kenmerkende functies en specificaties, dus het loont zeker om de diverse slimme horloges van Garmin goed naast elkaar te leggen. MediaMarkt helpt je op weg met een overzicht van de populairste modellen en de belangrijkste eigenschappen van Garmin-horloges.

Smartwatches vergelijken

Smartwatches vergelijken

In het assortiment van Garmin vind je zowel activity trackers als smartwatches in uiteenlopende prijsklassen en met heel diverse functionaliteiten. Zo zijn er de Garmin Forerunner, een van de beste sporthorloges voor hardlopers, en de series Fenix en Epix, waarmee je geavanceerde trainingsgegevens bijhoudt. De Garmin Venu combineert dan weer design met gezondheidsfuncties en de Instinct-serie verenigt een klassieke analoge ervaring met slimme functies. Garmin biedt ook enkele kleurrijke activity trackers voor kinderen. Kortom, er is voor ieder wat wils! Aangezien er binnen elke reeks meerdere modellen zijn, neem je best rustig de tijd om ze met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt.

Het scherm van de Garmin-smartwatch

Het scherm van de Garmin-smartwatch

Sommige Garmin-horloges zijn uitgerust met een strak vierkant scherm, terwijl andere modellen een rond display hebben. Ook bieden niet alle smartwatches en activity trackers van het merk een kleurenscherm. Zo beschikken de modellen uit de Garmin Instinct-serie over een zwart-witscherm. De meeste Garmin-horloges werken met een touchscreen, al dan niet in combinatie met knoppen. En enkele modellen, zoals de Epix en Forerunner, hebben een extra helder amoled-display. Als je op zoek bent naar een slim horloge met een bepaald type scherm, kijk dan zeker na of het horloge dat je op het oog hebt daaraan beantwoordt.

Gezondheidsfuncties van een sporthorloge

Gezondheidsfuncties van een sporthorloge

Wil je graag een goed algemeen beeld van je gezondheid? Een Garmin-horloge met gezondheids- en welzijnsfuncties helpt je daarbij. Sommige modellen meten continu je hartslag, net als je stressniveau, calorieverbranding en slaap. Met de inzichten en tips van de smartwatch heb je alles wat je nodig hebt om je slaappatroon te verbeteren, meer te bewegen en minder te piekeren. De smartwatches uit de Garmin Venu-serie geven zelfs aan wanneer het tijd is om meer (water) te drinken en te ontspannen. Een sporthorloge met gezondheids- en fitnessfuncties helpt je dus om bewuster met je welzijn om te gaan.

Prestatiemetingen en sportfuncties van je smartwatch

Prestatiemetingen en sportfuncties van je smartwatch

Vele smartwatches en activity trackers van Garmin zijn heel geschikt als sporthorloge. Ze houden je sportprestaties bij, bieden inzicht in je fysieke gezondheid en helpen je om een actief leven te leiden. Zo meten veel Garmin-horloges je hartslag, zuurstofsaturatie, dagelijkse beweging en staplengte. Je houdt je sportinspanningen nauwgezet bij en ontvangt statistieken en gegevens over je vooruitgang die je helpen om efficiënter en gezonder te bewegen. Met de Garmin Connect-app stel je bovendien trainingsschema’s op die op jouw conditie en doelstellingen afgestemd zijn.

Overige functies van Garmin-smartwatches

Overige functies van Garmin-smartwatches

Elke serie horloges van Garmin heeft haar eigen typerende functies; en in elke serie vind je ook nog eens diverse modellen met kenmerkende specificaties. Er zijn bijvoorbeeld tal van Garmin-horloges met een ingebouwde gps-ontvanger die je locatie en route op elk moment volgt. Je hebt ook smartwatches waarmee je kunt bellen, berichten ontvangen en zelfs contactloos betalen. Je smartphone hoef je dan ook niet altijd bij te hebben. Ook muziekbediening en ingebouwde muziek behoren tot de mogelijkheden, afhankelijk van welke Garmin-smartwatch je kiest. Ben je een waterrat? Ga dan voor een waterbestendige smartwatch, zodat je zorgeloos kunt zwemmen.

Conclusie: Welk Garmin-horloge past het best bij jou?

Conclusie: Welk Garmin-horloge past het best bij jou?

Een Garmin-smartwatch kiezen gaat niet over een nacht ijs, want Garmin biedt een uitgebreide collectie activity trackers en slimme horloges. Om het beste horloge te vinden, bepaal je eerst en vooral waarom jij zo’n toestel wilt aanschaffen. Wil je beter zicht op je gezondheid, wil je vooral jouw sportprestaties verbeteren of zoek je een allround smartwatch waarmee je altijd bereikbaar bent? Vergelijk goed de verschillende series en modellen, want ze hebben elk hun eigen specifieke sterke punten. Houd er rekening mee dat horloges met uitgebreide slimme functionaliteiten doorgaans meer kosten. Raak je er zelf niet uit? Spreek gerust een medewerker aan in je favoriete MediaMarkt.