MM logo red

Alle mogelijke redenen waarom je AirPods niet verbinden

Anouk15 NOVEMBER 2023
unknown description

Verbinden je Apple AirPods niet (meer) met jouw laptop, smartwatch, tablet of smartphone? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Misschien zijn je oortjes niet meer aan je apparaat gekoppeld, staat bluetooth niet juist ingesteld of is de firmware van je draadloze oortjes aan een update toe. Lees hier wat je zelf aan deze verbindingsproblemen kunt doen.

AirPods automatisch verbinden met een Apple-apparaat

AirPods automatisch verbinden met een Apple-apparaat

Het eerste wat je kunt proberen, is je AirPods automatisch opnieuw aan je Apple-apparaat koppelen. Ontgrendel het scherm van je Mac, iPhone, iPad of Apple Watch en houd het toestel dicht bij de oplaadcase waarin je Apple AirPods zich bevinden. Normaal gezien verschijnt nu vanzelf een notificatie op het scherm van je Apple-apparaat. Selecteer ‘Verbind’ en tik op ‘Gereed’. Je draadloze oortjes zijn nu verbonden. Belangrijk om te weten is dat je apparaat op iOS 10 of hoger moet draaien om met je AirPods te verbinden. Het zou dus kunnen dat je eerst een software-update moet uitvoeren. Verbinden je AirPods dan nog steeds niet? Ga naar stap 1 hieronder.

1) Je AirPods handmatig verbinden

1) Je AirPods handmatig verbinden

Als je Apple AirPods niet automatisch met je apparaat verbinden, kun je het handmatig proberen. Steek de oortjes in je oren en druk op de knop aan de achterkant van de oplaadcase van de AirPods. Zo activeer je de pairing-modus van de oordoppen. Nu kun je je oortjes koppelen aan je laptop, tablet of smartphone via de bluetooth-instellingen van je apparaat. Selecteer de Apple AirPods in de lijst met beschikbare apparaten en tik op ‘Verbind’. Wil je jouw AirPods met een Android-apparaat verbinden? Zorg ervoor dat bluetooth op het toestel is ingeschakeld en volg exact dezelfde stappen.

2) De bluetooth-instellingen van je oortjes resetten

Als je draadloze oortjes niet met je smartphone, tablet, slim horloge of computer willen verbinden, kan het ook aan de bluetooth-instellingen van het apparaat liggen. Het kan helpen om je AirPods tijdelijk uit de lijst met beschikbare bluetooth-verbindingen te verwijderen en je apparaat te herstarten. Ga naar de instellingen van je telefoon, laptop, smartwatch of tablet en kies ‘bluetooth’. Tik op het info-icoon naast je Apple AirPods en selecteer ‘Vergeet dit apparaat’. Zet bluetooth uit en herstart je toestel. Vervolgens schakel je bluetooth terug in en verbind je de AirPods opnieuw met je apparaat.

3) De firmware van je AirPods updaten

3) De firmware van je AirPods updaten

Je Apple AirPods opnieuw verbinden en bluetooth resetten haalde niets uit en je oortjes verbinden nog altijd niet. Geen zorgen, je kunt ook nog de firmware van je AirPods handmatig updaten om verbindingsproblemen te verhelpen. Plaats de oordoppen in hun oplaaddoosje en laat het deksel open staan. Maak verbinding met de AirPods vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander apparaat. Bij de bluetooth-instellingen van je apparaat tik je op het informatiesymbool (het i-icoon) naast de naam van je AirPods. Scroll omlaag om de firmwareversie te vinden. Is dit niet de meest recente versie, dan sluit en heropen je de oplaadcase van de AirPods. Zo start automatisch een update van de firmware.

Lukt het nog steeds niet om je Apple AirPods te verbinden?

Lukt het nog steeds niet om je Apple AirPods te verbinden?

Als je verbindingsproblemen met je oortjes blijft ondervinden, dan is het wellicht een goed idee om je AirPods schoon te maken. Als de oordoppen of de oplaadcase erg vuil zijn, kan dit namelijk hinder bij het verbinden of opladen veroorzaken. Gebruik een zachte, pluisvrije doek en eventueel een wattenstaafje voor het gaas van de luidsprekers. Helpt ook dit niet? Je Apple AirPods resetten is nog een andere optie. Plaats de oordoppen in het oplaaddoosje en laat het deksel open. Druk op de knop achterop het doosje en houd hem ongeveer 15 seconden ingeduwd. Wacht tot het ledlampje aan de voorkant van de case wit knippert. Nu kun je de AirPods opnieuw met je apparaat verbinden.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn