MM logo red

Welke Fitbit moet je kopen?

Jasper7 JULI 2023
unknown description

Als je een nieuwe Fitbit wilt kopen, dan denk je vooraf best goed na over wat je precies met deze wearable wilt doen. Er zijn namelijk veel verschillende modellen met elk hun eigen specificaties en functionaliteiten. Zoek je bijvoorbeeld een activity tracker of eerder een Fitbit smartwatch met slimme functies zoals een hartslagmeter? MediaMarkt helpt je om een Fitbit te kiezen die bij je past.

De belangrijkste verschillen tussen de populairste Fitbit-modellen

De belangrijkste verschillen tussen de populairste Fitbit-modellen

Welke wearable van Fitbit het beste bij je past, hangt af van waarnaar je precies op zoek bent. Sommige Fitbits houden vooral je dagelijkse beweging bij en zijn dus activity trackers. Andere modellen hebben meer slimme functies, zodat je ook kunt bellen met je smartwatch en notificaties van je smartphone te zien krijgt op het scherm. Daarnaast heb je Fitbits met een eenvoudig design (ze lijken op een armbandje), terwijl andere modellen er eerder uitzien als een horloge. Tot slot is er ook een verschil in prijs afhankelijk van de functionaliteiten van het Fitbit-model.

Fitbits vergelijken: alles op een rij

In dit overzicht zie je in een oogopslag de belangrijkste specificaties van de meest recente Fitbits. Zo kun je de verschillende Fitbit-modellen vergelijken en een slim horloge kiezen dat past bij je behoeften.

EigendomCharge 5Sense 2Inspire 3Versa 4LuxeAce 3
Kleurenscherm

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Batterijduur

7 dagen

6 dagen

10 dagen

6 dagen

5 dagen

8 dagenurs

Waterdicht

tot 50 m

tot 50 m

tot 50 m

tot 50 m

tot 50 m

tot 50 m

Bellen

Nee

Ja

Nee

Ja

Nee

Nee

Notificaties van smartphone

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Meet stress en slaap

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Wel slaap, geen stress

Touchscreen

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Meet hartslag

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

GPS-sensor

Ja

Ja

Nee

Ja

Ja

Nee

Werkt met Spotify

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

De Fitbit Charge

De Fitbit Charge

De Fitbit Charge 5 heeft voor het eerst een kleurenscherm (de Fitbit Charge 4 had een zwart-witscherm). Fitbit Charge 5 heeft net als zijn voorgangers een eenvoudig design met een slank bandje dat je subtiel rond je pols draagt. Deze wearable is waterdicht tot 50 meter en dus prima geschikt voor watersport. Daarnaast meet deze Fitbit ook je hartslag, stress en slaap, zodat je je gezondheid goed onder controle houdt. Een ander groot voordeel van de Fitbit Charge 5 is dat zijn batterij tot wel 7 dagen meegaat (afhankelijk van het gebruik).

De Fitbit Sense

De Fitbit Sense

De nieuwste Fitbit Sense is de Fitbit Sense 2. Deze smartwatch heeft de meest geavanceerde functies van het huidige aanbod Fitbits. Zo meet de Fitbit Sense 2 je hartslag, stress en slaap, en heeft hij ook een ingebouwde GPS-sensor. Je kunt je smartphone dus gerust thuis laten tijdens het joggen. Het toestel is waterdicht tot 50 meter en is uitgerust met een intuïtief kleurenscherm waarop je notificaties en berichten te zien krijgt van je smartphone. Je kunt ook bellen met Fitbit Sense 2 en naar Spotify luisteren. De batterij gaat tot 6 dagen mee, afhankelijk van hoe je je smartwatch gebruikt. Als je veel belt met de Fitbit en vaak apps bekijkt, heeft dit bijvoorbeeld een invloed op de batterijduur.

De Fitbit Inspire

De Fitbit Inspire

De Fitbit Inspire is een model dat vooral geschikt is voor mensen die wat meer beweging willen en dus een activity tracker zoeken in plaats van een smartwatch met veel slimme functies. De Fitbit Inspire 3 is het nieuwste model in deze categorie. In tegenstelling tot de Fitbit Inspire 2 heeft deze opvolger een kleurenscherm gekregen. De Inspire 3 is net als de meeste andere Fitbits volledig waterdicht (tot 50 meter) en heeft de beste batterijcapaciteit van alle huidige Fitbit-modellen. Je doet tot wel 10 dagen met een opgeladen batterij. De Fitbit Inspire 3 meet je stress, slaap en hartslag, maar heeft geen ingebouwde GPS-sensor.

De Fitbit Versa

De Fitbit Versa

Bij de Fitbit Versa draait alles om fitness. Bij de Fitbit Versa 4, kun je namelijk uit meer dan 40 sportprofielen kiezen. Een mooie upgrade in vergelijking met de Versa 3, die 20 sportmodi had. Een ander verschil tussen Fitbit Versa 3 en Fitbit Versa 4 is de verbeterde software die het nieuwste model heeft gekregen (voor nauwkeurigere metingen). Versa 4 is ook iets lichter en kleiner. Het horloge is 100% waterproof en heeft een kleurenscherm en een maximale batterijduur van 6 dagen. Deze veelzijdige activity tracker heeft bovendien enkele slimme functies. Zo kun je ermee bellen en zie je notificaties op het scherm.

De Fitbit Ace

De Fitbit Ace

Wil je je kinderen graag motiveren om minder schermtijd en meer beweging te hebben? Kijk dan eens naar de Fitbit Ace. Die is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. De Fitbit Ace 3 heeft een langere batterijduur dan de vorige generaties Ace en gaat tot 8 dagen mee. De Fitbit Ace 3 is uitgerust met een zwart-witscherm met geanimeerde karakters die veranderen naarmate kinderen overdag bewegingsdoelen behalen. De activity tracker is waterbestendig tot 50 meter en volgt ook het slaappatroon van je kind, zodat je er meer inzicht in krijgt.

De Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe

Als je de look van je Fitbit belangrijk vindt, dan is de Fitbit Luxe misschien wel iets voor jou. Dit model heeft namelijk een stijlvolle uitstraling dankzij de roestvrijstalen horlogekast. De Fitbit Luxe is zo ook een modeaccessoire voor wie niet wil inboeten op stijl tijdens het sporten. Toch heeft deze smartwatch alle belangrijke functies die je nodig hebt om je gezondheid onder controle te houden. Zo heeft hij een hartslagmeter en houdt hij stress en slaap in de gaten. De Luxe is volledig waterdicht, zodat je ermee kunt zwemmen (tot 50 meter). Deze wearable heeft een kleurenscherm en een batterijduur van maximaal 5 dagen.

Ben je niet zeker of een Fitbit de beste smartwatch voor je is? Geen zorgen, want er zijn nog heel wat andere activity trackers en smartwatches waaruit je kunt kiezen. Bekijk bijvoorbeeld gerust eens het verschil tussen Apple Watch en Fitbit. In het ruime aanbod vind je wearables met de meest uiteenlopende functies, voor elk besturingssysteem van smartphones, en in veel stijlen en kleuren. Bovendien zijn er smartwatches beschikbaar in verschillende prijsklassen. Je vindt dus zeker een slim horloge dat past bij je behoeften en je budget.

Alle smartwatches

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Mijn Fitbit synchroniseert niet. Hoe los je dit op?
Wearables

29. april

Mijn Fitbit synchroniseert niet. Hoe los je dit op?

Door je Fitbit met je smartphone te synchroniseren, zie je automatisch een overzicht van je stappen, afstand, calorieverbruik, hartslag en slaapgegevens in de Fitbit-app. Je krijgt ook meldingen van berichten en inkomende gesprekken op je Fitbit. Synchroniseert je Fitbit niet? In dit artikel ontdek je hoe je dit oplost.

29. april

Lees meer over
Welke gezondheidsfuncties heeft een Garmin-smartwatch?
Wearables

24. april

Welke gezondheidsfuncties heeft een Garmin-smartwatch?

Garmin-smartwatches zijn niet alleen elegant, maar ook enorm functioneel. Ze houden je gezondheid in de gaten en geven je advies om deze te verbeteren. Ze analyseren je bewegingen, slaap en stressniveaus. In dit artikel verzamelen we alle gezondheidsfuncties en leggen we uit hoe je ze benut om je gezondheid te optimaliseren.

24. april

Lees meer over
Walkietalkie-app op je Apple Watch
Wearables

14. maart

Wat is de Walkietalkie-app op je Apple Watch?

Wat als je met een enkele tik op je smartwatch met je partner, ouder of vriend(in) zou kunnen praten? Dat kan als je de Walkietalkie-app voor Apple Watch installeert. Deze functie is erg handig als je iemand snel iets wilt vragen, bijvoorbeeld als je in de supermarkt bent en niet zeker weet welk merk je vriend nu ook weer verkiest. We leggen uit hoe je Walkietalkie op je Apple Watch gebruikt.

14. maart

Lees meer over